Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā Latīņamerikas dejās Latvijas pāri astotdaļfinālā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules čempionātā Latīņamerikas dejās Latvijas pāri astotdaļfinālā
Finālistu apbalvošana. Foto: worlddancesport.org

Vācijā notikušajā pasaules čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās Latvijas dejotāji 64 pāru konkurencē iekļuva 48-niekā, Vincencam Torremadem ar rīdzinieci Megiju Morīti iegūstot 25.vietu, bet rīdziniekiem Maksimam Kravčenko/Paulai Kukutei ieņemot 38.vietu.

Iepriekšējā pasaules čempionātā pirms diviem gadiem abiem labākajiem Latvijas pāriem izdevās iekļūt ceturtdaļfinālā, Torremadem/Morītei izcīnot 22.vietu, bet Kravčenko/Kukutei iegūstot 24.vietu. Šoreiz tuvāk 2019.gada panākuma atkārtošanai bija Vincencs un Megija. SDK “Mirada” pārstāvji otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā uzrādīja 25.rezultātu, tikai diviem punktiem pietrūkstot līdz kārotajam ceturtdaļfinālam jeb Top24. Eiropas čempionātā oktobrī viņi ieņēma 21.vietu.

Tikmēr Maksims ar Paulu no SDK “Dancers” līdzvērtīgā cīņā par 33.-43.vietu uzrādīja 38.rezultātu. Neskatoties uz to, ka šoreiz neizdevās sasniegt ceturtdaļfinālu, Latvijas pāru veikums vērtējums kā labs. Uz 24-nieku pretendē vairāki līdzvērtīgi pāri, vienreiz labāk sekmējoties vieniem, citreiz – citiem.

Par pasaules čempioniem pārliecinoši kļuva Mariušs Andrejs Balans un Kristīne Mošenska no Vācijas. Viņiem tas ir pirmais tituls. Savukārt par sudraba medaļām norisinājās sīva cīņa, virsroku pār Francijas pāri Čārlzu Gijomu Smitu/Jeļenu Saļikovu gūstot krieviem Andrejam Gusevam/Verai Bondarevai. Fināla sešinieku noslēdza Ungārijas, Polijas un Spānijas pāri.