Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Eitons paliek Fīniksā: ''Suns'' pielīdzina ''Pacers'' 133 miljonu piedāvājumu

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Eitons paliek Fīniksā: ''Suns'' pielīdzina ''Pacers'' 133 miljonu piedāvājumu
Deandrē Eitons. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Fīniksas ''Suns'' ir pielīdzinājusi Indiānas ''Pacers'' izteikto piedāvājumu centram Deandrē Eitonam, informē ''The Athletic'' apskatnieks Šams Čaranija. Tas nozīmē, ka basketbolists paliks Fīniksā.

Lai Eitons paliktu Fīniksā, klubam bija jāpiedāvā līgums uz četrām sezonām par 133 miljoniem ASV dolāru. ''Suns'' to arī izdarīja, kas nozīmē, ka centrs savu piekto sezonu NBA joprojām sagaidīs Fīniksā.

Iepriekš jau tika informēts, ka ''Pacers'' kāro ierakstīt jaunu lappusi NBA vēsturē, izsakot Eitonam lielāko šāda vieda piedāvājumu kāds jebkad bijis. Indiānas plānus gan iztraucēja

Eitons līgai pievienojās 2018. gadā, kad ar pirmo izvēli visā draftā viņu izvēlējās tieši ''Suns''. Kluba rindās viņš devies laukumā jau 236 mačos, gūstot vidēji 16.3 punktus un savācot 10.5 atlēkušās bumbas.

Aizvadītajā sezonā Eitons devās laukumā 58 pamatturnīra mačos. Tajos viņš izcēlās ar vidēji 17.2 punktiem, 10.2 atlēkušajām bumbām, 1.4 rezultatīvām piespēlēm, 0.7 pārtvertām bumbām un tik pat bloķētiem metieniem.

Fīniksas vadība joprojām vēlas komandu balstīt ap Devinu Bukeru, Krisu Polu un Deandrē Eitonu. Tā tic, ka vienība ar šādu sastāvu ir spējīga izcīnīt tik ilgi kāroto titulu.

''Suns'' aizvadītajā sezonā bija izteikta līgas līdere. Komanda tika pie 64 panākumiem 82 mačos, finišējot pirmajā vietā visā līgā. Tuvākai konkurentei Memfisas ''Grizzlies'' bija par astoņām uzvarām mazāk. Vienības sezona gan aprāvās priekšlaicīgi, kad Rietumu konferences pusfinālā jeb ''play-off'' otrajā kārtā septiņos mačos tika atzīts Dāvja Bertāna pārstāvētās Dalasas ''Mavericks'' pārākums. ''Suns'' lūko nākamajā sezonā atgūties un atgriezties cīņā par titulu.

Nedrīkst ignorēt faktu, ka Eitonam ar Fīniksas vadību nebija tās labākās attiecības pirms tam. ''Suns'' basketbolistu nevarēs aizmanīt līdz pat 15. janvārim, ja būs tāda vēlme. Jārēķinās arī ar to, ka spēlētājs maiņu var bloķēt, jo viņam uz gadu ir veto tiesības.

     [+] [-]

, 2022-07-15 08:03, pirms 2 gadiem
Shams nezkapec nepiemin Mikelu, kuram jā reizi tiešām iedeva max..

     [+] [-]

, 2022-07-15 08:49, pirms 2 gadiem
Eitons ir labs spēlētājs, bet vājā aizsardzība ir problēma. Es esmu gandrīz pilnīgi pārliecināts ka ja ne šajā sezonā ta nākamajā viņu aizmainīs pret kādu līdzīgu spēlētāju (talanta ziņā). Bet tas man subjektīvs viedoklis.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-15 09:15, pirms 2 gadiem
Nu vai tad tiešām nevarēja SUNS vienoties ar IND par "sign and trade" darījumu. Priekš kam šitas cirks ir vajadzīgs!? Tagad SUNS mocīsies līdz 15. janvārim ar toksisku spēlētāju. Protams, ka no assetu viedokļa SUNS nebija citu variantu kā pielīdzināt. Nu tak varēja IND pretī dot jebkurus no saviem veterānu līgumiem (Mconell, Tērner, Hīld, Tais) un pāris 1.k drafta izvēles. Tagad visiem būs slikti. Pienāks 15. janvāris un momentā būs maiņa
P.S. Uzskatu, ka Eitons būs slikts spēlētājs (priekš šāda līguma) un iespējams IND nupat ļoti paveicās. Diemžēl ir indikācijas, ka raksturs ir par vāju, lai būtu kaut kas nopietnāks par vienu centru, kurš IND nesen (8 gadus atpakaļ) jau spēlēja un visi tik katru sezonu cerēja ka būs kas jēdzīgs.

