Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lietuvā atver pirmo NBA basketbola skolu jauniešiem Baltijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Lietuvā atver pirmo NBA basketbola skolu jauniešiem Baltijā
Foto: LTU Basketball

Lietuvas galvaspilsētā Viļņā atvērta pirmā NBA basketbola skola jauniešiem Baltijā, kurā tiks piedāvātas treniņnometnes un klīnikas talantīgākajiem jaunajiem basketbolistiem no sešu līdz 18 gadu vecumam.

Viļņa kļuvusi par pirmo Baltijas pilsētu, kurā atvērta Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) basketbola skola jaunajiem censoņiem. To šodien paziņoja Lietuvas Basketbola federācija. Līdz šim līdzīgas basketbola skolas atvērtas tādas valstīs kā Grieķijā, Brazīlijā, Spānijā, Šveicē, Itālijā, Kuveitā, Ēģiptē, Apvienotajos Arābu Emirātos, Indijā un Ķīnā.

Basketbola skola atradīsies izveidotajā ''Continental Sports Complex'' Viļņā, kurā atrodas vienkopus trīs basketbola laukumi. Tā atradīsies jau esošajā Viļņas basketbola skolā. Izveidotajā NBA basketbola skolā varēs iesaistīties sešu līdz 18 gadu veci jaunieši. Lielākā uzmanība tiks veltīti jauniešiem vecumā no 14 līdz 18 gadiem, kuri vēlas kļūt par profesionāliem sportistiem. Programmas ietvaros tiks piedāvāti treniņi pēc skolas, treniņnometnes un NBA klīnikas pašiem talantīgākajiem.

''Šis ir vēsturisks brīdis ne tikai Lietuvai un Baltijas reģionam, bet arī visai Austrumeiropai. Šāds projekts vēl nebija īstenots šajā reģionā. Ar projekta palīdzību veicināsim jauniešiem jaunas iespējas ne tikai vietējā, bet arī globālā līmenī. Ceru, ka Viļņas pašvaldība izmantos šo iespēju,'' Lietuvas Basketbola federācijas mājaslapā citēts tās prezidents, kurš atklājis, ka šī basketbola skolu dos ieguldījumu arī treneriem.

''Domāju, ka projekts sniegs jaunas zināšanas mūsu jaunatnes treneriem. Šis ir NBA rekomendēts treniņu modelis, kuru it kā zinām, taču to neesmu ieviesuši praksē. Esmu ļoti priecīgs, ka projekts realizēts Lietuvā, un domāju, ka tas dos lielu ieguldījumu nākotnē,'' turpināja jaunievēlētais prezidents.

Izmantotie resursi:
https://ltu.basketball/naujoje-sost...

  +2 [+] [-]

, 2022-04-22 17:55, pirms 2 gadiem
Prieks par lietuviešiem, letiņi var turpināt gaidīt brīnumus.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-22 19:28, pirms 2 gadiem
Nu nomainīja jau esošai skolai nosaukumu. Baigais NBA..

     [+] [-]

, 2022-04-22 19:36, pirms 2 gadiem
Malači uzlika uz esošai infrastruktūras NBA vārdu.Bertāna stāsts numur divi

     [+] [-]

, 2022-04-22 20:50, pirms 2 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Prieks par lietuviešiem, letiņi var turpināt gaidīt brīnumus.
Nu neraizējies - tici man - no tā lietuviešiem nebūs vairāk NBA spēlētāju, jo viss ir atkarīgs no katra jaunieša induviduālās attieksmes + talanta + auguma parametriem.

