Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Diazs atgriezīsies maijā ar cīņu pret Edvardsu, Džounss un UFC atkal ragos

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Diazs atgriezīsies maijā ar cīņu pret Edvardsu, Džounss un UFC atkal ragos
Neits Diazs. Foto: AP/Scanpix

Savu pirmo cīņu kopš 2019. gada novembra aizvadīs UFC pusvidējā svara cīkstonis Neits Diazs (20-12), kurš 15. maijā ''UFC 262'' cīņu vakarā tiksies ar divīzijas reitinga trešo numuru Leonu Edvardsu (18-3). Tikmēr atkal jaunus apgriezienus turpina uzņemt nesaskaņas starp UFC zvaigzni Džonu Džounsu un organizācijas prezidentu Deinu Vaitu.

35 gadus vecais Neits Diazs savā iepriekšējā iznācienā kapitulēja Horhem Masvidalam cīņā par speciāli izveidoto BMF titulu. ''UFC 244'' šova galvenā cīņa noslēdzās pēc trešā raunda - Diaza labā acs bija sadauzīta un seja noasiņojusi, ārstam pēc nelielas apskates pieņemot lēmumu par cīņas izbeigšanu.

Tas bija tikai ceturtais Diaza iznāciens UFC astoņstūrī kopš 2016. gada. Togad amerikānis aizvadīja divas slavenās cīņas pret Konoru Makgregoru, abiem uzvaras dalot uz pusēm, bet pēc tam Diaza rēķinā vēl viena uzvara cīņā pret Entoniju Petisu.

Nākamais slavenā Stoktonas cīkstoņa pretinieks būs UFC pusvidējā svara divīzijas reitinga trešais numurs Leons Edvardss (18-3). Abi tiksies ''UFC 262'' šova otrajā galvenajā [co-main event] duelī Hjūstonā. Tas būs pirmais gadījums UFC vēsturē, kad duelis, kas nav ne titulcīņa, ne main event, paredzēts piecu raundu garumā.

29 gadus vecais britu cīkstonis Edvardss šobrīd uzkrājis astoņu uzvaru sēriju, pieveicot tādus cīkstoņus kā Rafaels Dos Anjoss, Gunars Nelsons un Donalds Serone. Edvardss šomēnes atgriezās cīņu apritē pēc pusotra gada pārtraukuma, ko nācās izlaist dažādu likstu dēļ, taču atgriešanās neizvērtās tāda, kādu pats cīkstonis bija cerējis - pēc atkārtotas Edvardsa iebakstīšanas acī otrā raunda sākumā Muhameds vairs nebija spējīgs turpināt cīņu, kā rezultātā tā tika pārtraukta, bet iznākums - anulēts.

''UFC 262'' galvenajā cīņā tiks noskaidrots nākamais vieglā svara čempions pēc Habiba Nurmagomedova karjeras beigām - duelī par vakanto titulu tiksies Čārlzs Oliveira un Maikls Čendlers.

Citi jaunumi

Arvien turpina samilst UFC un bijušā pussmagā svara čempiona Džona Džounsa (26-1) konflikts. ASV cīkstonis, kurš ieņem pirmo vietu cīkstoņu reitingā neatkarīgi no svara kategorijas, joprojām gatavojas savai debijai smagsvaros, taču atkal nespēj atrast kopsaucēju ar UFC priekšniecību. Organizācijas prezidents Deina Vaits iepriekš izteicies, ka Džounss smagsvaros debitēs ar cīņu par titulu pret čempionu, kas tiks noskaidrots pēc Stipes Miočiča - Fransisa Nganū cīņas. Tā pirms nedēlas tika aizvadīta, par jauno titula īpašnieku kļūstot Nganū, un pēc cīņas preses konferencē Vaits savu retoriku jau bija mainījis, sakot, ka ''ja es esmu Džons Džounss, es drīzāk sāktu domāt par pārcelšanos uz vidējo [nevis smago] svaru" un ka, viņaprāt, Nganū pirmo titula aizstāvēšanas cīņu būtu jāizvada pret UFC nokautu (14) rekordistu Deriku Lūisu.

Džounss šādus UFC prezidenta izteikumus ļoti ņēmis pie sirds, vaicājot, vai tiešām kādam liekas, ka viņš baidoties no Nganū. Jau izdzēstā ''Twitter'' ierakstu sērijā, ko gan medijiem izdevies piefiksēt, Džounss veltījis UFC diezgan smagus vārdus: "Lūdzu, vienkārši laidiet mani prom. Jūs labāk gribiet paturēt mani šeit un izturēties kā pret mēslu. Zvēru, ka UFC industrijas izturēšanās pret mani bijusi vienkārši depresīva. Vienkārši laidiet mani prom. Kas par dīvainiem s*diem te notiek, acīmredzami, ka boss mani ienīst. Ļaujiet man savas darīšanas kārtot citur." No Vaita puses nekādi komentāri par konfliktu un turpmāko notikumu attīstību vēl nav sekojuši.

Leģendārais brazīliešu UFC cīkstonis Andersons Silva (34-11) savas karjeras pēdējo cīņu astoņstūrī aizvadīja 2020. gada 31. oktobrī, taču cīņas sportam pavisam mieru nav metis. 45 gadus vecais Silva vienojies 19. jūnijā aizvadīt desmit raundu boksa cīņu ar bijušo WBC vidējā svara čempionu Hulio Sezaru Čavesu junioru (52-5-1, 34 KO).

Meksikāņu bokseris, boksa leģendas Hulio Sezara Čavesa dēls, no 2011. līdz 2012. gadam atradās WBC vidējā svara čempiona statusā. Savu iepriekšējo cīņu 35 gadus vecais Čavess aizvadīja pirms četriem mēnešiem, Meksikā pieveicot ekvadorieti Džeisonu Mindu (14-4-1).

''Esmu ļoti priecīgs par iespēju pārbaudīt savas boksa prasmes pret Hulio Sezaru Čavesu junioru. Trenējos nepārtraukti, aizvien tiecoties pēc pārvarēt šķēršļus. Cīnīšanās ir mana neizsīkstošā elpa,'' par gaidāmo dueli izteicās Silva, kurš no 2006. līdz 2013. gadam valdīja UFC vidējā svara divīzijā. 2 457 čempiona statusā pavadītās dienas joprojām ir UFC rekords. Vēl MMA cīkstoņa karjeras laikā brazīlietis vairākkārt paudis vēlmi izmēģināt savus spēkus boksā, un kā viņa potenciālais pretinieks savulaik ticis minēts arī Rojs Džounss juniors.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2021/3/...
https://www.mmafighting.com/2021/3/...
https://mmajunkie.usatoday.com/2021...

     [+] [-]

, 2021-04-01 16:26, pirms 3 gadiem
Džonss,kā jau vairums pro cīnītāju,ir pārāk stulbs,lai viņam ļautu rakstīt publiskas ziņas. Būtu nolīdzis PR darboni,saglabātu imidžu. Pēdējos gados Džonss nespīd ringā, varbūt arī negrib pret Nganu diez kā iet. Tas tev nav pa gabalu apšaudīt DC.
Diazs zaudēs,man tā šķiet,5 raundi gan ir izdevīgāki viņam