Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vētra: "Pēdējās divās spēlēs netikām galā ar spiedienu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vētra: "Pēdējās divās spēlēs netikām galā ar spiedienu"
Anete Šteinberga un Nataša Maka 2023. gada 18. jūnijā. Foto: FIBA

"Tā nav mana iecienītā loma – būt atkarīgai no citas spēles iznākuma. Patiešām ienīstu tādus brīžus. Ceru, ka mana nākamā komandas biedre – Artemisa Spanū – uzņemsies rūpes par spēli pret Spāniju," svētdien, 18. jūnijā, preses konferencē pēc zaudējuma Melnkalnei teica Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības kapteine Anete Šteinberga.

Latvietes pirmajā puslaikā bija pārākas ar 30:24, taču nākamajā divdesmitminūtē iniciatīva pārgāja pretinieču rokās. Galotnē izdevās atspēlēt 7 no 10 punktiem, bet pēdējais trīspunktu metiens nesasniedza mērķi. Latvijai jāgaida Spānijas un Grieķijas spēles iznākums – tiešraide plkst. 20:35 “TV3 Sport”.

“Jūtu sarūgtinājumu, jo zaudējām spēles izskaņā. Paskatoties statistikā, redzams, ka lielāko triecienu saņēmām trešajā ceturtdaļā, kurā Melnkalne bija parāka ar 21:10. Tāpat viņas izcīnīja vairāk atlēkušo bumbu uzbrukumā,” pēc sāpīgā zaudējuma teica Šteinberga, kura Izraēlā aizvada ceturto finālturnīru Latvijas kreklā.

Čempionāta atklāšanas dienā latvietes uzvarēja četrkārtējo Eiropas čempioni Spāniju. Nedēļas nogalē tika piedzīvoti zaudējumi pret rangā zemāk esošām komandām. “Domāju, ka nekļuvām pārāk pašpārliecinātas. Mēs svinējām lielu uzvaru. Kalendārs bija blīvs – nākamā spēle notika pēc mazāk nekā 24 stundām. Laukumā atdevām visu, bet Grieķija nospēlēja nedaudz labāk.”

“(Pēc otrās spēles) mums bija laiks atpūsties,” turpināja valstsvienības kapteine. “Spēli sākām labi. Atkal – tāpat kā pret Grieķiju – trešā ceturtdaļa nebija no labākajām. Tāds ir sports. Vienmēr būs uzvarētājs un zaudētājs. Diemžēl, šoreiz esam otrajā pusē.”

Melnkalnes naturalizētā amerikāniete Nataša Maka 22 punktiem pievienoja 20 atlēkušās bumbas un divus bloķētus metienus. Centra spēlētāja basketbola gaitas sāka ārpus NCAA pirmās divīzijas, taču studiju pēdējos divos gados pārstāvēja spēcīgo “Oklahoma State” un 2021. gadā tika nosaukta par “Big 12” līgas labāko spēlētāju aizsardzībā. Aprīlī Maka kļuva par Polijas čempioni.

“Domāju, ka viņai bija liela loma otrās iespējas punktu gūšanā,” teica Šteinberga. “Melnkalnes basketbolistes bieži netrāpīja metienus no spēles, taču Maka izmantoja savu garo augumu un izcīnīja atlēkušās bumbas uzbrukumā. Manas komandas biedres darīja visu, ko varēja. Dažreiz izdodas, taču šoreiz bumbas nonāca pie viņas.”

Latvijas valstsvienības spēka uzbrucēja guva daudz punktu, tiesa, metienu precizitāte divās no trijām spēlēm bija zemāka, nekā ierasts. “Man ar pārliecību nekad nav bijis problēmu. Dažreiz bumba iekrīt, dažreiz nē. Spēlē pret Grieķiju neiekrita metieni no groza apakšas – metieni, kuri pret Spāniju gāja iekšā.”

“Sportam piemīt mainīga daba,” preses konferences sākumā teica galvenais treneris Gundars Vētra. “Pēc pirmās spēles šķita, ka viss ir iespējams un varam aizvadīt izcilu čempionātu. Pēc trešās cīņas, visticamāk, būs jādodas mājās. Manuprāt, pēdējās divās spēlēs netikām galā ar spiedienu.”

