Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas džudisti Almati pieveic trīs pretiniekus

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas džudisti Almati pieveic trīs pretiniekus
Almati "Grand Prix"
Foto: Gabriela Sabau / intjudo.eu

Kazahstānas lielākajā pilsētā Alamati noslēdzies "Grand Prix" posms džudo. Latvijas džudisti sacensības noslēdza ar kopējo bilanci 3-2.

73 kilogramu turnīrā Dmitrijs Fedosejenkovs pirmajā mačā pieveica Monako pārstāvi Sedriku Besī, otrajā mačā tika galā ar jemenieti Zejadu Materu, bet grupas pusfinālā piekāpās nomināli spēcīgākajam francūzim Pjēram Diprā, kurš turpinājumā aizcīnījās līdz piektajai vietai. Pēc šī turnīra Fedosejenkovs pasaules rangā pakāpās uz 78. pozīciju.

81 kg sacensībās Konstantīns Ovčiņņikovs vispirms uzvarēja Burundi džudistu Samuelu Kvitondu, bet otrajā mačā atzina brazīlieša Leandru Guileiru pārākumu. Latvijas džudista pāridarītājs arī turpinājumā bija sekmīgs un finišēja piektajā vietā. Pēc šī turnīra Ovčiņņikovs pasaules rangā pakāpās uz 64. pozīciju.

Olimpiskajai atlasē džudisti cīnās par ceļazīmēm uz Riodežaneiro. 2012. gada olimpisko spēļu atlase Latvijai noslēdzās ar trijām kvotām, savukārt Riodežaneiro spēļu sakarā mūsu pozīcijas nav tik spožas. Ja olimpiskā kvalifikācija beigtos šobrīd, tad pēc judobase.org aprēķiniem ceļazīmi uz Rio saņemtu arī Londonas olimpisko spēļu dalībnieks Jevgeņijs Borodavko (līdz 100 kg), kurš atlases rangā tagad atrodas 29. vietā. Pārējie mūsējie jau zaudējuši cerību.

Olimpiskajā atlasē palicis tikai viens turnīrs - "World Masters", kas 27.-29. maijā risināsies Meksikas ceturtajā lielākajā pilsētā Gvadalaharā. Rio sakarā skaidrība tiks ieviesta 2016. gada 30. maijā, kad būs kvalifikācijas pēdējais datums.

Izmantotie resursi:
intjudo.eu