Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Artūrs Kurucs: "Kristapa un Dāvja klātbūtne palīdz komandai"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Artūrs Kurucs: "Kristapa un Dāvja klātbūtne palīdz komandai"
Artūrs Kurucs 2022. gada 22. jūnijā. Foto: Renārs Koris

"Lietuvieši sāka spēlēt ļoti fiziski – līdz galam nebijām tam gatavi. Puslaikā treneris motivēja fiziskai spēlei. Noskaņojāmies un gāja vieglāk. Labāk jāsāk spēles. Diezgan bieži sākam vāji un spējam ieskrieties tikai otrajā puslaikā," pēc uzvaras pārbaudes spēlē pret kaimiņiem teica Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības uzbrūkošais aizsargs Artūrs Kurucs.

Vidējais no brāļiem Kuruciem uzkrājis iespaidīgu bagāžu, pārstāvot Latviju – trešdien bija viņa 99. spēle sarkanbaltsarkanajā kreklā. Artūrs aizvadījis 90 spēles jaunatnes izlasēs un guvis 1010 punktus, bet pašlaik sāk nostiprināties valstsvienības rotācijā.

Latvijas Basketbola savienība spēli pret Lietuvu padarījusi par īpašu notikumu. “Skatoties pēc mārketinga un “promotion” – principiāla spēle. Publikas klātbūtne, emocijas, šovs radīja nelielu mandrāžu. Noskaņojos parastai spēlei, bet sākums nebija labs. Vajadzēja saņemt sevi rokās. Izlase nav vieta, kur pārdzīvot par kļūdām – jāiet uz priekšu.

Mājinieki izcīnīja 16 bumbas pie lietuviešu groziem un guva 26 otrās iespējas punktus, kamēr viesi tikai vienu reizi guva grozu pēc atkārtotas iespējas. “Viņiem pietrūka daudzi spēlētāji. Sajuka sistēma aizsardzībā un uzbrukumā. Lietuvieši spēlēja savu tipisko spēli – fizisku un ne pārāk ātru. Mums tas bija labvēlīgi.”

Latviešu pieteikumā bija 12 spēlētāji, bet uz soliņa vai laukuma malā sēdēja vēl daudzi labi basketbolisti – Dāvis Bertāns, Kristaps Porziņģis, Kaspars Bērziņš, Kristers Zoriks, Roberts Stumbris, Verners Kohs. “Forši, ka visi kopā salasās ģērbtuvē. Kristapam un Dāvim bija daudz ieteikumu – viņu klātbūtne palīdz komandai.”

Artūrs bija viens no izlases spēlētājiem, kurš vēl šomēnes spēlēja klubā – viņa pārstāvētā Vitorijas “Baskonia” ACB līgas pusfinālā zaudēja nākamajai čempionei “Real Madrid”. “Pēc sezonas vajadzēja nelielu pauzi – tieši sanāca paņemt desmit brīvas dienas. Septiņpadsmitajā jūnijā biju klāt. Dubultā sesija – riktīgs kauls no paša sākuma.”

Basku zemes klubs šosezon šķīrās no diviem galvenajiem treneriem – novembra vidū un jūnija sākumā. “Pirmo reizi pieredzēju treneru maiņu sezonas vidū. Piedzīvoju gan augšas, gan apakšas – centos iegūt pārliecību (Duško) Ivanoviča acīs. Pēc treneru maiņas atkal bija jācīnās par savu vietu zem saules – tāda ir jaunā spēlētāja dzīve.

Duško Ivanoviča vadībā “Baskonia” izcīnīja trīs no četriem Spānijas tituliem (2002, 2010, 2020), taču, neraugoties uz to, kluba vadība Melnkalnes speciālistu atlaida gan 2012., gan 2021. gada novembrī. “Ivanovičs – prasīgāks, stingrāks, vairāk dzīvo savā nodabā. (Viņa pēctecis) Spahija – spēlētājiem draudzīgs. Vajadzēja pielāgoties pie katra.”