Pretinieces uzvarēja cīņā zem groziem, biežāk sagrābjot neitrālās bumbas. “Šodien notika tā, kā teica Anete: izšķirošajos brīžos, kad vajadzēja uzvarēt, daļēji zaudējām kapāšanā (hustle play) abos laukuma galos. Metienu izvēle ne vienmēr bija laba. Apsveicu Melnkalnes komandu. Mums, diemžēl, jābrauc mājās.

“Aija Jurjāne svētdien nespēlēja, jo nolēmām likt uzsvaru uz aizsardzību. Šoreiz laukumā devās Karlīne Pilābere – viņa savas minūtes pārsvarā nospēlēja labi,” Vētra komentēja sastāva izvēli spēlei pret Melnkalni. “Nenosvilpto piezīmju skaits otrajā, trešajā un ceturtajā ceturtdaļā? Piederu treneriem, kuri nekomentē tiesnešu darbības.”

“Ģērbtuvē runājām par notikumiem trešās ceturtdaļas sākumā – nav izskaidrojuma, kāpēc tā notika,” noslēgumā teica galvenais treneris. “Trešā ceturtdaļa bieži vien izšķir mača likteni. Kad vajadzēja atsisties, darījām to, taču nepaņēmām neitrālās bumbas. Kapāšanā tas bieži vien ir svarīgākais. Meitenes visās trīs spēlēs centās izdarīt maksimumu, bet izšķirošajos brīžos pietrūka.”

  +3 [+] [-]

, 2023-06-18 17:43, pirms 10 mēnešiem
Ar daudzko netikāt galā, bet tapēc ir čupa ar treneriem kas tolkam tad nav tur vajadzīgi. Tu protams nemeti pa grozu bet visu vsinu jauzņemas jums. Sastāvs bija iespējamilabākais un slapjos sapņus par os jūs paši izdomājāt. Tagad esi vīrs un zūdi miglā

  +9 [+] [-]

, 2023-06-18 17:58, pirms 10 mēnešiem
"Aija Jurjāne svētdien nespēlēja, jo nolēmām likt uzsvaru uz aizsardzību"

Nopietni? Vai tad viņa aizsardzībā spēlēt nemāk? Un vispār - vai treneris nav dzirdējis, ka labākā aizsardzība ir uzbrukums? Aija būtu ļoti noderējusi zem groza abos laukuma galos, lai Makai nebūtu tik viegli tās bumbas savākt... bet ko nu vairs...

  +6 [+] [-]

, 2023-06-18 18:00, pirms 10 mēnešiem
markkomartins rakstīja: Ar daudzko netikāt galā, bet tapēc ir čupa ar treneriem kas tolkam tad nav tur vajadzīgi. Tu protams nemeti pa grozu bet visu vsinu jauzņemas jums. Sastāvs bija iespējamilabākais un slapjos sapņus par os jūs paši izdomājāt. Tagad esi vīrs un zūdi miglā
Nebija iespējami labākais sastāvs, Kristīnes Vītolas nespēlēšana izlasē joprojām nav izskaidrota, Babkina mēnesi pirms finālturnīra beidz karjeru izlasē.. tik pēkšņi!

Kkas jau nav ja potenciāli 2as pamatsastāva spēlētājas nevēlas spēlēt izlasē.
Slēpts komentārs: dakots

  +6 [+] [-]

, 2023-06-18 18:09, pirms 10 mēnešiem
Galvenajam trenerim pēdējo minūšu pārtraukumos bija jārunā un jāskatās spēlētajām sejās ,lai tās kļūtu sportiski agresīvākas un nebaidītos no šādas spēles iespējamām kļūdām ,taču viņa domas un prāts bija aizņemts meklēt papīros dažādas izspēles,kas tādās nozīmīgās spēļu galotnēs ir pilnīgi lieki.

  -4 [+] [-]

, 2023-06-18 18:10, pirms 10 mēnešiem
sandis444444 rakstīja: Nebija iespējami labākais sastāvs, Kristīnes Vītolas nespēlēšana izlasē joprojām nav izskaidrota, Babkina mēnesi pirms finālturnīra beidz karjeru izlasē.. tik pēkšņi!

