Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Bautista sezonas laikā nomaina trešo komandu

Juris Miņins
Juris Miņins

Bautista sezonas laikā nomaina trešo komandu
Hosē Bautista
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Ņujorkas "Mets" uz Filadelfijas "Phillies" ir aizmainījusi Hosē Bautistu, kuram šī būs jau trešā komanda sezonas laikā.

37 gadus vecais Dominikānas Republikā dzimušais veterāns Hosē Bautista ilgus gadus bija Toronto "Blue Jays" uzbrukuma līderis un desmit sezonu laikā viņš piecreiz kļuva par "All-Stars" mača dalībnieku, divas reizes kļūstot arī par MLB "Home run" sezonas čempionu, vienā no sezonām gūstot 54 "Home run", bet kopumā trīs reizes pārsniedzot 40 šādu atsitienu robežu. Tiesa, visam labajam pienāk beigas un Bautista, pēc divām ļoti viduvējām sezonām, bija spiests meklēt jaunu komandu.

Šo sezonu sāka Atlantas "Braves" rindās, jo ar šo komandu viņš bija noslēdzis zemāko līgu līgumu. Tiesa, ilgi Atlantā viņš neuzturējās, jo pēc 12 aizvadītiem mačiem tika aizmainīts uz Ņujorkas "Mets". Ņujorkiešu rindās viņš piedalījās 83 mačos, kuros viņa sniegums kopumā bija diezgan viduvējs un tāpēc "Mets" meklēja iespēju atbrīvoties no veterāna.

Šodien viņiem tas, var teikt, ka ir izdevies, jo Filadelfijas "Phillies", kas pašlaik cīnās par iekļūšanu izslēgšanas mačos, ir izteikusi vēlmi iegūt savās rindās Bautistu. Atbilstoši MLB noteikumiem tagad abām komandām ir jāvienojas par kompensāciju.

Jāpiebilst, ka, lai arī MLB maiņu periods bija noslēdzies jau pagājušajā mēnesī, noteikumi paredz tā saukto "atteikuma draftu maiņu" procesu, tāpēc komandas vēl aizvien drīkst mainīties ar spēlētājiem.

Šīs sezonas 95 aizvadītajos mačos Hosē Bautista ir atsitis tikai 19.6% no visiem metieniem, gūstot 11 "Home run" un izsitot 42 punktus.

Interesanti, ka šis ir tikai trešais gadījums MLB vēsturē, kad kāds spēletājs vienas sezonas laikā pārstāv trīs komandas. Bobs Reinoldss 1975. gadā bija pirmais, kuram nācās paceļot (Detroitas "Tigers" – Klīvlendas "Indians" – Baltimoras "Orioles"), bet 2014. gadā Kellijs Džonsons sezonu sāka Bostonas "Red Sox", turpināja Ņujorkas "Yankees", bet noslēdza Baltimoras "Orioles" kreklā.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2018-08-28 22:18, pirms 6 gadiem
jā vēl nesen šis kadrs bija houmeru mašīna un pičeru bieds Nr.1 ..

tagad interesants play-off soliņam.

uz iepr sezonu bija kluba opcija par ~ 20 miljoniem - atteica.

interesanti cik alga

     [+] [-]

, 2018-08-28 23:20, pirms 6 gadiem
zigiss rakstīja: jā vēl nesen šis kadrs bija houmeru mašīna un pičeru bieds Nr.1 ..

tagad interesants play-off soliņam.

uz iepr sezonu bija kluba opcija par ~ 20 miljoniem - atteica.

interesanti cik alga
Tā kā viņš ar ATL parakstīja minorlīgu līgumu, tad naudas nav daudz - 0.545 miljoni sezonā.