Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Nganū otrajā raundā nokautē Miočiču un izcīna UFC smagsvaru titulu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Nganū otrajā raundā nokautē Miočiču un izcīna UFC smagsvaru titulu
Fransiss Nganū nokautē Stipi Miočiču. Foto: twitter.com/UFC

Par jauno UFC smagsvaru čempionu šonakt kļuva kamerūniešu cīkstonis Fransiss Nganū (16-3), kurš ''UFC 260'' šova galvenajā cīņā Lasvegasā otrajā raundā nokautēja amerikāni Stipi Miočiču (20-4).

34 gadus vecais Fransiss Nganū revanšējās par piedzīvoto sakāvi abu pirmajā duelī pirms trim gadiem, kad Stipe Miočičs nosargāja savu titulu. Ar otro mēģinājumu šonakt Kamerūnas cīkstonim izdevās gāzt Miočiču no čempiona troņa. Nganū šī bija piektā uzvara pēc kārtas, turklāt visas gūtas ar nokautu.

Starp Miočiča - Nganū cīņas skatītājiem bija viens vīrs, kurš īpaši gaidīja šī dueļa iznākumu - bijušais UFC pussmagā svara čempions un visu svara kategoriju cīkstoņu kopējā reitinga pirmais numurs Džons Džounss, kurš gatavojas debijai smagsvaros. Tieši pret Džounsu Nganū aizvadīs savu pirmo titula aizstāvēšanas cīņu. "Manuprāt, Džons Džounss ir visu laiku labākais MMA cīkstonis. Viņa pārcelšanās uz smagsvariem man būs lielisks izaicinājums. Taču izaicinātājs būs viņš - čempions esmu es. Būšu gatavs jau drīz - jūlijā, augustā būšu šeit, lai cīnītos," izteicās jaunais čempions.

Salīdzinot ar abu pirmo tikšanās reizi, Nganū demonstrēja savus uzlabojumus jau cīņas pirmajās minūtēs. Kamerūnietis atvairīja pretinieka mēģinājumu pārvest cīņu parterā, bet pēc tam ieguva kontroli pār Miočiča muguru un uz brīdi apbēra čempionu ar sitieniem. Šo ofensīvu amerikānis izturēja, taču pirmajā raundā pats ar neko ievērības cienīgu neatbildēja.

Nganū cīnījās ļoti pacietīgi un pārgalvīgi nemetās uz priekšu. Šī taktika arī nesa augļus - otrā raunda sākumā teicams taisnais sitiens ar kreiso roku pirmoreiz nolika Miočiču uz lāpstiņām. Stipe gan spēja gana ātri tikt atpakaļ kājās, taču ne uz ilgu laiku, jo Nganū trāpīja vēlreiz, un otro reizi Miočičs vairs nebija spējīgs piecelties. 38 gadus vecajam Miočičam pieder UFC smagsvaru rekords ar četrām uzvarētām titula aizstāvēšanas cīņām, tomēr piektā reize izrādījās liktenīga.

Savas karjeras lielāko uzvaru ''UFC 260'' otrajā galvenajā cīņā guva Visente Luke (20-7-1), ar žņaugšanas paņēmienu pirmajā raundā pieveicot bijušo UFC pusvidējā svara čempionu Taironu Vudliju (19-7-1). Brazīliešu pusvidējā svara cīkstonim šī bija devītā uzvara iepriekšējās desmit cīņās un trešā pēc kārtas, savukārt Vudlijam - jau ceturtais zaudējums pēc kārtas.

Abi tuvcīņā apmainījās ar spēcīgiem sitieniem, bet cietāks zods un smagāka roka izrādījās Lukem. Brazīlietis izlaida vienu labu Vudlija sitienu, taču uzreiz izdevās atbildēt arī pašam, un bijušais čempions bija sprukās. Vudlijs spēja uzņemt vairākus pretinieku sitienus un manāmi grīļojās, līdz nokrita uz ceļiem zemē. Luke to izmantoja, apķerot uz brīdi neaizsargāto Vudlija kaklu, pēc žņaugšanas paņēmiena piespiežot pretinieku padoties. Pēc uzvaras brazīlietis atkal uz cīņu izaicināja slaveno ASV cīkstoni Neitu Diazu.

