Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Gulbene dārdēs: šovakar izšķirošā bronzas cīņa starp bukiem un RSU

Emils Ozerinskis

Gulbene dārdēs: šovakar izšķirošā bronzas cīņa starp bukiem un RSU
Luka Sofijaničs. Foto: Aleksander Lustix

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā ceturtdienas vakarā pulksten 20:00 sāksies izšķirošā cīņa par turnīra bronzas godalgām. Otro gadu pēc kārtas par bleķi savstarpēji cīnās "Gulbenes Buki" un "VEF Rīga" farmklubs "Rīgas Stradiņa Universitāte".

Bronzas sērijas izšķirošā spēle būs skatāma portāla Sportacentrs.com tiešajā translācijā, kurā savu redzējumu par notikumiem laukumā sniegs pirms deviņiem gadiem "Gulbenes Buku" rindās spēlējušais Niks Gaigalietis. TV4 kanālā Gulbenē notiekošā spēle nonāks pēc LBL ceturtdaļfināla ceturtā mača beigām starp "Valmiera Glass/ViA" un "Rīgas Zeļļiem".

Spēli komentēs Niks Gaigalietis. Foto: Jānis Pastars

Gulbene noteikti ir viena no leģendārākajām Latvijas basketbola pilsētām, tādēļ arī katru pavasari īpaši lielu ažiotāžu saceļ gulbeniešu cīņas par Nacionālās līgas godalgām. Katru gadu kopš 2018. gada pavasara "Gulbenes Buki" ir spējuši iekļūt starp turnīra labākajām četrām komandām. 2019. gadā trenera Artūra Brūniņa vadībā buki ieguva turnīra zelta medaļas, bet pēdējās trīs sezonās Raimonda Gabrāna vadībā gulbenieši allaž cīnījušies bronzas sērijā.

Mācības Rīgas Stradiņa Universitātē nav nekāda pastaiga ziedošā sakuru parkā, tādēļ arī Krista Pīternieka trenētās RSU komandas spēlētāji pelnījuši atzinību par spēju savienot sarežģītās studijas medicīnas jomā ar spēlēšanu pietiekami augstā līmenī Nacionālās līgas turnīrā. No RSU komandas galvenajiem spēkiem studentu sarakstos neesot tikai Raivo Butirins, kurš "VEF Rīga" fārmklubā krāj spēļu praksi.

Abas vienības savstarpēji tikās arī pagājušā pavasara bronzas sērijā, kurā buki bija pārāki ar 2-0. Pirms gada gulbeniešiem bronzu palīdzēja kalt Jānis Antrops un Jānis Dilevka, kuru šosezon pārstāvētās vienības mačojas zelta sērijā. Tāpat svarīgs bija Artūra Strēlnieka pienesums, kurš šai sezonai gatavojās kopā ar bukiem, bet pirms sezonas sākuma pārcēlās uz "Rīgas Zeļļiem".

No pagājušā gada bronzas medaļniekiem "Gulbenes Buku" rindās nozīmīgas lomas šosezon turpina spēlēt kapteinis Ingars Aizpurs, Jānis Engers un Sandis Bēts, savukārt lielu soli uz priekšu veicis Rolands Šulcs. Saspēles vadītāja funkcijas uzņēmies Rihards Teirumnieks. Savukārt savu leģionāra karjeru bukos cenšas attīstīt serbs Luka Sofijaničs.

Salīdzinoši ar pērno pavasari, kad komandu trenēja Kristaps Zeids, šogad RSU sastāvā laukumā nav nācis komandas simbols Kristaps Jurjāns, kurš pagājušā pavasara bronzas sērijā pret bukiem guva pleca savainojumu. Ierindā gan ir par doktora grādu domājošais Rihards Ginters. Starp rīdzinieku atslēgas spēlētājiem ir arī Pēteris Salmiņš, Mārtiņš Krūmiņš, Dāvis Žilde un šīs sezonas jaunpienācējs Roberts Vēveris.

Bronzas sērijas sākumu "Gulbenes Bukiem" sabojāja trešā ceturtdaļa, kurā tika gūti tikai deviņi punkti, bet ielaists 31. Rezultātā ceturtās ceturtdaļas pakaļdzīšanās līdz pozitīvam noslēgumam neaizveda, bukiem piekāpjoties ar 78:80. Otrajā spēlē Rīgas 49. vidusskolas zālē RSU vienībai bija visas iespējas reabilitēties par pagājušo pavasari un tikt pie medaļām, taču spēles izskaņas rezultāta šūpoles izmeta RSU komandu, liekot piekāpties ar 74:78. Tādēļ pie rezultāta 1-1 izšķirošā cīņa par bronzu šovakar norisināsies Gulbenes sporta hallē, kur pavisam noteikt brīvu tukšu skatītāju tribīnēs nebūs.

Nacionālās līgas finālsērija

Dat.SpēleRez.Rezultatīvākie
12.04.Jelgava - Salaspils62:43Pļavnieks 13 p. - Pozņaks 16 p. (13 atl.b.)
17.04.Salaspils - Jelgava81:86Klegeris 18. p. - Ginters 17 p.
20.04.Jelgava - Salaspils17.00
24.04.Salaspils - Jelgava *
27.04.Jelgava - Salaspils *

Nacionālās līgas bronzas sērija

Dat.SpēleRez.Rezultatīvākie
13.04.Gulbenes Buki - RSU76:80Bērziņš 17 p. - Ginters 21 p.
15.04.RSU - Gulbenes Buki74:78Žilde 23 p. - Engers 15 p. (11 atl.b.; 7 rez.p.)
18.04.Gulbenes Buki - RSU20.00

Latvijas basketbola līgas 2. divīzijas medaļnieces

GadsZeltsSudrabsRez.BronzaFināla MVPTreneris
2023.Kandava/AnzāģeJelgava3-1Gulbenes BukiG. StrāķisE. Priede
2022.JelgavaJēkabpils3-0Kandava/AnzāģeK.PļavnieksG.Justovičs
2019.Gulbenes BukiĶekava3-2JelgavaM. SokolovsA. Brūniņš
2018.ĶekavaRSU3-1Gulbenes BukiN. MiezisE. Teteris
2017.JelgavaValmiera Glass3-1ĶekavaE. KrūmiņšV. Krūmiņš
2016.SaldusMārupe3-2RSUE. BuiķisE. Buiķis
2015.OgreRSU3-2Pārdaugava/LUS. BētsP. Ozoliņš
2014.VeABTS3-0MārupeT. LeimanisG. Fogels
2013.SaldusVEF-LSPA3-2VeAJ. LīcītisM. Roga
2012.Barons kvartālsBK VEF3-0SaldusM. HlebovickisM. Gulbis
2011.BAA RīgaVeA3-2Gulbenes BukiJ. TimmaZ. Jansons