Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Saldus" kļūst par LBL2 čempioni

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Saldus" kļūst par LBL2 čempioni
"Saldus" basketbolisti ar čempionu kausu
Foto: Ekrānuzņēmums

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā (LBL2) par jaunajiem čempioniem kronēti "Saldus" basketbolisti. Finālsērijas izšķirošajā, piektajā spēlē "Saldus" savā laukumā ar rezultātu 78:62 pieveica "Mārupes SC" basketbolistus, svinot uzvaru sērijā ar 3-2. Par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts saspēles vadītājs Edgars Buiķis.

"Saldus" finālsērijas ievadā zaudēja pirmās divas spēles, nonākot zaudējuma attālumā no palikšanas otrajā vietā. Mārupieši braši cīnījās pirmajā puslaikā arī trešajā spēlē, bet "Saldus" lauza ne vien cīņas, bet arī sērijas gaitu, kas aizveda to līdz izšķirošajai piektajai spēlei Saldū.

Spēli komandas iesāka rezultatīvi, pirmajās trīs minūtēs labāk veicoties viesiem no Mārupes, kuri izvirzījās vadībā ar 10:6. Sākoties ceturtdaļas otrajai pusei, Kārlis Žunda un Krists Pīternieks realizēja pa tālmetienam, "Saldum" izvirzoties vadībā ar 14:11. Produktīvu sniegumu rādīja arī Toms Celmiņš, uzvarot divcīņas abos laukuma galos. Tas mājiniekiem ļāva palielināt savu pārsvaru līdz astoņiem punktiem (23:15). Pēdējās divās minūtēs "Saldus" papildināja punktu ražu ar vienu precīzu metienu, noslēdzot pirmo ceturtdaļu savā labā ar 25:15.

Otrajā ceturtdaļā komandas rādīja līdzīgu spēli. Mārupieši centās izdarīt spiedienu groza apakšā, bet mājinieki ar garām izspēlēm meklēja brīvus metienus no distances. Viesiem izdevās piecās minūtēs sadeldēt deficītu uz pusi, bet tad izrāvienu apturēja Toms Celmiņš. "Saldus" atguva iniciatīvu un pēc Edgara Buiķa tālmetiena atjaunoja 10 punktu pārsvaru (35:25). Atlikušajā laikā pirmajā puslaikā mārupieši turpināja spēlēt sasteidzot uzbrukumus. "Saldus" panāca arī +15, bet Nauris Metnieks savas komandas pēdējā pilnajā uzbrukumā realizēja tālmetienu. Pēc minūtes pārtraukuma Toms Broks pieļāva kļūdu pēc gala auta izspēles, atdodot pēdējo uzbrukumu pretiniekiem. Metnieks nerealizēja metienu, bet viesi bešā nepalika. Trīs sekundes līdz beigu sirēnai abas komandas vēl tika pie uzbrukuma, bet rezultatīvi to pēc lieliskas tālās piespēles noslēdza Ģirts Magone. Tādējādi pēc 20 spēlētām minūtēm "Saldus" bija vadībā ar 40:30.

Otro puslaiku krietni labāk sāka "Saldus", realizējot vairākus uzbrukumus un palielinot savu pārsvaru līdz 14 punktiem (47:33). Artūrs Kramiņš apturēja pretinieku izrāvienu ar precīzu tālmetienu, pie tam ievadot savas komandas atspēlēšanos. Īsā laikā no "Saldus" pārsvara palika tikai puse, bet, lai likvidētu atlikušo pusi, "Mārupes SC" basketbolistiem vajadzēja spēlēt vēl labāk. Ceturtdaļas otrajā pusē mārupieši labi cīnījās par atlēkušajām bumbām uzbrukumā, kas ļāva tikt pie atkārtotiem uzbrukumiem un sadeldēt deficītu līdz trīs punktiem (48:51). Viesu izrāvienu ar precīzu tālmetienu apturēja Žunda, bet viesi nepalika atbildi parādā, sadeldējot mājinieku pārsvaru līdz minimumam. "Saldus" noslēdza trešo ceturtdaļu vadībā ar 57:54.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā precīzu tālmetienu realizēja Kaspars Baumanis, bet pēc Krista Pīternieka rezultatīvajiem uzbrukumiem "Saldus" atjaunoja 11 punktu pārsvaru (67:56). Tas jau bija nopietns pieteikums uzvarai šajā spēlē un finālsērijā kopumā. Pēc Toma Straudovska precīzā tālmetiena "Mārupes SC" spēlētāji sāka daudz ciešāk segt savus pretiniekus, jo, lai atspēlētos, nekas cits neatlika. Ceturtdaļas vidū "Saldus" atkal atjaunoja 11 punktu pārsvaru, neļaujot pretiniekiem pārņemt iniciatīvu un saasināt spēli. Lai arī ar ko "Mārupes SC" centās lauzt spēles gaitu, "Saldus" basketbolisti dominēja šajā mačā, ar katru minūti tuvojoties triumfam LBL 2. divīzijā. Mača izskaņā laukuma saimnieki turpināja audzēt savu pārsvaru, noslēdzot finālsērijas piekto spēli ar pārliecinošu uzvaru un izcīnot LBL2 čempiontitulu - 78:62.

Uzvarētāju labā 22 punktus guva un sešas atlēkušās bumbas izcīnīja Krists Pīternieks, bet attiecīgi 16 un 14 punkti, kā arī sešas atlēkušās bumbas Kasparam Baumanim un Kārlim Žundam. "Mārupes SC" rindās ar 16 punktiem atzīmējās Mārtiņš Motivāns un Roberts Pāže, kurš pārtvēra arī sešas bumbas.

LBL2, fināls, 4. maijs

"Saldus" - "Mārupes SC" 78:62 (25:15, 15:15, 17:24, 21:8), Sērijā 3-2

"Saldus": Pīternieks 22 (6 ab), Baumanis 16 (6 ab), Žunda 14 (6 ab), Celmiņš 9 (8 ab), Līcītis 8, Buiķis 5 (10 rp, 6 ab), Šmīdriņš 2, Broks 2, Bāča, Jurenovskis, Druva, Vasiļevskis.
"Mārupes SC": Pāže 16 (6 pb), Motivāns 16, Kramiņš 13, Metnieks 9 (7 ab), Straudovskis 5 (6 ab), Magone 2, Kalējs 1, Polis, Zemturis, Volfmanis, Ūdris.

  -1 [+] [-]

, 2016-05-04 21:27, pirms 8 gadiem
Osi par prezidentu!!!

  +4 [+] [-]

, 2016-05-04 22:41, pirms 8 gadiem
Cerams kāds iedos naļiku priekš elites divīzijas.

     [+] [-]

, 2016-05-05 12:25, pirms 8 gadiem
Malači!

     [+] [-]

, 2016-05-05 12:28, pirms 8 gadiem
Nemiroff rakstīja: Cerams kāds iedos naļiku priekš elites divīzijas.
Lai Ogrei un LU interesnatāk? Var jau būt, bet LV jau maz spēlētāju, kas tur lbl līmeni, vajag leģionārus, tad piesaistīt.