Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas pārim sudrabs Eiropas čempionātā senioriem Standartdejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas pārim sudrabs Eiropas čempionātā senioriem Standartdejās
Gatis un Jūlija Simsoni. Foto: no pāra privātā arhīva.

Spānijā notikušajā Eiropas čempionātā Senioriem II (45-55 g.) panākumu guvuši Latvijas vadošais senioru grupas pāris Standartdejās (ST) no Rīgas Gatis un Jūlija Simsoni, kuri izcīnījuši sudraba medaļu.

Vakar Spānijas pilsētā Kalvijā norisinājās Eiropas čempionāts senioriem ST dejās, kur Latvija tika pie medaļas. Gatis un Jūlija Simsoni ļoti sīvi cīnījās par uzvaru ar Tomasu Rimku un Neriju Surbliti no Lietuvas. Lai arī visās piecās dejās pirmo vietu ieguva un par čempioniem kļuva lietuvieši, tomēr rīdzinieki trijās dejās – Lēnajā valsī, Vīnes valsī un Kvikstepā – bija ļoti tuvu dienvidu kaimiņiem. Gatis ar Jūliju visās dejās bija otrie un nopelnīja sudraba medaļu.

Jūnija sākumā Vācijā notikušajā pasaules čempionātā abu šo pāru starpā arī norisinājās līdzīga cīņa, tiesa, par otro vietu. Toreiz arī virsroku ņēma lietuvieši, Rimkum un Surblitei iegūstot otro, bet Simsoniem trešo vietu. Interesanti, ka savās mājās nestartēja šogad par pasaules čempioniem kļuvušie spāņi Rubens Viciana Lopezs un Eva Moija.

Bronzu nopelnīja spāņi Vicente Vidals un Rosa Perello kuri Tango un Kvistepā bija tuvu Latvijas dejotājiem. Fināla sešinieku noslēdza divi Itālijas dueti un Beļģijas pāris. Tikmēr otrs Latvijas pāris Uldis Šimens un Una Klapkalne 25 pāru konkurencē ierindojās 15. vietā.