Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Vetori piecos raundos gūst saldu uzvaru pār Kostu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Vetori piecos raundos gūst saldu uzvaru pār Kostu
Marvins Vetori. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Lasvegasā notikušajā "UFC Fight Night" šovā ļoti aizraujošu cīņu skatītājiem sagādāja UFC vidējā svara divīzijas reitinga "top 5" cīkstoņi Marvins Vetori (18-5-1) un Paulo Kosta (13-2). Piecu raundu garumā, cīnoties abiem neierastajā pussmagajā svarā, abi demonstrēja iespaidīgu sitiena izturību, bet pārāks tiesnešu vērtējumā izrādījās Vetori.

# Cīņa risinājās pussmagajā svarā (līdz 93 kg), jo pāris dienas pirms tās sākuma Kosta paziņoja, ka nespēs sasniegt vidējā svara limitu (84 kg). Abiem izdevās vienoties par catchweight cīņu ar limitu 88,5 kg, taču vēlāk kļuva zināms, ka Brazīlijas cīkstonim Kostam par augstu būs arī šī latiņa.

# Itālijas atlēts Vetori bija gatavs cīnīties arī pussmagajā svarā, bet Kosta tika sodīts ar atņemtiem 20% honorāra, kas pārgāja pretinieka pusē.

# Lielāko uzvaru gan Vetori tik un tā izcīnīja nevis uz papīra, bet gan oktagonā - itālietis demonstrēja apbrīnojamu sitienu izturību, uzbruka aktīvāk nekā pretinieks un piecu raundu cīņā bija pārāks pēc punktiem.

# Vetori šī bija jau trešā cīņa pēc kārtas, kas ievilkās pilnu piecu raundu garumā. Savukārt Kosta pirmoreiz karjerā cīnījās pāri trīs raundu atzīmei.

# Abiem šī bija pirmā cīņa pēc iepriekš piedzīvotiem zaudējumiem pret UFC vidējā svara čempionu Izraelu Adesanju.

Pirmais raunds tika aizvadīts augstā tempā - Kostas galvenie ieroči izrādījās spērieni ķermenī un pa kājām, savukārt Vetori bija labāks boksa apmaiņās, kā arī uzbruka ar lielāku intensitāti. Kamēr Kosta uzlādēja katru sitienu vai spērienu ar mērķi izslēgt pretinieku, Vetori vairāk izmantoja kombinācijas un uzbruka biežāk.

Otrajā raundā Marvinam izdevās arī vienreiz pārvest cīņu parterā, savukārt Kostam par iebakstīšanu Vetori acī tika atņemts punkts. Cīņai turpinoties, tukšojās arī cīkstoņu enerģijas rezerves, un pēdējie raundi kļuva par tīru izturības pārbaudi. Vetori apliecināja, ka ir viens no sīkstākajiem UFC cīkstoņiem, uzņemot ļoti spēcīgus Kostas sitienus gan galvā, gan ķermenī - brazīlieša izpildījumā visas cīņas laikā ķermenī tika fiksēti 60 (!) sitieni, taču Vetori tos apēda un atbildēja ar saviem uzbrukumiem.

Lai arī sitienos ķermenī acīmredzams pārsvars bija Kostam, Vetori izpildīja nepilnas trīs reizes vairāk sitienu galvā (151 pret 67), labi strādājot ar kreiso roku. Noslēdzošajos divos raundos Itālijas cīkstonis gan vairākkārt mēģināja arī nogāzt Kostu zemē, tomēr brazīlieša takedown aizsardzība bija līmenī.

"Izturības pārbaudi" nokārtoja abi cīkstoņi, taču noslēgumā par uzvarētāju godam kļuva Vetori (48-46 x3). "Viņa spērieni ķermenī tiešām bija ļoti spēcīgi - tas mani ietekmēja visvairāk," pēc cīņas atzina uzvarētājs, "taču man ir lielākā sirds, lielākais gribasspēks - pēdējos raundos neviens man netur līdzi.''

Jautāts par to, vai pēc lieliskās divkaujas viņa domas par pretinieku, ņemot vērā pirms cīņas pieredzēto, ir mainījušās, Itālijas pārstāvis bija tiešs: "Nē, viņš ir kretīns. Viņam bija jāiekļaujās svarā. Tas ir cieņas jautājums."

     [+] [-]

, 2021-10-24 11:49, pirms 2 gadiem
Laba suńu cīńa. Vettori labi apèda visus Costas middle kickus. Bet respects vettori ka pańèma šo cíńu,par 11kg bija smagàks costa

     [+] [-]

, 2021-10-24 13:24, pirms 2 gadiem
ooosvalds rakstīja: Laba suńu cīńa. Vettori labi apèda visus Costas middle kickus. Bet respects vettori ka pańèma šo cíńu,par 11kg bija smagàks costa
Apēda labi, bet 5 raundā knapi izdzīvoja. Ja pirmajos 4 Costam nebija variantu tad 5 dabūja otro elpu kamēr Vetori mēģināja izdzīvot.