Pieticīgā sezonas pirmā puse – nekvalificēšanās Karaļa kausam un palikšana ārpus Eirolīgas “play-off” – nav atstājusi labāko pēcgaršu. “Lai gan ACB līgā finišējām ceturtajā vietā, palikusi nedaudz bēdīga sajūta. Labi, ka pabeidzām sezonu četriniekā, taču sezonas ritējums nebija no labākajiem.”

Vidēji atvēlētajās 10 minūtēs Artūrs uzrādīja labu statistiku – realizēja 68,4% divpunktu un 40% trīspunktu metienu, kā arī 81% soda metienu. Eirolīgā rādītāji bija pieticīgāki. “Pēc divu gadu pieredzes varu pateikt, ka Eirolīgā ir cits līmenis. Sakritības dēļ man tajā bija zemāka metienu precizitāte nekā Spānijas čempionātā. Uzskatu sevi par labu metēju – nākamajā sezonā būs labāk.

Nākamajā nedēļā – cīņa pret Serbiju par pirmo vietu Pasaules kausa kvalifikācijas A grupā. “Ceru, ka otrā spēle nebūs tik rezultatīva. Skatoties uz rezultātu, izskatījās, ka neviena komanda nespēlē aizsardzībā. Serbija, tāpat kā Latvija, ir uzbrukuma komanda – daudz met, daudz uzbrūk. Ļoti labs garais gals, sabalansēts sastāvs. Jāgatavojas uz visu.”

     [+] [-]

, 2022-06-26 11:22, pirms 2 gadiem
Par uzvaru cerams šodien

  -1 [+] [-]

, 2022-06-26 11:22, pirms 2 gadiem
Ceru ka Kristaps būs līdzi arī Šauļos un vēl Slovākija

  +1 [+] [-]

, 2022-06-26 11:32, pirms 2 gadiem
Ta varetu but, jo tie tomer ir speletaji no NBA! Specigakas ligas pasaule

  +2 [+] [-]

, 2022-06-26 11:40, pirms 2 gadiem
Jā, bija patīkami viņus redzēt kaut vai uz soliņa. Tas arī ir attieksmes jautājums. Kontekstu par apdrošināšanām mēs jau zinām.

https://sportacentrs.com/basketbols...

  -2 [+] [-]

, 2022-06-26 13:51, pirms 2 gadiem
Kad sāk Porziņģi publiski lamāt no visām pusēm, tad jau līdz soliņam divu+ gadu laikā var tikt

  +1 [+] [-]

, 2022-06-26 14:40, pirms 2 gadiem
Es ceru ka šodien spēles visi tie trīs nespēlēja otrdien Zoriks, Dāvis, Šmits

  -1 [+] [-]

, 2022-06-26 16:31, pirms 2 gadiem
Izlases simbolikas veidotājiem. Mūsu 3 zvaigznes ir zelta, nevis baltas sarkanas vai melnas !

     [+] [-]

, 2022-06-26 16:38, pirms 2 gadiem
Dāvis bildē simpātiskāks par Kristapa veceni ...

     [+] [-]

, 2022-06-26 16:44, pirms 2 gadiem
Domāju kaut kāds atbalsts jau ir, bet no KP nesmuki ,ka tā nespēlē, redz kā Doncic spēlē, man prieks par LD!

  +2 [+] [-]

, 2022-06-26 18:09, pirms 2 gadiem
Sporta Eksperts#1 rakstīja: Domāju kaut kāds atbalsts jau ir, bet no KP nesmuki ,ka tā nespēlē, redz kā Doncic spēlē, man prieks par LD!
Redzētu kā Luka spelētu, ja ķermenim būtu lāpītas krusteniskās un arī menisks izgriests.. Jāsaprot, ka KP vecumdienās normāli paiet nevarēs un klibos, jautajums ar cik daudz nullēm konta klibos un loģiski, ka grib saglabāt savu dzīves stilu un tam vajag daudz 0 kontā. Kamēr nebija operāciju, spēlēja izlasē arī ar visām sāpem celī.

     [+] [-]

, 2022-06-27 10:08, pirms 2 gadiem
Ka tiesi Davja klatbutne palidzeja Saulos. Pielauju, ka bez vina tik smags kasiens nebutu. Prieks bija skatities, ka Brazdeikis vinu skoloja ka tadu iesaceju