Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Jeličs, Betss atzīti par MLB sezonas MVP

Juris Miņins
Juris Miņins

Jeličs, Betss atzīti par MLB sezonas MVP
Kristians Jeličs
Foto: AFP/Scanpix

Šajās dienās Augstākā beisbola līga (MLB) nosauc labākos sezonas spēlētājus un simboliskās izlases un noslēgumā ir atklājusi arī sezonas vērtīgākos spēlētājus. Par tiem ir kļuvuši Bostonas "Red Sox" pārstāvis Mūkijs Betss un Kristians Jeličs no Milvokī "Brewers".

Tā kā faktiski MLB veido divas līgas – Nacionālā un Amerikas līga, tad arī visas balvas, kas sezonas noslēgumā tiek piešķirtas, tiek piešķirtas uzreiz diviem spēlētājiem un MVP apbalvojums nav izņēmums.

Par Amerikas līgas labāko spēlētāju ir nosaukts čempionvienības, Bostonas "Red Sox" pārstāvis Mūkijs Betss. Viņam šī sezona izvērtās patiesi veiksmīga, jo tās laikā viņš kļuva par labāko bumbiņu atsitēju, jo spēja tikt galā 34.6% metienu, izsita 32 "Home run" sitienus, guva 129 punktus, kas ir labākais rādītājs visā MLB, nozaga 30 bāzes un palīdzēja savai komandai kļūt par Pasaules sērijas čempioniem. Tāpēc Amerikas līgas MVP balva izskatās kā loģisks noslēgums tik spožai sezonai.

Jāsaka, ka sezonas MVP balvas ieguvēju nosaka balsojumā, kurā piedalās labākie profesionālā beisbola apskatnieki. Šoreiz viņi Mūkijam Betsam atdeva 28 no 30 pirmajām vietām, kas beigu beigās ļāva viņam pārliecinoši apsteigt visus tuvākos konkurentus – Maiku Trautu (Losandželosas "Angels"), Hosē Ramirezu (Klīvlendas "Indians"), Džeidī Ramirezu (Bostonas "Red Sox"), kā arī Aleksu Bregmanu (Hjūstonas "Astros").

Savukārt par Nacionālās līgas labāko spēlētāju nosauca Kristianu Jeliču no Milvokī "Brewers". Pievienojies savai komandai vien starpsezonā, Jeličs pirmo sezonas daļu pavadīja ne pārāk izteiksmīgi, taču otrajā nodemonstrēja tādu sniegumu, par kuru viņš arī saņēma prestižo atzinību.

Atsitot 32.6% no visiem metieniem, Jeličs kļuva par Nacionālās līgas labāko atsitēju, izsita 110 punktus, pats guva – 118 un 36 reizes oponentiem atlika vien noskatīties kā bumbiņa pēc ārējās līnijas aizsarga atsitiena atstāj laukumu.

Kristiana Jeliča pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem MVP balsojumā arī bija gana iespaidīgs – 29 pirmās vietas no 30 un 165 punktu pārsvars. Vienīgo atlikušo pirmo vietu saņēma Ņujorkas "Mets" metējs un Saja Janga balvas ieguvējs Džeikobs de Groms, kurš gan kopumā balsojumā palika pēdējā vietā. Otrais balsojumā palika Havjers Bajez no Čikāgas "Cubs", trešais – Nolans Arenado no Kolorado "Rockies", bet ceturto pozīciju balsojumā ieņēma Atlantas "Braves" pārstāvis Fredijs Frīmens.

Abiem diviem spēlētājiem tās bija pirmās MLB MVP balvas.

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/