Kkas jau nav ja potenciāli 2as pamatsastāva spēlētājas nevēlas spēlēt izlasē.
Krīstīne Vītola ir patriote un nespēlēs LV nodevēja izlasē

  +9 [+] [-]

, 2023-06-18 18:39, pirms 10 mēnešiem
"Aija Jurjāne svētdien nespēlēja, jo nolēmām likt uzsvaru uz aizsardzību." Nu b... , šāds arguments no galvenā trenera vienkārši neizklausās nopietni.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-18 18:57, pirms 10 mēnešiem
biksēs ?

  +6 [+] [-]

, 2023-06-18 18:57, pirms 10 mēnešiem
Nu mudaks kas mudaks tas Vētra!Turēju viņu par gudrāku treneri vispār.Ok,var jau būt ka Jurjāne arī spēli neizšķirtu,bet tādu pieredzējušu,meistarīgu spēlētāju vispār nelaist laukumā..Pīlābere labi esot nospēlējusi,garām no groza apakšas,uzsit piezīmi pie sava groza,nokrīt vienk.zemē,jo nav koordinācijas..nu ne velti viņa spēlē Latvijā,bet Aija Turcijā!

 +10 [+] [-]

, 2023-06-18 18:59, pirms 10 mēnešiem
Vētra esi vecis un atkāpies!Ok pietrūka Babkinas,arī Vītolas,bet nu arī ar šādu sastāvu jau nu vismaz viena spēle no pēdējām 2 bija jāuzvar!

  +3 [+] [-]

, 2023-06-18 19:00, pirms 10 mēnešiem
ervinss rakstīja: Nu mudaks kas mudaks tas Vētra!Turēju viņu par gudrāku treneri vispār.Ok,var jau būt ka Jurjāne arī spēli neizšķirtu,bet tādu pieredzējušu,meistarīgu spēlētāju vispār nelaist laukumā..Pīlābere labi esot nospēlējusi,garām no groza apakšas,uzsit piezīmi pie sava groza,nokrīt vienk.zemē,jo nav koordinācijas..nu ne velti viņa spēlē Latvijā,bet Aija Turcijā!
Vispār jau Pilābere spēlē Itālijas 2.līgā, bet nu tas tā...

  +8 [+] [-]

, 2023-06-18 19:59, pirms 10 mēnešiem
Vētra noraka spēli un pazaudēja izlases spēlētāju (skat. rakstu par Jurjānes pēdējo spēli). Aizbildinājums par Pīlāberi kā labāku aizsardzībā neiztur kritiku, pat smieklīgs, līdz ar to jautājums par Vētras kompetenci izlases sakarā.

  +3 [+] [-]

, 2023-06-18 20:45, pirms 10 mēnešiem
Treneris ir tas kas motivē, "savāc" izlasi... Būtu tikai normāli atkāpties no izlases- pat ja notiek brīnums un mēs tiekam tālāk... Varbūt var pamēģināt Banki- atstāj tāda vieta trenera iespaidu- kurš māk strādāt ar to kas ir, un māk attiecīgo spēlētāju izmantot... Tāpat ja visi zināja, ka tā amerikāniete ir "puse no komandas" tiešām nevarēja izanalizēt? Tur visam treneru štābam un stafam jāatkāpjas...

     [+] [-]

, 2023-06-18 21:52, pirms 10 mēnešiem
Kurš bija favorīts pēdējās 2 zaudētajās LV spēlēs vislabāk izsaka sporta bukmeikeru koeficienti 1.15 līdz 1.25, ka LV uzvarēs (bet šie ļaudis jau lažu nelaidīs, jo tur nauda), uz Spānijas uzvaru pret LV 1.08. Tas apliecina, ka tikko jāspēlē zem spiediena un atbildības tā cauri, nesanāk. Likmes citas kā Baltijas čempī, arī uz laukuma mazāk to, kas izlabos kļūdas, ja nesanāk. Kas traucēja abās spēlēs turēt sākumā iesākto kursu un kaut vai noturēt vadību - tātad par augsta līmeņa spēlētāju var saukt to, kas tiek pāri spriedzei. Ja spēle ar Grieķiju būtu ierindas (teiksim draudzības vai pat kvalifikācijas) visticamāk ka uzvarētu ar padsmit pārsvaru, bet šeit tutū, ko vēl sāpīgāku padara nejēdzīgie komentētāju teksti, kas spēles sākumā izsmēja pretinieces un slavēja mūsējās

