Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

"Īsti gangsteri nāk no Kalifornijas" - Diazs cīnīsies ar Fērgusonu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

"Īsti gangsteri nāk no Kalifornijas" - Diazs cīnīsies ar Fērgusonu
Neits Diazs (pa kreisi) pret Toniju Fērgusonu (pa labi). Foto: AP/Scanpix

Lasvegasā šonakt gaidāms "UFC 279" cīņu šovs, kurā pēc vairākiem zīmīgiem pavērsieniem vakara galvenajā duelī tiksies pieredzes bagātie pusvidējā svara cīkstoņi Neits Diazs (20-13) un Tonijs Fērgusons (25-7). Teju ikonas statusu iemantojušajam Diazam tā būs pēdējā cīņa esošā UFC līguma ietvaros, un pastāv liela iespēja, ka pēc tam pieredzējušā cīkstoņa un organizācijas ceļi šķirsies. "UFC 279"' cīņas no 5:00 rītā tiešraidē pārraidīs "Go3" televīzija.

• 37 gadus vecajam Neitam Diazam sākotnēji bija paredzēts cīnīties ar Hamzatu Čimajevu, tomēr čečenu cīkstonis vakar nespēja iekļauties pusvidējā svara (77,1 kg) rāmjos, to pārsniedzot par ievērojamu 3,4 kilogramu tiesu.

• Čimajeva gadījums ietekmēja arī pārējo cīņu kārtību, jaunus pretiniekus iegūstot visu trīs šova galveno cīņu dalībniekiem. Čimajevs zaudējis main event pozīciju un tiksies ar Kevinu Holandu, savukārt uz galveno cīņu līdzās Diazam pacelta cita spilgta UFC personība - bijušais pagaidu titula īpašnieks vieglajā svarā Tonijs Fērgusons. Savā starpā pirms tam tiksies arī Fērgusona sākotnējais pretinieks Li Jinliaņs un Daniels Rodrigezs, kuram bija paredzēta cīņa ar Holandu.

• Nosodot Čimajeva svara pārsniegšanu, MMA sporta vidē pārmaiņas cīņu sarakstā gan galvenokārt uztvertas pozitīvi. Diaza samērošana ar deviņus gadus jaunāko un no UFC puses starmešu gaismās celto čečenu tika saukta par necienīgu, mēģinot uzbūvēt jauno zvaigzni uz Diaza vārda rēķina, ilgi nespējot vienoties un turot amerikāni ķīlnieka pozīcijā. Tonijs Fērgusons bija viens no sākotnējiem Neita mērķiem, un šāds duelis beidzot materializējies.

• "Tonijs šeit ir jau ilgi un mums ar viņu vajadzēja cīnīties jau sen. Tāpat kā mīkstais Habibs baidījās no viņa, tāpat arī šis mīkstais [Čimajevs] baidās no manis," situāciju vārdos ietērpa Diazs. Amerikānis atsaucās uz vienu no gaidītākajām UFC cīņām kas tā arī nekad nenotika - Fērgusona un Habiba Nurmagomedova cīņu dažādu likstu dēļ nācās atcelt piecas reizes.

• Diazam šī ir pēdējā cīņa esošajā līgumā, un pašreizējā notikumu attīstība liecina, ka sadarbības turpināšana ar UFC ir maz ticams scenārijs. Amerikānis vadošajā MMA sporta organizācijā debitēja 2008. gadā pēc triumfa realitātes šovā "The Ultimate Fighter 5", un ieguvis kulta figūras statusu kā viens no autentiskākajiem cīkstoņiem sportā. Lielāku popularitāti ārpus MMA burbuļa Diazs ieguva 2016. gadā pēc negaidītās uzvaras pār Konoru Makgregoru.

• Savu iepriekšējo cīņu Kalifornijas pilsētas Stoktonas cīkstonis aizvadīja pērnvasar, kad pēc punktiem piekāpās pašreizējam UFC čempionam Leonam Edvardsam. Toreiz gan minūti pirms beigām Diazs ar vairākiem sitieniem pamatīgi satricināja pretinieku un bija ļoti tuvu nokautam, līdz pienāca beigu signāls.

Pudu sāls UFC ir apēdis arī "The Ultimate Fighter 13" uzvarētājs Fērgusons, kurš debiju UFC oktagonā piedzīvoja trīs gadus vēlāk. Ilgus gadus atradies vieglā svara divīzijas elitē un savulaik uzkrājis 12 uzvaru sēriju, lielā mērā jau minētā iemesla dēļ amerikānis tā arī ne reizes netika pie iespējas cīnīties par pilnvērtīgo UFC čempiona jostu. Arī Fērgusons dzimis Kalifornijā - Oksnardā.

• 38 gadu vecumā, kad karjeras pīķis jau šķietami aiz muguras, bubulis piedzīvojis četrus smagus zaudējumus pēc kārtas pret jauno maiņu vieglā svara elitē, un atgriezies pusvidējā svarā, kur cīnījās savas karjeras sākumā.

• Arī jaunizveidoto Hamzata Čimajeva (11-0) un Kevina Holanda (23-7) dueli var saukt par likumsakarīgu. Abi jau iepriekš bija apmainījušies ar dažādiem izteikumiem viens otra virzienā medijos, bet arī iepriekš saķērušies aizkulisēs pirms ceturtdien paredzētās preses konferences. Vēlāk iesaistījusies arī Diaza komanda, un nekārtību dēļ pirmo reizi UFC vēsturē nācās preses konferenci atcelt.

• "Cilvēki, kas jums saka, ka ir gangsteri, tādi ir tikai tad, kad kameras ir apkārt," par pretinieku izteicās Holands. Amerikāņu cīkstonis 2020. gadā atkārtoja UFC rekordu, uzvarot piecas cīņas viena gada ietvaros. Sācis vidējā svarā, Holands vēlāk pārgāja uz pusvidējo svaru, kur guvis divas uzvaras pēc kārtas. Cīņa gan notiks svarā līdz 81,6 kg.

• Čimajevs UFC guvis piecas uzvaras piecās cīņās. Ja pret pirmajiem četriem pretiniekiem kopā Zviedriju pārstāvošais cīkstonis uzņēma tikai divus sitienus, tad savā iepriekšējā cīņā pret Gilbertu Bērnsu šopavasar Čimajevam nācās pamatīgi nopūlēties - bezkompromisa cīņā gan izdevās gūt grūtu panākumu pēc punktiem.

• Pirms abām galvenajām cīņām oktagonā dosies Li Jinliaņs (19-7) un Daniels Rodrigezs (16-2). Ķīnietis Li pieņēmis šo cīņu neskatoties uz to, ka amerikānis Rodrigezs bija gatavojies cīņai pret Holandu par 4,5 kilogramiem smagākā svarā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/story/_/id...

     [+] [-]

, 2022-09-10 16:48, pirms 2 gadiem
Unreal, ka Diaz ar Fergusonu nav cīnijušies, būs labs, abi uzņem sitienus labi un asiņaini izkāpj no okragona.
Čimajevam, protams, novēlu zaudēt, gailis + pārēdies