Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Makgregors trenēs UFC realitātes šovā un gada beigās cīnīsies pret Čendleru

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Makgregors trenēs UFC realitātes šovā un gada beigās cīnīsies pret Čendleru
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix

UFC oficiāli paziņojusi, ka tās realitātes šova "The Ultimate Fighter" 31. sezonas treneri būs vieglā svara cīkstoņi Maikls Čendlers un Konors Makgregors, kuriem pēc šova filmēšanas vasaras garumā gaidāma arī savstarpējā cīņa gada nogalē. Makgregors bija arī viens no šova 22. sezonas treneriem pirms astoņiem gadiem.

Bijušais divu UFC svara kategoriju čempions Konors Makgregors (22-6) nav cīnījies kopš 2021. gada jūlija, kad cīņā pret Dastinu Porjē lauza kājas lielo liela kaulu. Makgregors gan pats licis noprast, ka pēc rehabilitācijas gatavojas atkal atgriezties cīņu apritē, un gaidāms, ka tas varētu notikt šī gada beigās pēc šova "The Ultimate Fighter" filmēšanas. Tajā Makgregors un Maikls Čendlers (23-8) iejutīsies treneru lomās, un pēc sezonas filmēšanas vasaras garumā paredzēta arī pašu treneru cīņa - visticamāk, gada beigās, taču tās datums vēl nav nosprausts.

"The Ultimate Fighter" šovā cīkstoņi no divām komandām sacenšas izslēgšanas turnīra formātā. Uzvarētājs iegūst "The Ultimate Fighter" titulu un tiek pie garantēta līguma ar UFC. Komandu trenru lomās iejūtas UFC cīkstoņi - šogad tie būs Makgregors ar Čendleru, bet iepriekš TUF treneri bijuši arī tādi cīkstoņi kā Džons Džounss, Aleksandrs Volkanovskis, Maikls Bispings, Čeils Sonens un citi. Makgregoram šī būs atgriešanās TUF trenera arodā - 2015. gada sezonā komandas trenēja Makgregors un ilggadējais UFC vieglākā svara cīkstonis Juraija Feibers. Tiesa, abiem treneriem, kas pārstāvēja dažādas svara kategorijas, pēc tam nebija paredzēta savstarpēja cīņa.

Amerikāņu cīkstonis Čendlers cīņu ar Makgregoru pieprasījis jau ilgāku laiku, un tagad nonācis soli tuvāk šīs vēlmes piepildīšanai. Bijušais "Bellator" vieglā svara čempions UFC pievienojās pirms diviem gadiem, un pasaules vadošās MMA organizācijas rindās guvis divas uzvaras un trīs zaudējumus, tostarp pret Čārlzu Oliveiru cīņā par titulu. Pērn Čendlers izcēlās ar vienu no gada spilgtākajiem nokautiem pret Toniju Fērgusonu, bet savā iepriekšējā duelī šoruden atzina Dastina Porjē pārākumu.

Makgregors savās iepriekšējās divās cīņās piekāpies tieši Porjē, bet vieglajā svarā iepriekšējo uzvaru guvis nu jau tālajā 2016. gadā - tovakar īru cīkstonis pieveica Ediju Alvaresu, kļūstot par pirmo cīkstoni UFC vēsturē, kurš vienlaicīgi bijis divu svara kategoriju čempions. Pēc tam gan Makgregors dažādu iemeslu dēļ gan aizvadījis vien četras cīņas, taču joprojām ir lielākā zivs UFC cīkstoņu dīķī. Tiesa, lai atkal cīnītos, Makgregoram vēl jāiziet obligātā sešu mēnešu antidopinga testēšanas programma.

Citi jaunumi un cīņu rezultāti

Aizvadītajā naktī "UFC APEX" arēnā Lasvegasā risinājās arī kārtējais UFC cīņu šovs. Tā galvenajā duelī lielāko uzvaru karjerā guva moldāvu smagsvars Sergejs Spivaks (16-3), kurš pirmajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu sagādāja Derikam Lūisam (26-11) trešo zaudējumu pēc kārtas. Spivaks izdarīja lielu spiedienu jau no paša cīņas sākuma, vairākas reizes nogāza pretinieku zemē, kur izmantoja savu pārsvaru parterā un piebeidza pieredzējušo nokautu meistaru jau pirmajā raundā.

28 gadus vecajam Spivakam šī bija trešā uzvara pēc kārtas un sestā iepriekšējās septiņās cīņās. Pirms šīs nakts dueļa Spivaks un Lūiss ieņēma attiecīgi 12. un 7. pozīciju UFC smagsvaru divīzijas reitingā. 37 gadus vecais Lūiss pēc UFC nokautu rekorda sasniegšanas (13) cietis jau trīs zaudējumus, cīņām noslēdzoties vēl pirms tiesnešu lēmuma. Tikmēr "Bellator" organizācijā leģendāro Fjodoru Jemeļjaņenko (40-7) karjeras pēdējā cīņā ar tehnisko nokautu pirmajā raundā arī revanša duelī pieveica organizācijas smagsvaru čempions Raiens Beiders (31-7).

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/

  +1 [+] [-]

, 2023-02-05 16:29, pirms gada
māk puisis naudu pelnīt.

  -1 [+] [-]

, 2023-02-05 21:04, pirms gada
Tā neko, Fjodoram pēdējā cīņa karjerā bet te pat kārtīgu rakstu par to nejēdz uztaisīt. Nejauši ieraudzīju zem kaut kāda "Citi jaunumi un cīņu rezultāti"

  +1 [+] [-]

, 2023-02-05 22:04, pirms gada
Tu pieduries? Kam mums par okupantiem kautko zināt?

     [+] [-]

, 2023-02-06 17:33, pirms gada
Refeere rakstīja: Tu pieduries? Kam mums par okupantiem kautko zināt?
Ko ta Fjodors okupējis? Jeb zini kaut ko vairāk par viņa attieksmi šajā jautājumā?