Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Atklāts ''Eurobasket 2025'' turnīra logo

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Atklāts ''Eurobasket 2025'' turnīra logo
Foto: LBS

Latvijas Basketbola savienība informē, ka šodien ceļā uz 2025. gada Eiropas čempionātu basketbolā publiskots turnīra logo, kuru veido īpašas krāsu kombinācijas un moderni grafiskie elementi, ietvero čempionu kausu, norises gadu, daļu basketbola laukuma un bumbas nospiedumu.

Eiropas basketbola galvenās sacensības notiks 42. reizi, tās kopā rīkos Kipra, Polija, Somija un Latvija. Katra no četrām uzņemošajām pilsētām – Limasola, Katovice, Tampere un Rīga vizuālajā identitātē ir pārstāvēta ar īpašām krāsu kombinācijām, savukārt pašu logotipu veido moderni grafiskie elementi, ietverot čempionu kausu, turnīra norises gadu, daļu basketbola laukuma, bumbas nospiedumu.

“Eiropas basketbola galveno notikumu vienmēr gaidām ar lielām cerībām. Oficiālā logotipa atklāšana ir svarīgs brīdis, lai kāpinātu līdzjutēju interesi,” uzsver "FIBA Europe'' izpilddirektors Kamils Novāks. “Esam gandarīti par logotipu, kas radīts sadarbībā ar četriem finālturnīra rīkotājiem. Tikai strādājot kopā, varam nodrošināt, ka FIBA EuroBasket 2025 kļūs par vēl vienu iespaidīgu basketbola notikumu.”

Nākamais solis tiks sperts februārī. No 21. līdz 26. februārim paredzēts pirmais no trijiem FIBA EuroBasket 2025 kvalifikācijas spēļu logiem, kuros noskaidros visas 24 valstu komandas, kas piedalīsies finālturnīrā.

Četru rīkotājvalstu komandām garantētas tiesības spēlēt finālturnīrā, tomēr tās ielozētas kvalifikācijas turnīra grupās un aizvadīs pa sešām spēlēm, necīnoties par ceļazīmēm. Latvijas valstsvienība pirmās spēles aizvadīs 22. februārī Saragosā ar Spānijas izlasi un 25. februārī Rīgā ar Slovākiju.

FIBA EuroBasket 2025 norisināsies no 2025. gada 27. augusta līdz 14. septembrim un būs ceturtais finālturnīrs pēc kārtas, kas notiks četrās valstīs.

Eiropas vīriešu čempionāti basketbolā notiek kopš 1935. gada. Pašreizējā čempione ir Spānijas izlase, kas ceturto reizi prestižo trofeju izcīnīja 2022. gadā Berlīnē.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Basketbola savienība

     [+] [-]

, 2023-12-05 13:51, pirms 5 mēnešiem
Reti labs logo, labs dizaineru darbs!!

     [+] [-]

, 2023-12-06 09:28, pirms 5 mēnešiem
Vairāk līdzinās hokejam...