Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3026, Did:0, useCase: 3

Ļubļanas vietā lidmašīna uz Rīgu, portāla lasītāji lielāko atzīmi liek Laksai

Emils Ozerinskis

Ļubļanas vietā lidmašīna uz Rīgu, portāla lasītāji lielāko atzīmi liek Laksai
Kitija Laksa. Foto: FIBA

Svētdien Latvijas sieviešu basketbola valstsvienībai sāpīgi noslēdzās dalība 2023. gada Eiropas čempionātā. Pēc sensacionālā turnīra ievada, latvietēm sakaujot Spāniju, turpinājumā sekoja divi neizteiksmīgi otrie puslaiki pret Grieķiju un Melnkalni, kas grupu turnīru lika noslēgt apakšgrupas pēdējā vietā un doties mājās, nesasniedzot iecerēto mērķi Ļubļanu. Portāla Sportacentrs.com lietotāji arī pēc latvietēm noslēdzošās turnīra spēles izteica savus vērtējumus.

Sāpīgajā zaudējumā pret Melnkalnes komandu visaugstāko atzīmi portāla Sportacentrs.com lasītāji atvēlēja izlases snaiperei Kitijai Laksai. Izlases dēļ iespējamo debijas sezonu WNBA ziedojušā uzbrucēja grupu turnīra pēdējā spēlē guva 15 punktus, realizējot četrus no septiņiem izdarītajiem trejačiem. Turnīra gaitā nepameta sajūta, ka Laksas karsto roku būtu bijis lietderīgi meklēt uzcītīgāk ar sagatavotām kombinācijām, jo vairākos spēļu nogriežņos līdz uzbrucējai bumba mēdza nenonākt. Turnīra noslēdzošajā aptaujā Laksas vērtējums sasniedza 6,4 ballu atzīmi.

Otrā vieta duelī pret Melnkalni tika izlases rezultatīvākajai spēlētājai Anetei Šteinbergai, kura pēdējā spēlē guva 23 punktus un izcīnīja deviņas bumbas zem groziem. Aizsardzībā gan Šteinbergai ar kolēģēm neizdevās noturēt Melnkalnes naturalizēto spēlētāju Natašu Maku, kuras 22+20 lika latvietēm kravāt somas lidojumam uz Rīgu nevis Ļubļanu. Otro reizi turnīrā Šteinberga laukumā bija 36 minūtes, iespējams, pēdējiem notikumiem spēkam izsīkstot. Garā gala spēlētāja tika novērtēta ar atzīmi 5,9 balles.

Vēl virs piecu ballu vērtējuma tika spēka uzbrucēja Aleksa Gulbe, kura savu debijas čempionātu noslēdza ar pieciem punktiem un septiņām izcīnītām atlēkušajām bumbām. Portāla lietotāji trešo augstāko atzīmi saņēmušajai spēlētājai deva 5,3 balles.

Iespējams savu pēdējo karjeras spēli Aija Jurjāne noraudzījās no rezervistu soliņa, jo tāpat kā uzvarā pret Spāniju komandas galvenais treneris Gundars Vētra bija lēmis par astoņu spēlētāju rotāciju, kurā Jurjāni nomainīja Karlīne Pilābere. Trīs spēlētājām Ketijai Vihmanei, Vanesai Jasai un Martai Miščenko tā arī Telavivā spēles gaisotni uz parketa sajust nebija lemts.

Latvijas spēlētāju atzīmes zaudējumā pret Melnkalni

BasketbolisteVērt.BasketbolisteVērt.
Kitija Laksa6.4Paula Strautmane4.4
Anete Šteinberga5.9Karlīne Pilābere4.3
Aleksa Gulbe5.3Ieva Pulvere4.2
Kate Vilka4.6Ilze Jākobsone3.2

Sportacentrs.com lasītāju atzīmes

pret Spānijupret Grieķijupret Melnkalni

Lai gan Latvijas hokeja izlase ar savu bronzas pavasari pirms Eiropas čempionāta mūsu dāmām rādija priekšzīmi, ka viss ir iespējams. Tomēr šo rindu autoram turnīra apkopojuma statistiku nākas savilkt par trīs spēlēm, cerēto sešu vai septiņu vietā.

Izvelkot vidējo atzīmi no trīs aizvadītajām grupu turnīra spēlēm, portāla Sportacentrs.com lietotāji augstāko vērtējumu atvēlējuši Kitijai Laksai, kura saņēma augstākās atzīmes gan pret Spāniju, gan Melnkalni, bet pret Grieķiju ieņēma otro vietu. Laksai šī čempionāta vidējā atzīmē sniedzās līdz 7,5 ballēm. Debitante Aleksa Gulbe, kurai tika augstākā atzīme pret Grieķiju, vidējajā vērtējumā tika pie 7,1 balles, bet izlases kapteine Anete Šteinberga caurmērā tika pie 6,7 ballēm.

