Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Volkanovskis un Ševčenko nosargā UFC titulus, Loulers revanšējas Diazam

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Volkanovskis un Ševčenko nosargā UFC titulus, Loulers revanšējas Diazam
Aleksandrs Volkanovskis virsū Braienam Ortegam. Foto: AP/Scanpix

Lasvegasā aizvadīts cīņu šovs ''UFC 266'', kura galvenajā cīņā par uzvarētāju kļuva Aleksandrs Volkanovskis (23-1), piecu raundu garumā dominējot pār Braienu Ortegu (15-2) un aizstāvot UFC pusvieglā svara titulu. Savu mušas svara jostu nosargāja arī Valentīna Ševčenko (22-3), bet Robijs Loulers (29-15) revanšējās Nikam Diazam (26-10) par piedzīvoto zaudējumu pirms 17 gadiem.

Austrālijas cīkstonim Aleksandram Volkanovskim šī bija otrā titula aizstāvēšanas cīņa, un kopā ar Braienu Ortegu abi parūpējās par vienu no labākajām gada titulcīņām. Pēc punktiem pārliecinošu uzvaru izcīnīja Volkanovskis, (49-46, 50-44, 50-45) kārtējo reizi liekot kļūdīties bukmeikeriem, kas favorīta statusu bija atvēlējuši viņa pretiniekam. "Turpiniet vien mani apšaubīt,'' pēc uzvaras vēstījumu nodeva čempions.

Pretinieku izpētei un piesardzībai oktagonā tika veltīts maz laika, un jau pirmajā raundā cīkstoņi ķērās pie darbiem, viens uz otra sejas atverot pirmās brūces. Pamazām gan iniciatīvu pārņēma čempions, turot ļoti augstu cīņas tempu. Volkanovskis izmantoja spērienus pa pretinieka kājām, izsitot Ortegu no balansa, bet pēc tam strādāja ar rokām, un jau pēc trešā raunda Ortegas seja bija vienos zilumos un brūcēs. Pieturoties pie savas stratēģijas, Volkanovskis lieliskā cīņā guva uzvaru, kas viņam bija 20. (!) pēc kārtas.

Cīnoties stājā, Ortegam pret Volkanovski bija maz argumentu, tāpēc amerikānim bija jāmeklē iespējas kā pārvest cīņu parterā. Ortegas labākā iespēja bija trešajā raundā, kas izvērtās par vienu no aizraujošākajiem šogad - pēc izlaista sitiena čempions zaudēja līdzsvaru, un Ortega momentā metās pretiniekam virsū, saķerot tvērienā viņa kaklu. Volkanovskis ar lielām pūlēm izrāvās no Ortegas giljotīnas un jau pats nonāca dominējošā pozīcijā, un sāka izdarīt sitienus, līdz Ortega atrada jaunu veidu kā tikt līdz žņaugšanas paņēmienam - arī šoreiz gan Volkanovskim izdevās tikt cauri sveikā.

Savu kārtējo uzvaru izcīnīja arī mušas svara čempione Valentīna Ševčenko ar uzvaru pār Lorenu Mērfiju apliecinot, ka šobrīd labākas cīkstones šajā divīzijā par viņu nav. Čempione bija pārāka visos cīņas aspektos, parādot savas prasmes gan stājā, gan parterā. Ar katru raundu Ševčenko pārsvars auga, un Mērfijai neatradās nekādas atbildes čempiones ātrumam, līdz ceturtajā raundā, cīņai nonākot parterā, Ševčenko tam pielika punktu, apberot pretinieci ar elkoņu sitieniem.

Ar zaudējumu oktagonā pēc sešu gadu pārtraukuma atgriezās pieredzējušais Niks Diazs, kurš atzina citas UFC leģendas - bijušā pusvidējā svara čempiona Robija Loulera pārākumu. Loulers līdz ar to revanšējās Diazam par piedzīvoto zaudējumu abu pirmajā tikšanās reizē pirms 17 gadiem.

''Šī bija jautra cīņa. Tādas lietas man patīk. Viņš paveica labu darbu, bet es šovakar vienkārši biju neapstādināms. Viņš ir ellīgi sīksts. Vienmēr esmu respektējis Niku Diazu,'' pēc uzvaras atzina Loulers, svinot savu pirmo panākumu pēc četru zaudējumu sērijas. Kā bija sagaidāms, Loulers devās uz priekšu ar lielāku agresiju, meklējot iespējas ātri pabeigt cīņu, savukārt Diazs atbildēja ar sev raksturīgo augstu intensitāti un sitienu kombinācijām.

Loulers apēda gan Diaza sitienus galvā, gan ķermenī, un turpināja iet uz priekšu. Otrajā raundā Robijs trāpīja teicamu sitienu ķermenī, kas Diazam kļuva par beigu sākumu. Trešajā raundā pēc izlaistiem sitieniem tuvcīņā Diazs tika nolikts uz lāpstiņām un vairs nebija gatavs cīņu turpināt, Louleram izcīnot uzvaru. "Man prieks, ka vismaz sagādāju šovu,'' pēc cīņas teica 38 gadus vecais Diazs, kuram šī bija pirmā cīņa kopš 2015. gada. ''Bija diezgan daudz stresa. Man nav attaisnojumu - ilgi biju prom un zināju, kas ir sagaidāms. Viņš bija lieliskā formā. Esmu priecīgs būt atpakaļ.''

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/ufc

     [+] [-]

, 2021-09-26 12:56, pirms 3 gadiem
Sevchenko jāizaicina Volkanovskis. Augums un svars vienāds. Nacionalitāte arī līdzīga. Win Win.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-09-26 15:48, pirms 3 gadiem
Visi CBD, marihuānas un citu “veselīgo” vielu aizstāvjiem vajadzētu apskatīties uz Diazu, kāds bija pirms tiem sešiem gadiem un kāds tagad😂😂 protams arī alko savu padarījis, bet nu džekam normāla bremze iestājusies…

  +1 [+] [-]

, 2021-09-26 16:53, pirms 3 gadiem
Murchiks rakstīja: Sevchenko jāizaicina Volkanovskis. Augums un svars vienāds. Nacionalitāte arī līdzīga. Win Win.
Svars vienāds? 125lb un 145lb. beidz pīpet spaisu.

     [+] [-]

, 2021-09-26 17:12, pirms 3 gadiem
hockeyekspart2 rakstīja: Tak aizver jebalu
Sevchenko jāizaicina Jebalu. Nacionalitāte arī līdzīga.

     [+] [-]

, 2021-09-27 20:53, pirms 3 gadiem
wow wow rakstīja: Visi CBD, marihuānas un citu “veselīgo” vielu aizstāvjiem vajadzētu apskatīties uz Diazu, kāds bija pirms tiem sešiem gadiem un kāds tagad😂😂 protams arī alko savu padarījis, bet nu džekam normāla bremze iestājusies…
Liekas, ka tajā siškā abi bija lēni pēc pirmajām 2 minūtēm. Bet komentētāji stāsta, ka Lawlers nav noguris