Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Maksvītis un Brazdeiķis izceļ Latvijas dominanci zem groziem un otro iespēju punktos

Agris Suveizda

Maksvītis un Brazdeiķis izceļ Latvijas dominanci zem groziem un otro iespēju punktos
Kazis Maksvītis pasniedz Ignam Brazdeiķim spēles labākā lietuviešu spēlētāja balvu. Foto: ltu.basketball

Latvijas vīriešu basketbola izlase gatavošanos Pasaules kausa kvalifikācijai sāka ar pārliecinošu uzvaru pārbaudes spēlē Rīgā pār Lietuvu (70:52), kaut pēc pirmā puslaika rezultāts vēl bija neizšķirts 31:31. Svētdien abas komandas tiksies vēlreiz, bet šoreiz – Šauļos.

"Lielajam zaudējumam ir loģisks izskaidrojums. Trenējamies kopā tikai kopš ceturtdienas – mazāk nekā pirms nedēļas, kamēr Latvija gatavošanos sāka dažas dienas agrāk, bija svaigāka un šķietami vairāk trenējusies," pauda Lietuvas izlases galvenais treneris Kazis Maksvītis. "Par šodienas spēli daudz ko izsaka otrās iespējas – viņiem 26 punkti, bet mums tikai divi. Nedz spējām mainīt savu spēli, nedz arī uzlabot savu sniegumu. Slikti uzbrukām viņu aizsardzībai, vāji kustinājām bumbu, nebijām pietiekami asi, varbūt pārāk daudz paļāvāmies uz tālmetieniem, trūka agresivitātes – tas viss sasummējās."

Lietuvieši bieži vien izrādīja manāmu neizpratni par latviešu tiesnešu manieri, taču Maksvītis gan nemēģināja sakāvi attaisnot ar mājas arbitru faktoru. "Varbūt, ka tiesāšana bija nedaudz par labu Latvijai, taču tā mājas komandai varbūt deva piecus punktus – mums jāspēj pielāgoties arī šādiem apstākļiem, tas nav attaisnojums."

Retais pozitīvais stariņš Lietuvas sniegumā bija 23 gadus vecais debitants Igns Brazdeiķis – Kauņā dzimušaus un Kanādā uzaugušais uzbrucējs, kurš jaunatnes izlasēs pārstāvēja Kanādu, bet nu ir naturalizēts un spēlē etniskajā dzimtenē. Orlando "Magic" spēlētājs 23 minūtēs guva 13 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. Brazdeiķis pauda, ka Lietuvas izlases krekla uzvilkšana un himnas dzirdēšana bijis ļoti emocionāls brīdis, un, līdzīgi kā treneris, uzsvēra latviešu pārākumu atlēkušajās bumbās. Tāpat Brazdeiķis atzina, ka Eiropas basketbols ir nedaudz fiziskāks par otrpus okeānam spēlēto, un paslavēja atmosfēru "Arēnā Rīga" un šova, koncerta elementus. Brazdeiķis, kurš 2019. gadā tika draftēts ar 47. numuru, aizvadītajā sezonā sāka vienu no savām 42 spēlēm un vidēji 12,8 minūtēs tika pie 5,0 punktiem un 1,7 atlēkušajām bumbām.

Arī Lietuva, uzvarot visās četrās līdzšinējās spēlēs, jau ir kvalificējusies Pasaules kausa atlases nākamajam posmam. 1. jūlijā lietuvieši viesosies Bulgārijā, bet 4. jūlijā Klaipēdā uzņems čehus.

Izmantotie resursi:
https://ltu.basketball/k-maksvytis-...
https://www.delfi.lt/krepsinis/nauj...