Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Habibs par nākammēnes gaidāmo cīņu: "Tās sarīkošanai pietiktu ar 100 cilvēkiem"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Habibs par nākammēnes gaidāmo cīņu: "Tās sarīkošanai pietiktu ar 100 cilvēkiem"
No kreisās: Abdulmanaps un Habibs Nurmagomedovi. Foto: Valery Sharifullin/TASS/Scanpix

Pasaules vadošā MMA sporta organizācija UFC ("Ultimate Fighting Championship) nesen paziņoja par tuvākajās trīs nedēļās gaidāmo trīs cīņu šovu atlikšanu uz nenoteiktu laiku. Tieši pēc mēneša, 18. aprīlī gan joprojām paredzēts "UFC 249" cīņu vakars - tā ietvaros cīņu plānots aizvadīt UFC vieglā svara čempionam Habibam Nurmagomedovam (28-0) un amerikānim Tonijam Fergusonam (25-3).

31 gadu vecā Habiba Nurmagomedova un piecus gadus vecākā Tonija Fergusona cīņa ir, iespējams, gaidītākais duelis jaukto cīņu mākslu sporta vēsturē vairāku faktoru dēļ. Pirmkārt, abu cīkstoņu veselības problēmu un dažādu likstu dēļ cīņu nācies atcelt jau četras (!) reizes. Otrkārt un galvenokārt, sportiskā faktora dēļ - cīņas uzvarētājs sevi varēs saukt par visu laiku izcilāko vieglā svara cīkstoni, kā arī par vienu no visu laiku labākajiem neatkarīgi no svara kategorijas.

Lai arī UFC prezidents Deina Vaits iepriekš publiskajā telpā bija izteicies, ka viņam esot "nospļauties par koronavīrusu", augstākas varas instances tomēr piespiedušas bremžu pedāli Vaita mēģinājumiem apiet vīrusa dēļ noteiktus ierobežojumus. Aizvadītajās brīvdienās gan Šajā nedēļas nogalē Londonā paredzētu cīņu vakaru UFC gatavojās steigā pārcelt uz ASV, taču šī iecere netika realizēta ASV valdības noteikto pulcēšanās ierobežojumu dēļ. Uz nenoteiktu laiku atlikti arī vēl divi nākamie UFC cīņu šovi 28. martā un 11. aprīlī, kuriem arī bija paredzēts risināties ASV.

Arī ''UFC 249'' šova ar gaidītāko gada cīņu priekšgalā norises vieta bija Amerikas Savienotās Valstis, proti, "Barclays Center" arēna Bruklinā, taču tagad skaidrs, ka UFC ar steigu jāmeklē cita norises vieta. Savu skatījumu par situāciju piedāvā arī UFC čempions Habibs: "Tuvāko dienu laikā Deina [Vaits] atsūtīs mums lokāciju. Manuprāt, arēnā drīkstētu atrasties maksimums 100 cilvēki. Aiztaisām arēnu, 100 veseli cilvēki aizvada šovu. Uzliekam kameru, lai to varētu pārraidīt pay-per-view, un visi var cīnīties. Cilvēkiem, kuri karantīnas dēļ atrodas mājās, būs kāda izklaide, skatoties cīņas.''

"Manuprāt, mums nevajag vairāk par 100 cilvēkiem, lai sarīkotu šo cīņu. Nofilmējam un parādām, kurš ir visu laiku labākais vieglā svara cīkstonis. Šī ir ļoti svarīga cīņa, un tāpēc man patīk UFC politika - viņi allaž cenšas labākajam cīnīties ar labāko,'' savu viedokli pauda Nurmagomedovs. Dagestānas cīkstonim šī būtu trešā titula aizstāvības cīņa - iepriekš Nurmagomedovs tika galā gan ar Konoru Makgregoru (22-4), gan Dastinu Porjē (25-6).

Sarunā ar krievu mediju Sportrbc.ru Habiba tēvs Abdulmanaps Nurmagomedovs kā alternatīvu variantu gaidāmās cīņas sarīkošanai piedāvājis Dubaiju. Jāatzīmē, ka savu iepriekšējo cīņu 2019. gada septembrī pret amerikāni Porjē Habibs arī aizvadīja Apvienotajos Arābu Emirātos, tiesa, Abu Dabi pilsētā. ''Visticamāk, tā būs Dubaija,'' cīņas pret Fergusonu norises vietu prognozēja Nurmagomedovs vecākais, "karstuma dēļ tur ir vieglāk uzveikt slimības, turklāt Emirātos ātrāk atradīs naudu un samaksās UFC. Variants ir arī Abu Dabi, bet tad tas ir atkarīgs no Vaita. Ir vairākas iespējas."

Gan viens, gan otrs cīkstonis vairākkārt apliecinājis gatavību paredzētajā datumā kāpt astoņstūrī. Amerikāņu cīkstonis Fergusons, kurš dažādu problēmu dēļ iepriekšējo trīs gadu laikā aizvadījis tikai trīs cīņas, ierasti bijis mazāk atvērts medijiem, taču ne reizes nav paudis bažas par cīņas norisi. Cīkstonis, kurš uzkrājis 12 uzvaru sēriju un uzskatāms par lielāko šķērsli, ar kādu UFC čempions Nurmagomedovs jebkad saskāries, savā ''Twitter'' kontā padalījies ar sev raksturīgo neierasto treniņu metodiku.

Habiba tēvs pauž, ka viss šobrīd rit pēc plāna: "Habibs jūtas lieliski. Viņš nebaidās no koronavīrusa, mēs visi esam mirstīgie. Tukšas tribīnes? Skatītāji - tas ir labi, bet bez viņiem būs pat vēl labāk.''

"Šī ir ļoti svarīga cīņa, jo vieglā svara divīzijai jākustas uz priekšu," atzīst tās čempions. ''Šobrīd ir vairāki cīkstoņi, kuri uzkrājuši uzvaru sērijas, nāk daudz pretendentu [uz titulu]. Negribu turēt divīziju dīkstāvē. Mums ar Toniju Fergusonu jācīnās un jāuzzina, kurš būs nākamais pretendents. Tas ir ļoti svarīgi ne tikai man, bet visai UFC vieglā svara divīzijai. Tāpēc es ļoti gribu ar viņu cīnīties,'' nobeidz Habibs.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2020/3/...
https://sportrbc.ru/news/5e6f7fc29a...

     [+] [-]

, 2020-03-18 15:32, pirms 4 gadiem
Habiba tēvs izrādā pārliecību, ka viņi Fergosunu spēs uzvarēt, ka tik nesanāk otrādi, jo pret tādu nezvēru kā Fergosons Habibs nekad nav cīnijies!