Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Edvardss jau UFC čempiona statusā mēģinās vēlreiz sakaut Usmanu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Edvardss jau UFC čempiona statusā mēģinās vēlreiz sakaut Usmanu
Leona Edvardsa nokauta spēriens Kamaru Usmanam abu iepriekšējā cīņā. Foto: Chris Unger/Zuffa LLC

Londonas "O2" arēnā šonakt risināsies "UFC 286" cīņu šovs, kura vakara nagla būs revanša duelis par UFC pusvidējā svara titulu - Kamaru Usmans mēģinās atriebties čempionam Leonam Edvardsam par smago sakāvi abu iepriekšējā cīņā.

Leona Edvardsa (20-3) un Kamaru Usmana (20-2) duelis augustā izvērtās par vienu no spilgtākajiem UFC notikumiem 2022. gadā. Par to lielā mērā parūpējās tieši Edvardss - titulcīņas piektajā raundā, esot minūti no pārliecinoša zaudējuma pēc punktiem, Jamaikā dzimušais Anglijas cīkstonis izpildīja negaidītu spērienu pa Usmana galvu, nosūtot nigērieti gulēt un kļūstot par jauno UFC čempionu. Edvardsa "headshot - dead!", kā to pēc cīņas nodēvēja viņš pats, tika atzīts par gada labāko nokautu, un saukts par vienu no visu laiku iespaidīgākajiem atgūšanās momentiem UFC titulcīņu vēsturē.

31 gadu vecais Anglijas cīkstonis līdz tam bija uzkrājis deviņu uzvaru sēriju, taču dažādu iemeslu dēļ nebija sevi pietiekami skaļi pieteicis pusvidējā svara divīzijas krējumam. Ar neticamā veidā izcīnīto titulu Edvardss gan piepildīja sapni par jostu uz pleca, pēc uzvaras nododams iedvesmojošu un emocionālu vēsti mikrofonā, gan darīja galu Usmana 15 uzvaru sērijai - otrai garākajai UFC vēsturē. Nigērietis tobrīd atradās "pound-for-pound" reitinga virsotnē un gatavojās aizstāvēt savu titulu sesto reizi.

Neilgi pēc smagā nokauta Usmans gan izteicās, ka Edvardss viņam sagādājis "20 minūšu snaudienu", taču atgūties no tā neesot bijis lielu problēmu. 35 gadus vecajam nigērietim tas bija vien otrais zaudējums karjerā - pirmais kopš viņa otrās profesionālās MMA cīņas. Usmans kļuva par UFC čempionu 2019. gadā, pieveicot Taironu Vudliju, bet vēlāk titulu aizstāvēja, divreiz pieveicot Kolbiju Kovingtonu un Horhi Masvidalu, vienreiz - Gilbertu Bērnsu.

Londonā Usmans un Edvardss aizvadīs trešo savstarpējo dueli. Pirmajā pirms astoņiem gadiem ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pārāks bija Usmans, kuram tā bija UFC debija pēc uzvaras "The Ultimate Fighter" šovā.

Sarunās ar medijiem pirms gaidāmās triloģijas cīņas bijušais čempions piesauca abas iepriekšējās tikšanās reizes. "Man ir sajūta, ka viņš ir aizmirsis, kas notika iepriekšējās 24 minūtes pirms tam [nokauta]. Jā, tā bija skaista tehnika, ko tu izpildīji - varu par to tikai paslavēt. Bet tu esi aizmirsis, kas notika. Ko tādu tu paveici tajās divās cīņās, kas liek tev domāt, ka esi labāks cīkstonis nekā es? Ja es būtu vienkārši paturējis savas nolādētās rokas augšā, vai mums vispār būtu šāda saruna? Manuprāt, nē," pretiniekam vēstījumu nodeva Usmans. Lai arī līdz nokautam Usmans cīņā dominēja, jāatzīmē, ka pirmajā raundā Edvardss paveica vēl ko, kas iepriekš nevienam Usmana pretinekam nebija izdevies - pārvest cīņu parterā.

