Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Amerikas čempions Pridžioni: "Kamēr vadīšu Argentīnu, nebūs neviena naturalizētā"

Agris Suveizda

Amerikas čempions Pridžioni: "Kamēr vadīšu Argentīnu, nebūs neviena naturalizētā"
Pablo Pridžioni un Fakundo Kampaso. Foto: FIBA

Par FIBA Amerikas kausa ieguvēju kļuva Argentīnas basketbolisti, kuri finālspēlē ar 75:73 pārspēja mājinieci Brazīliju. Tikai dažas dienas pirms turnīra sākuma Argentīna personisku iemeslu dēļ negaidīti šķīrās no galvenā trenera Nestora Garsijas un izaicinājumu pieņēma savulaik slavenais spēlētājs Pablo Pridžioni, kurš ir NBA vienības Minesotas "Timberwolves" asistents.

Pridžioni izlasei pievienojās uz Amerikas kausu un nākamajiem diviem Pasaules kausa atlases cikliem novembrī un februārī. Pašlaik Argentīna apakšgrupā ieņem trešo vietu, kas dotu ceļazīmi uz Pasaules kausu, un intervijā Argentīnas medijam Basquetplus Pridžioni daudz runāja arī par paralēli notikušo Eiropas čempionātu. Lūgts salīdzināt līmeņus, Pridžioni atzina, ka Eiropas izlases, protams, ir daudz zvaigžņotākas, tomēr bezcerībā nekrita: "Skatījos dažas spēles arī pirms "EuroBasket". Redzēju tādus grandus kā Serbija, Francija u.c. ar visām viņu NBA zvaigznēm, un viņi dominēja un bija pilnīgi citā līmenī. Taču tad pienāca finālturnīrs, kā pusfinālā tika Polija, bet Spānija, kurai paredzēja grūtu dzīvi, kļuva par čempioni. Grieķija, Serbija, Slovēnija izkrita jau ļoti agri.

Tas apliecina, ka spēles līmenis ir ļoti, ļoti augsts, taču ne neiespējams. Kur mēs tajā visā atrodamies? To redzēsim tikai tad, kad pret šīm izlasēm tiksimies laukumā. Domāju, ka mūsu komandai ir kodols un savi trumpji – arī vājās vietas, bet centīsimies tās paslēpt. Iedvesmojoši ir tas, ka vairākas komandas, kuras var salīdzināt ar mūsu, pierādīja, ka sacensties ir iespējams. Tas nav viegli, jo lielajām izlasēm ir liels talants un fiziskais spēks, bet ar labu sagatavošanos ir iespējams kaut ko likt pretī."

Pridžioni piekrita, ka Argentīnas viena no vājākajām vietām ir garais gals, jo centra pozīcijā vienīgais ārzemnieks ir Markoss Delija, kurš no Triestes pārcēlies uz Viļņas "Wolves". "Tā ir tiesa, taču patiesībā mums allaž ir pietrūcis auguma centimetru un vienmēr esam tos kompensējuši ar komandas spēli, atdevi, inteliģenci, bumbas kustību." Šo vai kādu citu trūkumu varētu kompensēt arī ar spēlētāja naturalizāciju, taču Pridžioni ir kategorisks – viņa vadībā tas nenotiks.

"Vienmēr esmu bijis pret to. Kamēr vien es būšu izlasē, tas nenotiks. Pat treneru štābā nebūs neviena ārzemnieka. Ja manis izlasē nebūs, tad lēmumus varēs pieņemt citi, bet es izlasi uzskatu par tīrāko lietu basketbolā, kāda vien var būt. Mums jau ir klubu sacensības, kurās var sacensties spēlētāji no visas pasaules. Neesmu pret komandām, kuras izmanto naturalizāciju, taču esmu pret šo noteikumu. Labprātāk zaudēju ar savējiem nekā cenšos uzvarēt ar personu, kas nav argentīnietis. Nedomāju, ka Lorenzo Brauns Spānijas izlases kreklā jutās tāpat kā Serhio Ļuļs vai Rudijs Fernandess. Te man šī diskusija arī beidzas. Ja nespējam uzvarēt ar savējiem, tas nozīmē, ka treniņos ir jāstrādā vēl smagāk."

