Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Berezins: Cīkstoņi jāatbalsta arī pirms viņu lielajiem panākumiem

Rolands Eliņš

Viedoklis: Berezins: Cīkstoņi jāatbalsta arī pirms viņu lielajiem panākumiem
Ļevs Berezins. Publicitātes foto

Ļevs Berezins Latvijas cīņu sporta virtuvē dzīvo un strādā jau vairākus gadus, viņš sadarbojies ar vairākiem Latvijas cīkstoņiem, kuri tagad izsitušies arī starptautiskā mērogā. Portālam Sportacentrs.com iesniegtajā viedoklī viņš pauda, ka nevajag šos panākumus uztvert kā pašsaprotamus un aicināja vairāk atbalstīt mūsu jaunos cīkstoņus, kā arī piedāvāja, ka būtu vieta diskusijai par valsts atbalstu profesionālo cīkstoņu izaugsmei.

"Iepriekšējo gadu laikā Latvijā parādījušies arvien vairāk jauno cīkstoņu, kuri pārstāv Latviju starptautiskā arēnā. Sportisti prezentē savu dzimteni MMA (jauktā cīņas māksla), boksā, karatē un kikboksā, liekot visā pasaulē populārām cīņu sporta veidu organizācijām atspoguļot Latvijas karogus," raksta Ļevs Berezins.

“Šodien Latvija var lepoties ar daudziem cīkstoņiem, kuri nes Latvijas karogu tādās slavenās cīņu šovu organizācijās kā PFL, KSW, "Karate Combat", "Glory", kā arī piedaloties un uzvarot tādā prestižā turnīrā kā "Golden Contract" un iegūstot pasaulē atzītu organizāciju čempionu jostas," uzskaitīja Berezins. "Profesionāļi Kristaps Zīle, Aleksandrs Čižovs, Artjoms Ramlavs, Oļegs Jemeļjanovs, Daniks Vesnenoks, Ričards Bolotņiks un Edgars Skrīvers sporta virsotnes ieguva ar saviem spēkiem un savu atbalstītāju palīdzību."

"Es no savām pozīcijām un ilggadējas pieredzes cīņu sportā redzu, cik grūti nākuši šie panākumi un cik sarežgīts bijis šī ceļa pirmais posms. Atbalsts, sponsori, mediju interese, fanošana un uzvaru kopēja izbaudīšana – tas viss nāk tikai tad, kad panākumi jau izcīnīti. Taču, lai šīs uzvaras nepazustu, nevajadzētu uzskatīt tās par pašsaprotamām. Ja vēlamies, lai Latvijai arī turpmāk būtu spēcīgi cīkstoņi, jācenšas viņiem sniegt atbalsts arī tad, kad viņi vēl ir tikai ceļā uz tituliem un uzvarām," turpināja Berezins.

"Diemžēl šobrīd cieš praktiski visas sfēras, ieskaitot arī sportu. Bet ja krīzes un paaugstināto cenu dēļ sponsoriem vairs nebūs iespējas atbalstīt cīņu sportu? Vai cīkstoņi varēs turpināt savu profesionālo karjeru bez kvalitatīvām sporta nometnēm un nopietnām sagatavošanām? Kas tad notiks ar mūsu prieku par mūsu cīkstoņu uzvarām starptautiskajās cīņās? Es bieži uzdodu sev jautājumu - kad beidzot šis jautājums tiks skatīts arī valstiskā līmenī? Šobrīd valsts atbalstu pārsvarā saņem olimpisko sporta veidu pārstāvji, taču var argumentēt, ka mūsu cīkstoņi arī skaļi un pārliecinoši nes Latvijas vārdu pasaulē un būtu pelnījuši vietu diskusijā par valsts atbalsta sportam sadalīšanu," teica Berezins.

Berezins kopš 2014. gada aktīvi sadarbojas ar vairākām Latvijas cīņu organizācijām un strādājis kā preses sekretārs un sabiedrisko attiecību speciālists vairākos cīņu sporta turnīros.

     [+] [-]

, 2023-03-24 17:54, pirms gada
kā var zināt, ka sportistaam BŪS lieli panākumi?