Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Grīnberga 20 punkti dzimtajā Ventspilī ievada jauno Nacionālās līgas sezonu

Emils Ozerinskis

Grīnberga 20 punkti dzimtajā Ventspilī ievada jauno Nacionālās līgas sezonu
Artūrs Grīnbergs. Foto: Andris Grīnbergs

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā otrdienas vakarā tika aizvadīta sezonas pirmā spēle, kurā "Tukums" viesojās pie "Spars/Ventspils Augstskola" komandas. Ar tukumnieku starpsezonas papildinājuma Artūrs Grīnberga 20 punktiem, viesi tika pie uzvaras ar 76:71.

"Spars/Ventspils Augstskola" galvenā trenera postenī stājās vēl pērn pats pa laukumu skrējušais Jānis Zemels, kura vadībā jaunie ventspilnieki aizvadīja cerīgu spēli, lai cīnītos par uzvaru. Pēc pirmā cīņas puslaika ventspilnieki bija priekšā ar desmit punktiem (38:28), bet pirms noslēdzošās ceturtdaļas mājinieku pārsvars bija deviņi punkti - 55:46.

Sanda Pogas vadītās "Tukuma" komandas pakaļdzīšanos pēdējās ceturtdaļas pirmajā pusē aiz sevis veda Ingvars Lerhs, īsā laikā gūstot septiņus punktus, kas sadeldēja atstatumu līdz nieka tiesai. Cīņā par iniciatīvu svaru kausi par labu viesiem nosvērās pēc Kristapa Horelika dviem trāpītiem metieniem, bet izšķirošo duncīti "Tukuma" panākumā ar trejaci iedūra Artūrs Grīnbergs, palīdzot noformēt rezultātu 76:71 par labu tukumniekiem.

Uzvarētāju rindās Grīnbergs izcēlās ar 20 gūtiem punktiem, septiņām rezultatīvām piespēlēm un trīs pārtvertām bumbām. Rezultatīvu pienesumu, iesaistoties spēlē no soliņa, deva Ričards Pinne, kurš sakrāja 15 punktus. Tukuma basketbola ikona Kristaps Horeliks sezonas pirmajā oficiālajā spēlē pierakstījās ar 14 punktiem, bet vienības papildinājums cīņā zem groziem Kristaps Čavars izpildīja minimālo programmu, lai ierakstītu "double-double" rādītājus - 10 punkti un tikpat izcīnītas bumbas zem groziem.

Jauno ventspilnieku rindās 20 punkti un deviņas bumbas Toma Salnāja rēķinā. Pie 15 punktiem un 11 izcīnītām bumbām tika Agris Stankevics, kamēr pa 11 punktiem sakrāja Markus Liepiņš un Ralfs Lācis.

Svinīgā "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas sezonas atklāšana norisināsies Gulbenē ar spēli starp "Gulbenes Bukiem" un turnīra jaunpienācēju "Salaspils" komandu. Piektdien pulksten 20:00 spēles tiešraide būs vērojam TV4 kanālā un portālā Sportacentrs.com.

"Ramirent" NBL pirmās nedēļas spēles

Dat.SpēleRez.Labākie
03.10.Spars/VeA - Tukums71:76Sanlnājs 20 p. (9 atl.b.) - Grīnbergs 20 p. (7 rez.p.)
06.10.Kandava/Anzāģe - Talsi19.30
Gulbenes Buki - Salaspils20.00
Jelgava - Grobiņa20.00
Limbaži - Bertānu VBS20.00
Līvāni - BS Ogre20.00
07.10.Ķekava - Bausa16.00
Saldus - Liepāja/LSSS18.00
LU/BS Rīga - Sigulda18.30

Nacionālās līgas dalībnieces

GrupaKomandas
RietumiKandava/Anzāģe; Jelgava; Saldus; Spars/VeA; Bauska; DSN/Turība; Liepāja/LSSS; RTU; Grobiņa; Talsi; Tukums
AustrumiGulbenes Buki; RSU/VEF Rīga; LU/BS Rīga; Ķekava; Līvāni; OC Limbaži; BS Ogre; Bertānu VBS; Sigulda/Modern house; Salaspils

Izmantotie resursi:
https://nbl.basket.lv/