Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Venecuēlietis Akuna, japānis Otani atzīti par MLB labākajiem debitantiem

Juris Miņins
Juris Miņins

Venecuēlietis Akuna, japānis Otani atzīti par MLB labākajiem debitantiem
Ronalds Akuna
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien tika nosaukti Augstāko beisbola līgu (MLB) 2018. gada sezonas labāki debitanti un par tiem kļuva Losandželosas "Angels" pārstāvis Šoheis Otani un Ronalds Akuna no Atlantas "Braves".

Par Šoheju Otani tika runāts vēl labu laiku pirms viņš parakstīja savu pirmo līgumu ar MLB komandu, jo šis Japānas beisbola fenomens sevi vienlīdz labi bija parādījis gan kā atsitējs, gan arī kā metējs, kas mūsdienu beisbolā ir ārkārtīgi reta parādība, tāpēc par tiesībām ar viņu noslēgt līgumu cīnījās daudzas MLB vienības, taču vislielāko summu piedāvāja Losandželosas "Angels", kas tad arī savā sastāvā ieguva daudzsološo japāni.

Lai arī pirmssezonas mačos Otani spēlēja nestabili, bet brīžiem pat vāji, sezonu viņš sāka "Angels" pamatsastāvā un, jāatzīst, ka līdz ar "īsto spēļu" sākumu, parādījās arī "īstais Otani". Sezonu, kurā gan viņam bija jātiek galā arī ar dažādiem savainojumiem, 24 gadus vecais japānis noslēdza ar 104 aizvadītām spēlēm kā atsitējs, 22 "Home run" un 61 izsistu punktu, vidēji atsitot 28.5% no visiem metieniem.

Savukārt kā metējs Otani laukumā devās desmit mačos, aizvadīja 51.2 iningus, izcīnīja četras uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus, veica 63 straikautus un vidēji mačā pieļāva 3.31 skrējienu.

Šohejs Otani ir ceturtais Japānas beisbolists, kuram izdodas iegūt gada labākā debitanta balvu. Pirms viņa to izdarīja Hideo Nomo (1995. gadā), Kazuhiro Sasaki (2000.) un Ičiro Suzuki (2001.). Interesanti, ka Sasaki un Suzuki debitēja arī vienas komandas, Sietlas "Mariners", rindās. Savukārt Nomo savu pirmo sezonu aizvadīja tajā pašā pilsētā, kurā Otani, pārstāvot Losandželosas "Dodgers" vienību.

Jāpiebilst, ka Šoheis Otani balsojumā par labāko Amerikas līgas debitantu saņēma 25 no 30 iespējamajām pirmajām vietām, pārējās piecas tika Ņujorkas "Yankees" debitantam Migelam Andužaram, kurš palika otrais. Trešajā vietā finišēja Gleibers Toress, kurš arī pārstāv "Yankees" krāsas.

Savukārt par Nacionālās līgas sezonas labāko debitantu atzina Atlantas "Braves" spēlējošo Ronaldu Akunu. Viņa uzvara bija vēl iespaidīgāka, jo par Akunu kā labāko debitantu nobalsoja 27 reizes. Otrajā vietā palika Vašingtonas "Nationals" pārstāvis Huans Soto, bet trešajā vietā ierindojās līgas čempionvienības Losandželosas "Dodgers" metējs Vokers Bērlijs.

Jāsaka, ka Venecuēlu pārstāvošais Ronalds Akuna savas spējas lieliski nodemonstrēja jau pavasara treniņnometnē, kur 16 mačos guva četrus "Home run" un kopumā bumbiņu atsita ar 43.2% precizitāti, taču neskatoties uz tik labu spēli, īsi pirms regulārās sezonas starta viņš tika nosūtīts uz zemākajām līgām.

Tiesa, jau pirmajā regulārās sezonas mēnesī, viņš atgriezās Atlantā, kļūstot par tā brīža jaunāko MLB spēlētāju (vēlāk viņa rekordu pārspēs Huans Soto).

Sezonas noslēgumā Akunas kontā bija dalība 111 mačos, izsisti 64 punkti, pašam veikti 78 skrējieni, bumbiņa tribīnēs raidīta 26 reizes, ar vidējo precizitāti 29.3%. Viņš arī bija viens no redzamākajiem spēlētājiem Atlantas komandas brīnumainajā sezonā, kas noslēdzās vien izslēgšanas mačos.

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/