Kārtējo uzvaru ar nokautu izcīnīja pusvieglā svara cīkstonis Šons O`Melijs (13-1), trešā raunda izskaņā pēc teicama sitiena tuvcīņā ar kreiso roku nokautējot Tomasu Almeidu (22-5). Pirmajā raundā savu pretinieku Hamu Vortiju (16-8) nokautēja vieglā svara cīkstonis Džeimijs Malarkijs (13-4). Vienā no vakara agrajām cīņām savu otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Lietuvas pussmagā svara cīkstonis Modests Bukausks (11-4), ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem trīs raundu cīņā piekāpjoties Mihalam Oleksijčukam (15-4). Bukauskam šī bija trešā UFC cīņa karjerā.

''UFC 260'' rezultāti

Nr.Cīņa Ipasvītrots uzvarētājs)MetodeRaunds (min.)
10.Stipe Miocic vs. Francis NgannouKO (punch)2 (0:52)
9.Tyron Woodley vs. Vicente LuqueSubmission (brabo choke)1 (3:56)
8.Gillian Robertson vs. Miranda MaverickDecision (unanimous)3 (5:00)
7.Sean O’Malley vs. Thomas AlmeidaKO (punch)3 (3:52)
6.Jamie Mullarkey vs. Khama WorthyKO (punch)1 (0:46)
5.Alonzo Menifield vs. Fabio CherantSubmission (shoulder choke)1 (1:11)
4.Jared Gooden vs. Abubakar NurmagomedovDecision (unanimous)3 (5:00)
3.Modestas Bukauskas vs. Michal OleksiejczukDecision (split)3 (5:00)
2.Shane Young vs. Omar MoralesDecision (unanimous)3 (5:00)
1.Marc-Andre Barriault vs. Abu AzaitarTKO (punches)3 (4:56)

     [+] [-]

, 2021-03-28 07:31, pirms 3 gadiem
Monstrs!!! Šobrīd smagvaros nav neviena kas viņu var apturēt

     [+] [-]

, 2021-03-28 07:41, pirms 3 gadiem
Stipe jau arii gudrs, kad peedeejaa epizodee pirms nokauta kaut ko meegjinaaja uzreiz "atbildeet" ar taadu kaa pussitienu. Vajadzeeja piebremzeet. Nepiebremzeeja un rezultaats.

     [+] [-]

, 2021-03-28 08:35, pirms 3 gadiem
Nu kāpēc tu līdi pēc Nganu kombinācijas viņam vēl virsū Stipe...Pats vien uz dūres uzskrēja virsū.

Vudlijs domājams ir aizvadījis pēdējo cīņu iekš UFC.Vispār neko jēdzīgu nav spējis izdarīt pēdējos cik jau tur 2-3 gadus.

Dievs dod veselību O'Malleyam,lai turpina pa trepītēm kāpt augšā.Šoreiz vismaz pats sevi nesatraumēja un uzvarēja.

     [+] [-]

, 2021-03-28 09:55, pirms 3 gadiem
Tā ir jāizskatās smagsvaru čempionam-monstrs. Gaidām Nganu pret Džonsu

     [+] [-]

, 2021-03-28 10:49, pirms 3 gadiem
Labi ka taa rakstīja: Stipe jau arii gudrs, kad peedeejaa epizodee pirms nokauta kaut ko meegjinaaja uzreiz "atbildeet" ar taadu kaa pussitienu. Vajadzeeja piebremzeet. Nepiebremzeeja un rezultaats.
Miočič nebija variantu sākumā,Nganu izrādās spēj cīnīties sekojot plānam. Arī pēc punktiem Nganu uzvarēja. Bija labi sagatavojis aizsardzību pret pārvešanu parterā. Pelnīta uzvara,cits jautājums cik ilgi spēs saglabāt šādu fokusu,pagaidām ir MMA Taisons ceļā uz virsotni.
Tālāk Džonss,iespējams revanšs ar Stipi,ļoti interesē kā izskatītos pret Ganu,kurš manuprāt ir reālākais oponents pašlaik

