Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Cīkstonis Lagodskis iegūst bronzu Bulgārijā, Zvirbulis astotais

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Cīkstonis Lagodskis iegūst bronzu Bulgārijā, Zvirbulis astotais
Imants Lagodskis (pa labi) uz pjedestāla Sofijā
Foto: Kostadins Andonovs, bul-wrestling.org

Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā aizvadītās nedēļas nogalē risinājās "Dan Kolov - Nikola Petrov" turnīrs cīņas olimpiskajās disciplīnās. Latvijas labākie brīvās cīņas cīkstoņi Imants Lagodskis (97 kg) un Armands Zvirbulis (86 kg) tur ieguva attiecīgi 3. un 8. vietu.

97 kilogramu kategorijā startēja 17 dalībnieki. Pirmajā mačā Imants Lagodskis salīdzinoši apspēlēja kosovieti Edonu Šalu (10:0), bet saspringtā otrajā cīņā pieveica slovāku Jezefu Jaloviaru (7:5). Sacensību pusfinālā pretī stājās vietējais Dragomirs Stoičevs, īsākais un druknākais bulgārs bija labāks (8:4), turpinājumā mājinieks uzvarēja arī finālā. Mačā par trešo vietu Lagodskis pārspēja 2014. gada Āfrikas čempionu Slimu Trabelsi (Tunisija) - mūsu sportists izvirzījās vadībā ar 7:0 un nolika pretinieku uz lāpstiņām.

86 kilogramu turnīrā piedalījās 13 cīkstoņi. Pirmajā mačā Armands Zvirbulis pret sešus gadus jaunāko ēģiptieti sāka labi (4:1), tomēr otrajā periodā slaidākais Muhameds Ali Zaglouls bija krietni pārāks, līdz ar to tika piedzīvots neplānots zaudējums (4:7). Latvieša pāridarītājs turpinājumā pamanījās izcīnīt bronzu.

Tiek plānots, ka Imants Lagodskis un Armands Zvirbulis startēs arī kontinentālajās meistarsacīkstēs, kas jūnijā risināsies Eiropas spēļu ietvaros. Savukārt gada svarīgākais turnīrs būs pasaules čempionāts septembrī.

Izmantotie resursi:
unitedworldwrestling.org

     [+] [-]

, 2015-04-28 12:34, pirms 9 gadiem
Imants malacis, bet Armands joprojām nerullē.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-30 16:34, pirms 9 gadiem
Apsveikums Imantam!

     [+] [-]

, 2015-05-07 13:27, pirms 9 gadiem
noteikti jāņem bronza arī Eiropas Spēlēs