Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Salido neiekļaujas svara kategorijas robežās, zaudēs titulu jebkurā gadījumā

Jānis Pārums

Salido neiekļaujas svara kategorijas robežās, zaudēs titulu jebkurā gadījumā
Orlando Salido un Vasīlijs Lomačenko

ASV pilsētā Sanantonio notikusi svēršanās procedūra pirms svētdienas rītā gaidāmajām boksa cīņām starp Vasīliju Lomačenko (1-0, 1KO) un Orlando Salido (40-12-2, 28KO), kā arī Braienu Veru (23-7, 14KO) un Hulio Sezaru Čavesu junioru (47-1-1, 32KO).

Pirms vakar galvenās cīņas, kurā tiksies Vera un Čavess, ringā izies divkārtējais olimpiskais čempions Lomačenko un WBO pasaules čempions svarā līdz 57.2 kilogramiem Salido. Tiesa, Salido no sava titula nāksies šķirties, jo svēršanās procedūrā viņa svars tieši par vienu kilogramu pārsniedza pieļaujamo – 57.2 vietā bija 58.2 kilogrami. Lai gan Salido bija iespēja vēlāk vēlreiz mēģināt iekļauties svara kategorijas robežās, viņš šo iespēju neizmantos. Turklāt meksikānis būs spiests samaksāt Lomačenko 15 000 ASV dolāru par svara pārsniegšanu.

Savukārt Lomačenko, kurš gatavojas pārrakstīt boksa vēsturi un kļūt par bokseri, kam ar vismazāk cīņām (šajā gadījumā – divām) izdevies kļūt par pasaules čempionu profesionāļos, izdevās iekļauties svara kategorijas robežās – viņš svēra 56.8 kilogramus. Uzvaras gadījumā Lomačenko kļūs par rekordistu, bet, ja uzvarēs Salido, tituls kļūs vakants.

Galvenajā cīņā ringā izies Čavess jaunākais un Vera, kuri aizvadīs revanša cīņu. Pirmajā cīņā pārāks bija Čavess, lai gan vairums ekspertu uzskata, ka cīņu tomēr uzvarējis Vera, taču tiesneši bijuši neobjektīvi. Lai vai kā, svēršanās procedūrā abi bokseri uzrādīja identisku svaru (76.0 kilogrami) iekļaujoties svara kategorijas robežās (līdz 76.2 kilogramiem).

Cīņas no Sanantonio tiešraidē varēs vērot arī kanālā "Viasat Sport Baltic". Tāpat cīņu varēs vērot arī Krievijas kanālos "Rossija 2" un "Sport 1", amerikāņu HBO un citos.