Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA fināliste ''Celtics'' turpina pastiprināt sastāvu un noslēdz līgumu ar Galināri

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

NBA fināliste ''Celtics'' turpina pastiprināt sastāvu un noslēdz līgumu ar Galināri
Danilo Galināri (no kreisās). Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Bostonas ''Celtics'' noslēgusi līgumu ar brīvo aģentu Danilo Galināri, informē ESPN žurnālists Eidriens Vodžnarovskis.

Jaunais līgums sportistam paredz saistības ar klubu uz divām sezonām. Tas viņam garantēs 13.3 miljonus ASV dolāru. Otrā sezona gan nav simtprocentīga - spēlētājs pats varēs izlemt palikt vai meklēt laimi citur.

Jūlija ievadā ''Celtics'' savu sastāvu papildināja ar Malkolmu Brogdonu, kas pēdējās sezonas bija Indianas ''Pacers'' līderis. Brogdons nonāca Bostonā maiņas darījuma rezultātā. Galināri un Brogdona klātbūtne noteikti palielinās ķeltu izredzes izcīnīt titulu jaunajā sezonā.

33 gadus vecais uzbrucējs NBA pievienojās 2008. gadā, kad ar pirmā raunda sesto izvēli viņu draftēja Ņujorkas ''Knicks''. Līgā viņš ir pavadījis 13 pilnas sezonas, kurās paguvis pārstāvēt jau piecas dažādas vienības. ''Celtics'' būs sestā.

Individuāli produktīvāko sezonu viņš aizvadīja 2018. gadā, kad pārstāvot Losandželosas ''Clippers'', 68 mačos viņš izcēlās ar 19.8 punktiem, 6.1 atlēkušo bumbu, 2.6 rezultatīvām piespēlēm, 0.7 pārtvertām bumbām un 0.3 bloķētiem metieniem vidēji katrā no tiem.

Galināri aizvadītajā sezonā pārstāvēja Atlantas ''Hawks''. 66 mačos viņš izcēlās ar vidēji 11.7 punktiem, 4.7 atlēkušajām bumbām, 1.5 rezultatīvām piespēlēm, 0.4 pārtvertām bumbām un 0.2 bloķētiem metieniem.

''Celtics'' aizvadītajā sezonā tika pie 51 panākuma 82 mačos, ierindojoties otrajā pozīcijā Austrumu konferencē. Klubs iekļuva arī finālā, kurā gan ar rezultātu 2:4 piekāpās spēcīgajai un titulētajai Goldensteitas ''Warriors''.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2022-07-11 09:48, pirms 2 gadiem
Jau pirms Galinari teicu, ka BOS ir vislabāk/pilnīgāk nokomplektētais sastāvs līgā. Tagad gandrīz visi vājie punkti likvidēti ar lieliska PG ar augstu IQ un ļoti labu metienu, pievienošanos (Brogdons) un tagad arī pēdēja problēma atrisināta ar labu un pieredzējušu šūteri (Nīsmitam tomēr nebija tā pieredze un stabilitāte). Principā vēl vajadzētu iemainīt 2./3. centru komandā (aizmainot Pričardu?) un nav vairs vājo vietu. Principā gatava čempionu komanda 2023. Ar jaunajiem spēlētājiem tomēr titulu nepacelt un BOS skaidri redzams iet ALL IN.