Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Diāvs: ''Būsim priecīgi, ja Embīds varētu spēlēt Francijas izlasē''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Diāvs: ''Būsim priecīgi, ja Embīds varētu spēlēt Francijas izlasē''
Žoels Embīds. Foto: AFP/Scanpix

Francijas basketbola izlases ģenerālmenedžeris Boriss Diāvs valsts medijam ''RMC Sport'' atklājis, ka pagaidām tikko Francijas pilsonību ieguvušajam Žoelam Embīdam vēl nav izsniegta FIBA licence, taču viņš cerot, ka tas tiks izdarīts un jau nākamajos turnīros Filadelfijas ''76ers'' līderis varēs spēlēt tās rindās.

Jau iepriekš ziņots, ka Filadelfijas ''76ers'' līderis Žoels Embīds šajā vasarā ieguva Francijas pilsonību, kas nākotnē varētu ļaut viņam spēlēt tās sastāvā izlašu turnīros. 2022. gada Eiropas čempionātā Embīds tai nepalīdzēja, taču arī bez viņa francūži aizspēlējās līdz finālam, kur piekāpās Spānijai.

''Viņam vēl nav izsniegta FIBA licence. Taču būtu priecīgi, ja viņam tāda būtu un viņš varētu spēlēt Francijas nacionālajā izlasē,'' Francijas medijam ''RMC Sport'' teica valsts basketbola izlases ģenerālmenedžeris Boriss Diāvs, kurš sevis teikto papildināja, ka izlase allaž cenšas izveidot pēc iespējas spēcīgāku komandu. ''Zinām, ka Žoels kļuvis par Francijas pilsoni. Cenšamies izveidot izlasi ar pēc iespējas labākajiem spēlētājiem un no tiem izveidot komandu, kura prot spēlēt kopā.''

Embīds dzimis Kamerūnā, taču nav spēlējis šīs valsts basketbola izlasē. Savu NBA karjeru viņš pavadījis Filadelfijas ''76ers'', kura viņu 2014. gada draftā izvēlējās ar augsto trešo numuru. Tikmēr Francijas basketbola izlase Eiropas čempionātos triumfējusi vienu reizi (2013. gadā). Vēl trīs reizes tā tikusi pie sudraba godalgām, bet sešas pie bronzas.

Nākamais lielas basketbola izlašu turnīrs gaidāms pēc gada, kad Japānā, Filipīnās un Indonēzijā notiks Pasaules kausa izcīņa. Tās kvalifikācijā Francija ar sešām uzvarām un diviem zaudējumiem K grupā ieņem otro vietu.

Izmantotie resursi:
https://rmcsport.bfmtv.com/basket/b...

  +1 [+] [-]

, 2022-09-20 12:45, pirms 2 gadiem
Drīz visi top NBA spēlētāji piedalīsies Eiropas čempī Moš latvieši arī varētu kādu labu āfrikāni naturalizēt, kas tur vēl ir palicis?

     [+] [-]

, 2022-09-20 13:19, pirms 2 gadiem
Dāvis varētu pierunāt Dinvidiju spēlēt izlasē. Nez cik tas tad godīgi liktos citām izlasēm.

  +3 [+] [-]

, 2022-09-20 13:25, pirms 2 gadiem
Un melno vēstures mēnesī turpinās lepoties, ka nāk no Kamerūnas, bet spēlēt tur negrib.

     [+] [-]

, 2022-09-20 14:00, pirms 2 gadiem
Ja godīgi ideja par Dinvidiju nav slikta

     [+] [-]

, 2022-09-20 14:17, pirms 2 gadiem
Protams var jau spītēties un būt patriotiem, taču kā mēs redzam visas sporta valstis to izmanto - slovēņiem EČ, spāņiem, frančiem un citiem ir naturalizētie.

