Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jāšanas sporta PK posma trešajā dienā Latvijas sportistiem divas uzvaras

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Jāšanas sporta PK posma trešajā dienā Latvijas sportistiem divas uzvaras
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Latvijas Jātnieku federācija informē, ka Pasaules kausa Centrāleiropas zonas posmā konkūrā trešajā dienā Latvijas sportistiem izdevās izcīnīt divas uzvaras. Uzvarēja Kristaps Neretnieks un Adriāna Anna Arāja.

Pasaules kausa Centrāleiropas zonas posma konkūrā trešajā dienā jātnieki startēja četros maršrutos ar 110 līdz 130 centimetrus augstiem šķēršļiem. Sacensību zemākajā klasē, CSI1* 110 cm maršrutā, sestdien uzvaru guva Adriāna Anna Arāja ar zirgu ''Conterina'', finišējot otrajā fāzē bez soda punktiem 35,39 sekundēs. Par 2,11 sekundēm lēnāk nekā uzvarētāja bija Anastasija Popova ar zirgu ''Kalifornija'', paliekot otrā. Trešajā pozīcijā ierindojās Evelīna Vidineviča ar ''A Candy crush'' (38,06).

Sešus un septiņus gadus jauno zirgu finālā ar pārlekšanu uzvarēja Kristaps Neretnieks ar septiņus gadus jauno zirgu ''Cinderella Cece''. Pārlekšanai kvalificējās vienpadsmit pāri, tostarp pieci Latvijas pārstāvji. Ātrāko laiku (34,07 sek) saīsinātajā distancē izdevās gūt Neretniekam, pārlekšanu veicot nekļūdīgi, bez soda punktiem. Uzreiz aiz viņa ar diviem zirgiem, ''Cloud'' (6 gadi) un ''Ronan De Jeval'' (7 gadi), palika lietuvietis Nerijus Šipaila ar rezultātu 0/34,66 un 0/34,96. Pirmo trīs vietu ieguvējus vienu no otra šķīra tikai 0,59 un 0,30 sekundes. Otrs labākais rezultāts no Latvijas duetiem Annai Annijai Alsiņai – 5.vieta ar sešus gadus jauno KWPN šķirnes zirgu ''Nibolenky'' (0/37,17).

Maršruta ar 120 centimetrus augstiem šķēršļiem goda pjedestālu sadalīja Igaunijas un Somijas sportisti. Par uzvarētāju kļuva igaunis Madis Morna ar zirgu ''Kearney W''. Igaunijas pārstāvji sestdien bija nepārspēti arī dienas augstākajā maršrutā, CSI1* ar 130/135 centimetrus augstiem šķēršļiem ar džokeri. Pirmo vietu izcīnīja Hanno Ellermans ar zirgu ''Quintano Gramina'', iegūstot 65 gratifikācijas punktus 52,10 sekundēs. Otrajā vietā vēl viens Igaunijas duets Sjūzena Kaleta ar ''Hudson Hornet'' (65/53,00). Trešo vietu ieņēma jātnieks no Lietuvas Andriuss Petrovs ar ''Quarath Van Paebroek Z'' (65/54,50). Labākais rezultāts no Latvijas sportistiem šajā maršrutā Janai Zēbergai ar zirgu ''Self Lucky'' – 11.vieta (65/59,86).

Latvijas jātnieki abas dienas ir uzrādījuši lieliskus rezultātus, gūstot godalgotas vietas visos maršrutos. Kopā trīs sacensību dienās mūsu sportisti ir izcīnījuši jau piecas uzvaras. Galvenais Grand Prix (Pasaules kausa ieskaites maršruts, 155 cm) notiks svētdien, 16.jūnijā, plkst. 16:00.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Jātnieku federācija