Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Mārupes SC finālsēriju sāk ar uzvaru Saldū

Mārupes SC finālsēriju sāk ar uzvaru Saldū
Foto: BK Vidzemes Augstskola

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas (LBL2) finālsērijas pirmajā mačā šovakar Mārupes SC izbraukumā ar 79:62 pieveica „Saldus” komandu.

Spēles galarezultāts gan neataino mača gaitu, jo līdz pat 35. minūtei cīņa ritēja punkts punktā, turklāt pirmajā puslaikā vairāk vadībā pat bija saldenieki. Kad rezultāts bija 63:60 mārupiešu labā un līdz spēles beigām bija atlikušas piecarpus minūtes, viesi veica 11:0 izrāvienu no mača finālsvilpi sagaidīja ar pārliecinošu pārsvaru.

Uzvarētāju rindās ar 25 punktiem izcēlās Jānis Ramšs, 14 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Naura Metnieka kontā, bet pa desmit punktiem guva Toms Straudovskis un Oskars Kalējs. Saldus komandas labā 19 punktus guva Krists Pīternieks, bet 14 punktus pievienoja Toms Celmiņš.

Tikmēr sēriju par bronzas medaļām šovakar ar panākumu sāka Rīgas Stradiņa universitātes basketbolisti, kas viesos ar 106:102 papildlaikā uzvarēja OC „Limbaži”. RSU rindās 29 punktus un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja Rihards Ginters, bet 28 punktus guva Kristaps Jurjāns. „Limbažu” komandā 26 punkti un deviņas bumbas zem groziem bija Rolanda Brenča kontā, bet 23 punktus un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja Artūrs Vītols.

Finālsērijas līdz trim uzvarām otrā spēle notiks svētdien Mārupē, bet trešais mačs paredzēts nākamo trešdien Saldū. Sērija par trešo vietu ilgs līdz vienas komandas divām uzvarām un otrais mačs svētdien risināsies Olimpiskajā sporta centrā Rīgā.

Izmantotie resursi:
basket.lv