Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA izmaksās 24,5 miljonus dolāru grūtībās nonākušiem ABA veterāniem

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

NBA izmaksās 24,5 miljonus dolāru grūtībās nonākušiem ABA veterāniem
Adams Silvers. Foto: PA/Scanpix

NBA valde vienojusies par atbalsta maksājumu izmaksu 25 miljonu vērtībā bijušās Amerikas Basketbola asociācijas (ABA) veterāniem, kas nonākuši finanšu grūtībās.

1976. gadā notika abu līgu apvienošanās, kā rezultātā četras ABA komandas, kas pastāv arī mūsdienās (Sanantonio "Spurs", Denveras "Nuggets", Indiānas "Pacers" un Ņujorkas "Knicks"), pievienojās NBA (Nacionālā basketbola asociācija). Pasaules vadošās basketbola līgas vadība ar NBA spēlētāju asociāciju nupat vienojusies par finansiāla atbalsta izmaksu 24,5 miljonu apmērā bijušajiem ABA basketbolistiem, kas nonākuši nelabvēlīgā finansiālā situācijā.

"Šī ir neticama diena bijušajiem ABA spēlētājiem - tās labā gan mēs, gan spēlētāji esam strādājuši daudzus gadus," izteicās bezpeļņas organizācijas "Dropping Dimes" vadītājs Skots Tārters. Organizācija tika dibināta 2014. gadā tieši ar šādu mērķi - palīdzēt ABA veterāniem un viņu ģimenēm.

Atbalsta saņemšanai kvalificējušies kopā 115 bijušie basketbolisti, kas kopā nospēlējuši vismaz trīs sezonas ABA vai ABA un NBA, un nav saņēmuši pensiju no NBA. Vienošanās paredz šiem spēlētājiem par katru nospēlēto sezonu izmaksāt 3828 dolārus gadā. Piemēram, trīs sezonas aizvadījis spēlētājs saņems 11 484 dolāru.

Finansējuma avots tikšot sadalīts 50-50 apmērā starp NBA un NBA spēlētāju asociāciju. "Mūsu spēlētāji ļoti novērtē tos, kas ir rādījuši ceļu, un palīdzējuši mums sasniegt virsotnes, ko esam spējuši šodien," izteicās spēlētāju asociācijas pārstāve. "Jutām vajadzību rīkoties, lai palīdzētu ABA spēlētājiem, kuri noveco un daudzos gadījumos saskaras ar finansiālām grūtībām," papildināja NBA komisārs Adams Silvers.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/nba-pay-fo...

     [+] [-]

, 2022-07-15 08:06, pirms 2 gadiem
300 eur mēnesī? Vareni

     [+] [-]

, 2022-07-15 12:03, pirms 2 gadiem
sapnis rakstīja: 300 eur mēnesī? Vareni