  -2 [+] [-]

, 2022-04-22 20:58, pirms 2 gadiem
''Šis ir vēsturisks brīdis ne tikai Lietuvai un Baltijas reģionam, bet arī visai Austrumeiropai.... Ceru, ka Viļņas pašvaldība izmantos šo iespēju,''

Haha- leiši turpinās sava basketa attīstību, letiņi... joprojām domā kā uzbūvēt "basketbola māju", pēc iespējas vairāk nozogot

     [+] [-]

, 2022-04-22 21:02, pirms 2 gadiem
Skatos latviešu skaudībai nav robežu un pat nebrīnos ka tie ir futbola fani kuriem grauž Latvijas futbols
Vēlos precizēt ka iegūstot NBA skolas statusu, tas nozīme ka skolā ik katru gadu tiks uzņemti gan NBA treneri ar pieredzi, gan spēlētāji kas dalīsies ar savu pieredzi un motivēs.
Tā teikt tiks rīkotas nometnes ar NBA cilvēku pārstavniecību!

  +3 [+] [-]

, 2022-04-22 22:01, pirms 2 gadiem
vienkārši Anatolijs rakstīja: ''Šis ir vēsturisks brīdis ne tikai Lietuvai un Baltijas reģionam, bet arī visai Austrumeiropai.... Ceru, ka Viļņas pašvaldība izmantos šo iespēju,''

Haha- leiši turpinās sava basketa attīstību, letiņi... joprojām domā kā uzbūvēt "basketbola māju", pēc iespējas vairāk nozogot
Bet ko dod Tev šī NBA skola? Tas nenozīmē, ka tur masveidā ražos lietuviešu NBA spēlētājus, ja jauniešiem nav talanta, tad nav un nebūs arī ar visām NBA skolām! Kristaps Porziņģis ir cilvēks ar tādiem auguma parametriem, ka viņš tiktu NBA iekšā pat nespēlējot kaut kur Spānijā - tāpat kā Andris Biedriņš, kurš pa taisno no BK Skonto tika uzreiz Golden State Warriors!!!

     [+] [-]

, 2022-04-22 22:45, pirms 2 gadiem
Ambrē rakstīja: Bet ko dod Tev šī NBA skola? Tas nenozīmē, ka tur masveidā ražos lietuviešu NBA spēlētājus, ja jauniešiem nav talanta, tad nav un nebūs arī ar visām NBA skolām! Kristaps Porziņģis ir cilvēks ar tādiem auguma parametriem, ka viņš tiktu NBA iekšā pat nespēlējot kaut kur Spānijā - tāpat kā Andris Biedriņš, kurš pa taisno no BK Skonto tika uzreiz Golden State Warriors!!!
Šī skola dos motivāciju jauniešiem smagi strādāt un iet pēc sava mērķa.
Jo varēs tikties ar NBA pārstavniecības cilvēkiem. Varbūt kādam satiekot kādu no NBA gribēsies mazāk sēdet mobilājā vai datorā, bet iet pie mājas mētāt bumbu grozā!

Pats pareizi pateici, ATTIEKSME! Piesaistot vīrus no lielās līgas kādam jaunam puisim attieksme var pagriesties par 180 grādiem!

  +1 [+] [-]

, 2022-04-22 22:53, pirms 2 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Prieks par lietuviešiem, letiņi var turpināt gaidīt brīnumus.
Domāju, šī skola būs plaši atvērta arī letiņu talantiem... da kāda starpība, tepat aiz stūra vien ir

  +1 [+] [-]

, 2022-04-22 22:55, pirms 2 gadiem
Ambrē rakstīja: Nu neraizējies - tici man - no tā lietuviešiem nebūs vairāk NBA spēlētāju, jo viss ir atkarīgs no katra jaunieša induviduālās attieksmes + talanta + auguma parametriem.
Tu raksti tā, it kā mēs to vien ceram, lai LTU nebūtu jaunu NBA spēlētāju Tālu no tā, esmu jau sen atmetis baltiešu šķirošanu sportā, sekoju EST, LTU izlasēm un sportam, fanoju par visiem trim!!!

     [+] [-]

, 2022-04-22 23:56, pirms 2 gadiem
Drīz igauņi basī iekabinās gan mums , gan leišiem ...