     [+] [-]

, 2022-07-15 09:48, pirms 2 gadiem
Charly Skymaker rakstīja: Nu vai tad tiešām nevarēja SUNS vienoties ar IND par "sign and trade" darījumu. Priekš kam šitas cirks ir vajadzīgs!? Tagad SUNS mocīsies līdz 15. janvārim ar toksisku spēlētāju. Protams, ka no assetu viedokļa SUNS nebija citu variantu kā pielīdzināt. Nu tak varēja IND pretī dot jebkurus no saviem veterānu līgumiem (Mconell, Tērner, Hīld, Tais) un pāris 1.k drafta izvēles. Tagad visiem būs slikti. Pienāks 15. janvāris un momentā būs maiņa
P.S. Uzskatu, ka Eitons būs slikts spēlētājs (priekš šāda līguma) un iespējams IND nupat ļoti paveicās. Diemžēl ir indikācijas, ka raksturs ir par vāju, lai būtu kaut kas nopietnāks par vienu centru, kurš IND nesen (8 gadus atpakaļ) jau spēlēja un visi tik katru sezonu cerēja ka būs kas jēdzīgs.
Pēdējo reizi pamēģinās ar esošo sastāvu, un ja nākošajā gadā netiks finālā, tad treidos projām. Pērn takš tika finālā, kur zaudēja bukiem, šogad solis atpakaļ, lai izdarītu pareizus secinājumus, vajag vēlvienu gadu.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-15 09:49, pirms 2 gadiem
Sāk iezīmēties Suns organizācijas vājums - domāju, ka GM pēc visa šitā ir jāatlaiž no darba. Nezinu cik viņš ilgi strādā, bet nu ņemt centru ar 1. nummuru draftā (zinot, ka būs tāpat jādod max rukija līguma pagarinājums), nezinot viņa intelekta līmeni un cīņassparu, maigi sakot ir liela muļķība. Ja vēl būtu kāda cerība par Dankana līmeņa IQ. Es saprotu, ka daži centri līgā skaitās megazvaigznes, bet lūdzu atgādiniet cik viņiem ir izcīnīti tituli pēdējos 10 gados? Cik tituli ir Jokičam un Embīdam, tam pašam Gobēram? Visas komandas kas izcīnījušas titulus ir ar parastiem vai vidēji talantīgiem centriem. Centri līgā neko neizcīna! Gudrākie GM līgā maksā max 15-18 milj sezonā par ļoti labu centru. Un daži GM vispār par centriem domā pēdējiem sastāva komplektēšana.

     [+] [-]

, 2022-07-15 11:08, pirms 2 gadiem
Charly Skymaker rakstīja: Sāk iezīmēties Suns organizācijas vājums - domāju, ka GM pēc visa šitā ir jāatlaiž no darba. Nezinu cik viņš ilgi strādā, bet nu ņemt centru ar 1. nummuru draftā (zinot, ka būs tāpat jādod max rukija līguma pagarinājums), nezinot viņa intelekta līmeni un cīņassparu, maigi sakot ir liela muļķība. Ja vēl būtu kāda cerība par Dankana līmeņa IQ. Es saprotu, ka daži centri līgā skaitās megazvaigznes, bet lūdzu atgādiniet cik viņiem ir izcīnīti tituli pēdējos 10 gados? Cik tituli ir Jokičam un Embīdam, tam pašam Gobēram? Visas komandas kas izcīnījušas titulus ir ar parastiem vai vidēji talantīgiem centriem. Centri līgā neko neizcīna! Gudrākie GM līgā maksā max 15-18 milj sezonā par ļoti labu centru. Un daži GM vispār par centriem domā pēdējiem sastāva komplektēšana.
A. Boguts bija izcils centrs tikai viņu nomocīja traumas. Starp citu tieši Goldensteitā viņš pierādīja savu līmeni un cilvēciskās īpašības, jo spēja atteikties no savām ambīcijām komandas interesēs.

     [+] [-]

, 2022-07-15 17:17, pirms 2 gadiem
Makoņtaisi, kāpēc IND kaut kas ir jādod un jāvienojas par sign n trasē, ja viņi uzmet naudu un paņem. Vēl jo vairāk - atdot pikus (facepalm)

     [+] [-]

, 2022-07-15 20:49, pirms 2 gadiem
Varēs treidot 1:1 pret KP