Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas džudists Gerkens triumfē Eiropas kausa posmā Berlīnē

Krišs Upenieks

Latvijas džudists Gerkens triumfē Eiropas kausa posmā Berlīnē
Emīls Gerkens - zelts Berlīnē
Foto: eju.net

Aizvadītajā nedēļas nogalē Eiropas kausa posmā jauniešiem Vācijas galvaspilsētā Berlīnē svara kategorijā līdz 90 kilogramiem zelta medaļu izcīnījis ''Kyodai'' kluba džudists Emīls Gerkens.

Savā grupā Emīls Gerkens no sākuma pārliecinoši ar diviem ''wazarii'' vērtīgiem metieniem pieveica moldāvu Katalinu Ermurači. Turpinājumā Emīls ātri tika galā ar Šveices džudistu Danielu Eihu un igauni Simonu Sullu. Pusfinālā Gerkens ar ''ippon'' pieveica itālieti Enriko Bergamelli, bet finālā latvietis uzvarēja mājinieku Ivo Vitašeku.

Emīls šajā gadā izvirzījies par vienu no vadošajiem džudistiem jauniešu konkurencē visā pasaulē. 2017. gadā Emīlam Eiropas kausu ietvaros jau ir Čehijas pilsētas Teplices zelts un Horvātijas pilsētas Zagrebas bronza.

Berlīnē neveiksmi piedzīvojis cits Latvijas džudo talants liepājnieks Artjoms Galaktionovs (-66 kg). Pēc drošām uzvarām pret vācieti Feliksu Presingeru un gruzīnu Levanu Ebelašvili Galaktionovs trešajā grupas cīņā piekāpās moldāvam Petru Pelivanam. Ar to Galaktionovam arī sacensības bija beigušās.

Savukārt svarā virs 90 kilogramiem veiksmīgas sacensības padevušās Vladlenam Jarockim. Ievadā Latvijas džudists pieveica poli Norbertu Sluzāršu un francūzi Visemu Ezīnu, bet grupas finālā piekāpās piektās vietas ieguvējam horvātam Filipam Miļjevičam. ''Zaudētāju zarā'' Vladlens no sākuma uzvarēja Nīderlandes pārstāvi Patriku Grotu, bet tad zaudēja Ivailo Dimitrovam no Bulgārijas, sacensības pabeidzot septītajā vietā.

Izmantotie resursi:
European Judo Union - Official Website - News,...

  +1 [+] [-]

, 2017-05-02 13:31, pirms 7 gadiem
Varbut nakotnes olimpiska ceriba! Veiksmi!