Izlases pamatsastāva aizsardze Kate Vilka, atgriežoties profesionālajā basketbolā pēc bērniņa nākšanas pasaulē, sasniedza atzīmi 5,9 balles. Savukārt sākumsastāva saspēles vadītājai Ilzei Jākabsonei turnīrs statistiski neizdevās veiksmīgs, nevienā no trīs spēlēm punktus negūstot un paliekot ar vidējo atzīmi 4,4, kas bija zemākā starp deviņām laukumā gājušajām spēlētājām. Spēļu gaitā nominālās saspēles vadītājas pienākumus pārņēma aizsardze Ieva Pulvere, kuras sniegums čempionāta gaitā tika vērtēts ar 6,1 balli. Protams, ka pēc čempionāta spriedumus var izdarīt dažādus, bet viens no iespējamajiem faktoriem kādēļ grupu turnīra kārta netika pārvarēta var tikt izvirzīts ilggadējās valstsvienības saspēles vadītājas Elīnas Babkinas lēmums kārt basketbola kedas vadzī, atstājot zināmu vakumu svarīgākajā basketbola pozīcijā, kuru, diemžēl, šajā čempionātā Guntara Vētras padotajām basketbolistēm sekmīgi aizlāpīt neizdevās.

Aija Jurjāne savās divās spēlēs vidēji tika pie līdzjutēju novērtējuma 6,5 balles, bet pēdējā spēlē viņas lomu pārņēmušajai Karlīnei Pilāberei čempionātā tika 4,6 ballu atzīme. Visās trīs spēlēs laukumā nāca Paula Strautmane, sakrājot 5,6 balles līdzjutēju skatījumā. Trīs spēlētājas no rezervistu soliņa treneris Vētra tā arī piecelt nepaspēja.

Latvijas izlases spēlētāju vidējās atzīmes "Eurobasket 2023"

BasketbolisteSp.Vid.v.
Kitija Laksa37.5
Aleksa Gulbe37.1
Anete Šteinberga36.7
Aija Jurjāne26.5
Ieva Pulvere36.1
Kate Vilka35.9
Paula Strautmane35.6
Karlīne Pilābere24.6
Ilze Jākobsone34.4
Ketija Vihmane-n.a.
Vanesa Jasa-n.a.
Marta Miščenko-n.a.

  +3 [+] [-]

, 2023-06-19 13:24, pirms 10 mēnešiem
Nu bija tādi, kas visām lika 10 un bija tādi, kas tikai 1 ...
Rezultāts "uz sejas" ...
Un treneru pūlim vajadzēja spēt katras spēlētājas stiprās puses maksimāli izmantot ... diemžēl nesanāca, jo bija tikai plāns A un tad haotiskās rotācijas...

     [+] [-]

, 2023-06-19 14:57, pirms 10 mēnešiem
#22924 rakstīja: Nu bija tādi, kas visām lika 10 un bija tādi, kas tikai 1 ...
Rezultāts "uz sejas" ...
Un treneru pūlim vajadzēja spēt katras spēlētājas stiprās puses maksimāli izmantot ... diemžēl nesanāca, jo bija tikai plāns A un tad haotiskās rotācijas...
Bija arī tiesnešu kļūdas. Tiesāšana Latvijas pēdējos divos mačos bija ļoti vāja. Tiesneši gan Grieķijas gan Melnkalnes vairākus nostaigātus un noteikumu pārkāpumus palaida garām.

  +2 [+] [-]

, 2023-06-19 15:01, pirms 10 mēnešiem
Naruto94 rakstīja: Bija arī tiesnešu kļūdas. Tiesāšana Latvijas pēdējos divos mačos bija ļoti vāja. Tiesneši gan Grieķijas gan Melnkalnes vairākus nostaigātus un noteikumu pārkāpumus palaida garām.
aizveries un nepļūtī stulbības. Sen jau vairs neesi orģināls, visu laiku maļot vienu un to pašu par tiesnešiem gan pie tenisa topikiem gan citur.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-19 15:06, pirms 10 mēnešiem
Naruto94 rakstīja: Bija arī tiesnešu kļūdas. Tiesāšana Latvijas pēdējos divos mačos bija ļoti vāja. Tiesneši gan Grieķijas gan Melnkalnes vairākus nostaigātus un noteikumu pārkāpumus palaida garām.
Cirītis?