45 gadus vecais Pridžioni no 2012. līdz 2016. gadam Ņujorkas "Knicks", Hjūstonas "Rockets" un Losandželosas "Clippers" rindās aizvadīja 270 spēles, taču lielāko karjeras daļu pavadīja Spānijā. Pireneju pussalā viņš pārstāvēja arī grandu "Real Madrid", bet visilgāk spēlēja "Baskonia", kur arī beidza spēlētāja karjeru un tajā pašā 2017. gadā arī sāka trenera karjeru. Pēc neveiksmīga sezonas sākuma Pridžioni jau oktobrī gan atkāpās no galvenā trenera amata. 2018. gadā viņš kļuva par Bruklinas "Nets" palīgu, bet vēl gadu vēlāk nokļuva Minesotā, kur turpina asistenta darbu. Spēlētāja karjeras laikā Pridžioni ar Argentīnas izlasi izcīnīja Pekinas olimpisko bronzu.

Izmantotie resursi:
https://basquetplus.com/seleccion-a...

  +7 [+] [-]

, 2022-09-21 20:08, pirms 2 gadiem
Ļoti pareiza nostāja. Neieredzu to abusrdo naturalizēšanu, jo jāpastiprina kāda pozīcija. Izņēmums - ir ieguvis valsts pilsonību, nokārtojot visus pilsonības iegūšanas nosacījumus (pavadītie gadi valstī, valodas, vēstures eksāmeni un zvēresta nodošana). Vai arī vecvecāku līmenī radniecība. Pārējos aizliegt ar likumu. Zin kā, ko dod tā krietno cilvēku nostāja (valstis un treneri, kas nekad neieš ceļu ar pozīciju lāpītājiem tīri panākumu pēc), ka lielākā daļa turpina izmantot šo nesportisko gājienu? Labajiem zēniem nekādus papildus punktus tas nedod laukumā un turnīros. Ir jācīnās par likuma izmaiņām basītī un viss.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-21 20:19, pirms 2 gadiem
Būba rakstīja: Ļoti pareiza nostāja. Neieredzu to abusrdo naturalizēšanu, jo jāpastiprina kāda pozīcija. Izņēmums - ir ieguvis valsts pilsonību, nokārtojot visus pilsonības iegūšanas nosacījumus (pavadītie gadi valstī, valodas, vēstures eksāmeni un zvēresta nodošana). Vai arī vecvecāku līmenī radniecība. Pārējos aizliegt ar likumu. Zin kā, ko dod tā krietno cilvēku nostāja (valstis un treneri, kas nekad neieš ceļu ar pozīciju lāpītājiem tīri panākumu pēc), ka lielākā daļa turpina izmantot šo nesportisko gājienu? Labajiem zēniem nekādus papildus punktus tas nedod laukumā un turnīros. Ir jācīnās par likuma izmaiņām basītī un viss.
liecies mierā. spāņiem vajag pg, paķer otrās šķiras mello stundu pirms sačiem.

     [+] [-]

, 2022-09-21 22:57, pirms 2 gadiem
Argentīna ir Migrantu zeme!
Žēl ka treneris tāds ksenofobs!

     [+] [-]

, 2022-09-21 23:21, pirms 2 gadiem
oxa rakstīja: Argentīna ir Migrantu zeme!
Žēl ka treneris tāds ksenofobs!
Pats varbūt esi migrants! Pēc uztveres tāds izklausies.
Ja nesaproti, kas ir gandarījums, cīņa par savu valstu un ka tas nav tas pats, kas spēlēt klubā.