Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Šengelija: ''Saņemam aizskarošas ziņas un nāves draudus no turku faniem''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šengelija: ''Saņemam aizskarošas ziņas un nāves draudus no turku faniem''
Tornike Šengelija. Foto: FIBA

Gruzijas izlases spēlētājs Tornike Šengelija, kurš savainojuma dēļ valstsvienībai nevar palīdzēt 2022. gada Eiropas čempionātā basketbolā, publicējis paziņojumu par svētdien notikušo incidentu mačā pret Turciju. Šengelija apgalvojis, ka abas puses situāciju nokaitējušas, bet Turcijas medijos atainotais rezultējies ar turku fanu draudiem Gruzijas spēlētājiem un viņu ģimenēm.

Svētdien vakarā spēlē starp Gruziju un Turciju risinājās karsti notikumi. Par saķeršanos laukumā tiesneši uz ģērbtuvēm sūtīja Furkanu Korkmazu un Dudu Sanadzi, taču konflikts ar sūtīšanu prom no spēles ar to nenoslēdzās. Kā vēlāk apgalvoja Korkmazs, viņam atceļā uz ģērbtuvēm uzbruka trīs Gruzijas basketbolisti - Sanadze, Tornike Šengelija un Goga Bitadze. ''Tas bija kā ielu kautiņš - neviens neko neteica, nebija nekādu sarunu,'' publiski pirmdien atklāja Turcijas valstsvienības viens no līderiem.

Ar publisku paziņojumu klajā nācis Šengelija, kurš atklāja, ka no nekā izveidojies skandāls. ''Ļoti neglīta situācija sanākusi no nekā. Abas puses no šīs situācijas varēja arī izvairīties. No vienas puses - varējām nepakļauties emocijām un rīkoties citādi. Mums nevajadzēja ļauties provokācijām. Mēs rīkojāmies kā vīrieši. No citas puses - ja ir sācies konflikts, tam vienmēr jāpaliek laukumā. Nekad nav jālūdz citus spēlētājus viņu draugu, ģimenes un tūkstošiem fanu priekšā to turpināt ģērbtuvēs.'' Ar pēdējo teikumu Šengelija domāja Korkmazu, kurš laukumā pēc pagrūstīšanās ar Sanadzi aicināja viņu kārtot rēķinus ģērbtuvēs.

''Kad devāmies uz ģērbtuvi, otra puse mūs lamāja dažādos vārdos. Ar roku žestiem mūs aicināja kauties. Situācijas atainojums Turcijas medijos nav demonstrējis godīgu notikumu secību. Tā ir izveidojusi agresiju no turku faniem pret mums un mūsu ģimenēm. Saņemam aizskarošas ziņas un pat nāves draudus,'' paziņojumu noslēdza Šengelija.

FIBA vakar noraidīja Turcijas protestu par nozagto spēles laiku 22 sekunžu apmērā, bet saistībā ar situāciju par kautiņu ārpus laukuma tā vēl veic izmeklēšanu un soda mērus vēl nav pieņēmusi. Turcija šodien aizvadīs nākamo maču pret Beļģiju, bet Gruzija pret Bulgāriju.

Izmantotie resursi:
https://www.instagram.com/p/CiItDFs...

     [+] [-]

, 2022-09-06 13:28, pirms 2 gadiem
Kā krustneši, ja spēļu laikā nevar noskaidrot uzvarētāju, tad attiecības ārpus laukuma ar dūrēm cenšas pierādīt, kurš noteicējs spēļu iznākumam.

     [+] [-]

, 2022-09-06 14:26, pirms 2 gadiem
FIBA uzliek 100 000 sodu Gruzijas federācijai un 50 000 Turcijas federācijai...

     [+] [-]

, 2022-09-06 15:20, pirms 2 gadiem
nitrogaitje bednogo gruzina..

     [+] [-]

, 2022-09-06 16:14, pirms 2 gadiem
Slovēņu apaļais raud, ka par daudz jāspēlē čempī. gribot bišk atpūsties.