     [+] [-]

, 2021-03-28 11:03, pirms 3 gadiem
PS O Meilijs patika,ja viņam kāds izstāstītu,ka drīkst sist kombinācijas un uzreiz iet pēc uzvaras ja oponents ir nokdaunā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2021-03-28 11:52, pirms 3 gadiem
DansLočmelis rakstīja: Komentāros no kepkām izlasīju vārdu monstrs un nolēmu iečekot- kas tad tas par monstru. Bet ieraudzīju ka penzim jau 34 gadi un nolēmu pat nečekot.
Vienīgais kepka te esi tu.
Tie kuri kaut ko saprot šai sportā zin,ka smagsvaros ziedu laiki ir ap 30+ gadiem.
Nganu ar savu 120+ kilo masu ar pēc litra viskija,ko gan jau šodien izdzēra,arī ar kreiso roku vienā sitienā izslēgtu uzreiz trīs tādus klaunus kā tu.
Ej padir.s kaut ko par Porzinģi parašniek
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-03-28 12:04, pirms 3 gadiem
DansLočmelis rakstīja: Komentāros no kepkām izlasīju vārdu monstrs un nolēmu iečekot- kas tad tas par monstru. Bet ieraudzīju ka penzim jau 34 gadi un nolēmu pat nečekot.
Ja pats vēl tīņa gados, tad 34 ir daudz, jā Cīņas sportā pie labas veselības tas ir pīķa vecums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2021-03-28 12:21, pirms 3 gadiem
DansLočmelis rakstīja: Pīķa vecums HA HA!! Makgailis pat 32 gados vairāk nevelk, bet 35 gados visi cīkstoņi jau domā par karjeras beigām.
Viņam drīzāk 100+ miljoni traucē. Labāk paskaties kādos vecumos savus pirmos titulus ir ieguvuši Daniel Cormier un Stipe Miocic. Cormier uzvarēja Miocic par titulu savos 39 gados, pirmajā raundā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2021-03-28 12:41, pirms 3 gadiem
DansLočmelis rakstīja: Ieguva titulu un uzreiz arī pazaudēja. HA HA! Vai tad viņš nevarēja nosargāt titulu pīķa vecumā? Es zinu kepka ko tur rakstīsi pēc 2 gadi, tagad tu raksti - pīķa vecums sākas, bet pēc 2 gadi tu rakstīsi- aj.. šitas jau vecss, vairāk nevelk. Tipiska kepka.
Nerakstīju, ka pīķa vecums sākas no 34. Izlasi vēlreiz. Salīdzināji arī 39 gadus un 34.

  +3 [+] [-]

, 2021-03-28 12:48, pirms 3 gadiem
gadu 4 Ngannu noteikti vel bus top formā! tomēr genetiski apveltīts dzeks.
kāds asums un ātrums prieks tada svara, un 'pensionara' vecuma.

katra sportā ir cilveki kuriem pīks ir ilgāks ka parastajiem.
CR7 veljoproja 35-6 gados domine futbolā.
lebrons 35-6 gados arī dominē laukumā.

takā norakstit kadu par vecumu ir smiekligi. tipisks neziniits piecelies 7dienas ritaa pohains. iegajis sportacentraa izgast savu dusmu lol

  +1 [+] [-]

, 2021-03-28 12:55, pirms 3 gadiem
un par cīņu

O mailejs, super labi izskatijās. gan sitieni ar kāju, gan one punch power. lidz 3 raundam saglabajās.

woodlijs likās saneemies bet viss ko vareja , bija gaazt lielo overhandu, kas pat par brinumu likās diezgan efektigs, pat 2x nodrebinaja pretinieku lidz bridim kad dabuja vienu pretī un atteicās kājas pilibaa, bija pat smiekligi paskatities