  +2 [+] [-]

, 2023-06-19 15:23, pirms 10 mēnešiem
Es liku lielas cerības uz Vētru. Izrādījās tukša vieta. Tik nespējīgu trenneri reti nākas redzēt.

  -1 [+] [-]

, 2023-06-19 15:31, pirms 10 mēnešiem
Abrags rakstīja: aizveries un nepļūtī stulbības. Sen jau vairs neesi orģināls, visu laiku maļot vienu un to pašu par tiesnešiem gan pie tenisa topikiem gan citur.
Es atšķirībā no tevis, muļķi un klaun saprotu basketbola un tenisa noteikumus. Tu sevi pataisi tikai par apkaunojumu. Noteikumi jebkurā sporta veidā tiesnešiem ir jāpiemēro vienādi uz visiem dalībniekiem, jo noteikumi ir vienādi uz visiem dalībniekiem. Ja Tu uzskati, ka tiesneši drīkst basketbolā vienai komandai sadot vesu čupu piezīmju un otrai vispār nedot piezīmes, kā tas bija otrajā puslaikā Latvijas mačā pret Melnkalni un noignorēt to ka viena komanda bez dribla veic 4 un vairāk soļus un par to nefiksēt nostaigātus kā tas bija abos Latvijas pēdējos mačos, vai arī vienai komandai dot vairāk piezīmes nekā otrai, kā tas bija Latvijas mačā pret Grieķiju, tad Tu esi stulbs lohs, kurš no sporta neko nesaprot un prot tikai iesmirdēt savas muļķības.

  -1 [+] [-]

, 2023-06-19 15:34, pirms 10 mēnešiem
Murlāpsis rakstīja: Cirītis?
Esi Tu.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-19 16:27, pirms 10 mēnešiem
Vetrovs jādzen ar sudainu slotu. Kas tam kangaram vispār ļāva trenera vietu ieņemt.. vienīgi patīkami ka utainās netiek pielaistas..patīkami vērot sacensības..

  +1 [+] [-]

, 2023-06-19 16:30, pirms 10 mēnešiem
Spēli ar Grieķiju noraka Šteinberga. Labāk viņa tai spēlē vispār nespēlētu. Un kaut ko te runāt par tiesnešiem ir pilnīgi nevietā..

  +2 [+] [-]

, 2023-06-19 16:36, pirms 10 mēnešiem
aivo50 rakstīja: Vetrovs jādzen ar sudainu slotu. Kas tam kangaram vispār ļāva trenera vietu ieņemt.. vienīgi patīkami ka utainās netiek pielaistas..patīkami vērot sacensības..
Liec mieru Vētram ar savām ultranacionāļu plānprātībām! Arī Šteinberga spēlēja pietiekoši labi, taču saspēles vadīšana bija zem katras kritikas. Katastrofāli pietrūka Babkinas bezkaunības uzbrukumā ar caurgājieniem, viņas dublieres bija noraustījušās līdz nabadzībai...

     [+] [-]

, 2023-06-19 17:48, pirms 10 mēnešiem
Naruto94 rakstīja: Es atšķirībā no tevis, muļķi un klaun saprotu basketbola un tenisa noteikumus. Tu sevi pataisi tikai par apkaunojumu. Noteikumi jebkurā sporta veidā tiesnešiem ir jāpiemēro vienādi uz visiem dalībniekiem, jo noteikumi ir vienādi uz visiem dalībniekiem. Ja Tu uzskati, ka tiesneši drīkst basketbolā vienai komandai sadot vesu čupu piezīmju un otrai vispār nedot piezīmes, kā tas bija otrajā puslaikā Latvijas mačā pret Melnkalni un noignorēt to ka viena komanda bez dribla veic 4 un vairāk soļus un par to nefiksēt nostaigātus kā tas bija abos Latvijas pēdējos mačos, vai arī vienai komandai dot vairāk piezīmes nekā otrai, kā tas bija Latvijas mačā pret Grieķiju, tad Tu esi stulbs lohs, kurš no sporta neko nesaprot un prot tikai iesmirdēt savas muļķības.
Basketbola noteikumus, iespējams, esi lasījis, bet spēli kā tādu, acīmredzami, nerubī

     [+] [-]

, 2023-06-19 21:23, pirms 10 mēnešiem
Wolmar,tu spēli redzēji?šteinberga 3 no 15 iemeta. Tev tas ir normāli?..vetrovs bija sūds un nomirs kā sūds..

     [+] [-]

, 2023-06-20 12:45, pirms 10 mēnešiem
Šteinberga ir LV sievu baketbola spožums un posts vienlaicīgi...un treneri uz to iekrita.