Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Aizpurs: "Gribējās finālu, bet arī bronza ir ļoti garšīga"

Emils Ozerinskis

Aizpurs: "Gribējās finālu, bet arī bronza ir ļoti garšīga"
Ingars Aizpurs (#17) un Sandis Bēts (#25) ar izcīnītajām bronzas medaļām. Foto: LBS

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā ceturtdienas vakarā bronzas svinības varēja uzsākt "Gulbenes Buki", kuri sērijā ar 2-1 uzveica RSU vienību. Izšķirošo sērijas cīņu no komentētāja pozīcijas laukumā malā vērojušais Niks Gaigalietis īsi pēc bronzas medaļas uzkāršanas buku spēlētāju kaklos vaicāja pirmās emocijas komandas kapteinim Ingaram Aizpuram.

Ingars Aizpurs droši saucams par vienu no "Gulbenes Buku" jaunāko laiku simboliem. 2011. gadā gulbeniešu rindās viņš kļuva par LBL 2. divīzijas bronzas ieguvēju, pēc šī panākuma pošoties tālāk uz Rīgu, lai studētu un spēlētu "Latvijas Universitātē". Pēc studentu basketbola gaitu noslēgšanas Aizpurs divas sezonas pavadīja "Liepājā", bet pēcāk atgriezās Gulbenē, lai kad vien iespējams nāktu palīgā bukiem. Nacionālās līgas līmenī uzbrucējs iekrājis jau visai smagu bleķu kolekciju, kopumā tiekot pie viena zelta un četrām bronzām.

Kādas ir pirmās emocijas, tiekot pie medaļas un atnesot Gulbenes pilsētai vēl vienu medaļu?
Emocijas ir fantastiskas. Zinot to, kāda ir situācija ap komandu, mūsu treniņu procesu un to darbu, ko esam ieguldījuši, man liekas, ka rezultāts ir fantastisks. Protams, vienmēr gribas kaut ko vairāk. Gribējās to finālu, tomēr arī šis ir ļoti garšīgi. Ļoti salda uzvara.

Bija interesanti, ka šosezon spēlējāt bez izteikta centra pozīcijas spēlētāja. Liels darba apjoms groza apakšā bija jāpadara tev un Jānim Engeram, kur brīžiem bija jācīnās ar lielākiem spēlētājiem. Vai priekš tevis šī bija fiziski smagākā sezona?
Bija daudz dažādi aspekti un faktori, kas ietekmēja to. Jā, sezona izvērtās daudz smagāka nekā es to gribētu ar visu to, kas ir saistīts ar darba dzīvi un visu pārējo. Jā, tik tiešām nebija viegli.

Bronzas medaļa ir. Vai 31 gada vecumā vēl tev būs motivācija cīnīties vēl par kādu zeltu?
Tas ir mans mazais sapnis. Es nezinu vai to piepildīšu, bet ļoti gribētos.

Tātad vari apstiprināt, ka Ingars Aizpurs nākamajā gadā spēlēs "Gulbenes Bukos"?
Apstiprinu!