Miocics izskatijas bez game plan kā arī ātrums pazudis likās, jo visus sitienus uznema arī nezinaaja kaa uzbrukt..
vai arī vnk Ngannu ir audzis pa 200% un neatstaja nekadas ceribas Miocicam. un tomer at 38 gadi, un trilogija pret DC panema notiekti savu.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-28 14:11, pirms 3 gadiem
Laba cīņu nakts, bija ko redzēt.
O'Malley ļoti talantīgs džeks, galvenais lai nav traumu un pēc pāris cīņām viņš jau varētu būt iekš Top10 Bantamweight divīzijā.
Jā, izskatās ka Woodley laiks UFC organizācijā iet uz beigām, tomēr 4 zaudējumi pēc kārtas, varbūt vēl 1 iespēju iedos viņam.
Izskatās, ka Ngannou mācās no savām kļūdām un šai cīņai bija sagatavojies ļoti labi. Būtu bijis interesanti redzēt cik ilgam laikam pietiktu Cardio, cerams ka nākošajās cīņās redzēsim.
KO izskatījās baisi, žēl Stipes - izcils čempions.
Tagad Heavyweight divīzijā es personīgi gribētu redzēt Miocic vs Gane un par titulu Ngannou vs Jones vai Ngannou vs Lewis2.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-28 15:55, pirms 3 gadiem
Kāpēc bildē melnais sit Saboni?

     [+] [-]

, 2021-03-28 17:03, pirms 3 gadiem
DansLočmelis rakstīja: Pīķa vecums HA HA!! Makgailis pat 32 gados vairāk nevelk, bet 35 gados visi cīkstoņi jau domā par karjeras beigām.
Jo ap to laiku nauda sapelnīta ļoti laba un ar katru cīņu arvien vairāk jādomā priekš kam tas viss,ja varēji sēdēt mājā un iedzert vīnu vakarā ar ģimeni. Agrāk,kad naudas bija krietni mazākas bija tādi vīri kā Rendijs Kotjurs,kurš 46 gados pēdējoreiz savāca titulu. Nganu tagad tā apzeltīs,ka gudri dzīvojot atlikušajam mūžam pietiks. Ņemot vērā to,ka viņš karjeru sāka tikai 26 gados var cīnīties vēl ilgi. Ja gribēs

     [+] [-]

, 2021-03-28 17:09, pirms 3 gadiem
ziecha16 rakstīja: un par cīņu

O mailejs, super labi izskatijās. gan sitieni ar kāju, gan one punch power. lidz 3 raundam saglabajās.

woodlijs likās saneemies bet viss ko vareja , bija gaazt lielo overhandu, kas pat par brinumu likās diezgan efektigs, pat 2x nodrebinaja pretinieku lidz bridim kad dabuja vienu pretī un atteicās kājas pilibaa, bija pat smiekligi paskatities

Miocics izskatijas bez game plan kā arī ātrums pazudis likās, jo visus sitienus uznema arī nezinaaja kaa uzbrukt..
vai arī vnk Ngannu ir audzis pa 200% un neatstaja nekadas ceribas Miocicam. un tomer at 38 gadi, un trilogija pret DC panema notiekti savu.
Plāns jau bija,tas pats vecais. Taču kad pie teikdauna mēģinājuma izgrāba kādus 10 Nganu sitienus viss izkūpēja kā dūmi. Tas pats kad 2 raunda finišā veiksmīgi trāpīja atejot un nolēma piemest vēl - 100% ka tā nebija plānotā stratēģija,ap to laiku strādāja pliki instinkti

     [+] [-]

, 2021-03-28 17:21, pirms 3 gadiem
man jau patīk vairāk tas, ka Stīpe tika kronēts, kā labākais smagsvars vēsturē, bet nu reali Francis bez titula jau manuprāt bija daudz labāks, tagad vispār par to vairs nav šaubu, MONSTRS!

     [+] [-]

, 2021-03-28 17:24, pirms 3 gadiem
Stīpem šī nav pēdēja cīņā?