     [+] [-]

, 2022-09-20 14:36, pirms 2 gadiem
cobham rakstīja: Ja godīgi ideja par Dinvidiju nav slikta
Nu ja, uz pasaules kausu būtu augstākās raudzes aizsargs ar ļoti labu caurgājienu. Patreiz dēļ šiem nepareizajiem noteikumiem, daudzām izlasēm ir priekšrocības pret, piemēram, Serbiju, Lietuvu, Igauniju, Latviju utt. Patreiz tas viss ir izvērties ļoti negodīgi, kas gandrīz spiež pārējos arī rīkoties tā.

     [+] [-]

, 2022-09-20 14:41, pirms 2 gadiem
Charly Skymaker rakstīja: Nu ja, uz pasaules kausu būtu augstākās raudzes aizsargs ar ļoti labu caurgājienu. Patreiz dēļ šiem nepareizajiem noteikumiem, daudzām izlasēm ir priekšrocības pret, piemēram, Serbiju, Lietuvu, Igauniju, Latviju utt. Patreiz tas viss ir izvērties ļoti negodīgi, kas gandrīz spiež pārējos arī rīkoties tā.
If you can't beat them join them.
Diemžēl, bet uz to pusi virzamies

  +2 [+] [-]

, 2022-09-20 15:01, pirms 2 gadiem
Es labāk redzu kāšam mūsu izlasi nekā skatos kā bariņš nacionalizēto izcīna uzvaras. Kauns tas ir ar to naturalizēšanu.

     [+] [-]

, 2022-09-20 15:40, pirms 2 gadiem
TommyG rakstīja: If you can't beat them join them.
Diemžēl, bet uz to pusi virzamies
Pārējie jau nevarēs dabut tos labākos spēlētājus, spēlētāji izvēlās bagātās valstis. Savā ziņā valstis kļūst par sava veida klubiem, līdz ar to daļa spēlētāju, kuri nāk no nabadzīgākām valstīm, seko naudai un pārnaturalizējas.

     [+] [-]

, 2022-09-20 15:40, pirms 2 gadiem
Jānis Kalnevics rakstīja: Es labāk redzu kāšam mūsu izlasi nekā skatos kā bariņš nacionalizēto izcīna uzvaras. Kauns tas ir ar to naturalizēšanu.
Precīzi manas domas. Sirsniņā vienmēr siltāk, kad savējie cīnās.
Bet, kas attiecas uz naturalizāciju, tam jau domāti klubi, kur var pirkt jebkuru spēlētāju un cīnīties un taisīt šovu.

     [+] [-]

, 2022-09-20 16:06, pirms 2 gadiem
Sport_On rakstīja: Precīzi manas domas. Sirsniņā vienmēr siltāk, kad savējie cīnās.
Bet, kas attiecas uz naturalizāciju, tam jau domāti klubi, kur var pirkt jebkuru spēlētāju un cīnīties un taisīt šovu.
Ja naturalizējas tikai sporta dēļ, tad man šķiet, ka nav OK. Ja pārceļas uz dzīvi vai tamlīdzīgā ceļā, tad pieņemami, manuprāt.

     [+] [-]

, 2022-09-20 16:36, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Ja naturalizējas tikai sporta dēļ, tad man šķiet, ka nav OK. Ja pārceļas uz dzīvi vai tamlīdzīgā ceļā, tad pieņemami, manuprāt.
Tieši tā. Ja teiksim tu minimums 5 gadus esi nospēlējis attiecīgās valsts čempionāta, tev tur ir ģimene un tur dzīvo, tad tādos gadījumos var apsvērt naturalizēšanu.

     [+] [-]

, 2022-09-20 17:11, pirms 2 gadiem
matafixxx rakstīja: Tieši tā. Ja teiksim tu minimums 5 gadus esi nospēlējis attiecīgās valsts čempionāta, tev tur ir ģimene un tur dzīvo, tad tādos gadījumos var apsvērt naturalizēšanu.
Piekrītu, čehiem bija tāds Šīlds agrāk, kurš bija precējies ar čehieti. tādā gadījumā, atbalstu pilsonības piešķiršanu un spēlēšanu izlasē.