"Ja tiec tā nokautēts, tad pie kaut kā ir jāpieķeras, ne? Viņam atkal jāuzbūvē sava pārliecība, jo viņam šķita, ka viņš nevar tikt nogāzts zemē, nevar tikt aizskarts un nokautēts," pretinieka izteikumiem atbildēja čempions. "Jā, viņš tobrīd uzvarēja cīņu, bet kāda starpība? Tā beidzās ar to, ka tiki izslēgts, trāpījums galvā, un tas ir viss, kam ir nozīme. Galu galā, uzvarētāji uzvar, un pat manā sliktākajā dienā, sliktākajā sniegumā tik un tā tevi nokautēju."

Jāatzīmē, ka abu iepriekšējā cīņa risinājās neierastākos apstākļos Amerikas augstkalnē Soltleiksitijā, bet Edvardsa spožā uzvara UFC "pay-per-view" šovu atgriezusi Anglijā. Sākotnējās spekulācijas par cīņas sarīkošanu futbola stadionā gan nepiepildījās. Jebkurā gadījumā, angļu sporta līdzjušanas tradīcijas allaž parūpējušās par īpašu atmosfēru Apvienotajā Karalistē notiekošajos UFC cīņu šovos.

"UFC 286" galveno cīņu translācija "Go3" tiešraidē sāksies 23:00 sestdienas vakarā, bet Edvardsa un Usmana cīņa gaidāma ap pulksten vieniem naktī. Pirms titulcīņas par kārtīgu uguņošanu oktagonā centīsies parūpēties Džastins Geičī (23-4), kura cerībām atgūt vietu titula pretendentu vidū kāju priekšā centīsies aizlikt viena no UFC vieglā svara divīzijas uzlecošajām zvaigznēm Rafaels Fizijevs (12-1).

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2023/3/...
https://www.mmafighting.com/2023/3/...

     [+] [-]

, 2023-03-18 14:04, pirms gada
Par iepriekšējo UFC eventu ne vārda,domāju ka autors aizgājis pensijā no MMA tēmas....
Ok,šis vakars solas būt izcils,neatkarīgi no rezultāta. Tā kā man patīk skaisti stāsti - es par Edvardsu+ tagad viņam būs vairāk pārliecības un ja visu šo laiku nesnauda,tad arī greplingu varēja uzlabot.
Par Geidži viss skaidrs - stājā zaudēs ar 90% varbūtību,ja beidzot ies parterī.....droši vien jau ka neies

     [+] [-]

, 2023-03-18 14:54, pirms gada
Usmans pēc punktiem vinnēs, 50-44

     [+] [-]

, 2023-03-18 17:54, pirms gada
Kamaru jànobliež Edwards no trases. Kàds viñš chempis ja tur nàk Burns,Covingtons,Chimajevs,Belals, un Šavkats.

     [+] [-]

, 2023-03-18 18:18, pirms gada
Kolegas,kadam no jums ir labs links kur sodien skatities live UFC?

  +1 [+] [-]

, 2023-03-18 18:33, pirms gada
Go3

  +1 [+] [-]

, 2023-03-18 18:34, pirms gada
22:30

     [+] [-]

, 2023-03-18 21:02, pirms gada
Tet TV 3sport kanāls, 23:30

     [+] [-]

, 2023-03-18 21:57, pirms gada
ooosvalds rakstīja: Kamaru jànobliež Edwards no trases. Kàds viñš chempis ja tur nàk Burns,Covingtons,Chimajevs,Belals, un Šavkats.
Pretendendenti paši izslēgs vismaz pusi kandidātu ārā no spēles

     [+] [-]

, 2023-03-19 03:52, pirms gada
Bez Go3 ir kkāds links?

     [+] [-]

, 2023-03-19 08:18, pirms gada
Nez kad autors iesprings uz rakstu

     [+] [-]

, 2023-04-02 10:57, pirms gada
Te jau Usmans mēģinās. Atņemt titulu, ne jau Edvardss.
Luņucentrs kā vienmēr raksta otrādāk