  +2 [+] [-]

, 2023-06-18 21:56, pirms 10 mēnešiem
Kaut kas jau nav labi, ja Babka čempionāta gadā izlemj nespēlēt, Vītola atsakās, citu nelaiž laukumā ar dumju argumentu, tad jau vajag kā NFL turēt 2 komandas aizsardz. un uzbr., un pieprasīt sastāva nomaiņu pēc katra uzbrukuma (pasaki vēl ka Jurjānu Aija spēlē tikai uzbrukumā - aizsardzību netrenē nemaz), kaut kas Tev Gunča sagāja grīstē. Arī punktu pienesums no liel. daļas trūcīgs, nu nevar Šteinberga būt 5 pozīcijās vienlaicīgi...

  -4 [+] [-]

, 2023-06-18 22:35, pirms 10 mēnešiem
Vilšanās komandas sniegumā. Ja ir stresā un spiediens tavā galvā. Ar šādu spēli pat no ārzemju klubiem var izmest laukā. Tur par naudu un tādus mēslus nepiedod. Par Latvijas sniegumu neviens nepārdzīvo. Spēlē Tur, kur labi maksā, bet par savu valsti nospļauties.
Slēpts komentārs: wolmar

  +3 [+] [-]

, 2023-06-18 22:59, pirms 10 mēnešiem
Es nezinu, manuprāt, jāmaina izlase un jāveido no nulles, runājot par "līderēm". Kaut kas tajā komandas ķīmijā tomēr smird. Šteinberga ir egoistiska skandālu vācele, ap kuru ir kaut kāda nepārtraukti saspringta aura. Babkina vēl kaut kā to visu saturēja kopā, bet bez normāla PG tagad tur ir pilnīga visatļautība un haoss. Arī Jurjāne kā vēl iepriekšējo izlases paaudzi pieredzējusi spēlētāja, visticamāk beigās pateica, lai lielās līderes iet ieskrien sienā un laukumā vairs negāja.

  +2 [+] [-]

, 2023-06-18 23:57, pirms 10 mēnešiem
andris1052 rakstīja: Galvenajam trenerim pēdējo minūšu pārtraukumos bija jārunā un jāskatās spēlētajām sejās ,lai tās kļūtu sportiski agresīvākas un nebaidītos no šādas spēles iespējamām kļūdām ,taču viņa domas un prāts bija aizņemts meklēt papīros dažādas izspēles,kas tādās nozīmīgās spēļu galotnēs ir pilnīgi lieki.
Pēc kara visi gudri! Tu pats vadi kādu basketbola klubu. Es treneri nevainotu. Vienīgi esmu vīlies,ka Jurjāni nelaida laukumā. Pašas vainīgas ka tā nospēlēja!

  +1 [+] [-]

, 2023-06-19 06:55, pirms 10 mēnešiem
sramli rakstīja: Kaut kas jau nav labi, ja Babka čempionāta gadā izlemj nespēlēt, Vītola atsakās, citu nelaiž laukumā ar dumju argumentu, tad jau vajag kā NFL turēt 2 komandas aizsardz. un uzbr., un pieprasīt sastāva nomaiņu pēc katra uzbrukuma (pasaki vēl ka Jurjānu Aija spēlē tikai uzbrukumā - aizsardzību netrenē nemaz), kaut kas Tev Gunča sagāja grīstē. Arī punktu pienesums no liel. daļas trūcīgs, nu nevar Šteinberga būt 5 pozīcijās vienlaicīgi...
Punktu pienesums no pārējās komandas atbilstošš esošajai/neesošajai meistarībai

  +2 [+] [-]

, 2023-06-19 08:53, pirms 10 mēnešiem
Murlāpsis rakstīja: Punktu pienesums no pārējās komandas atbilstošš esošajai/neesošajai meistarībai
Nu bet, ja tā iekāpj to pārējo spēlētāju kurpēs, kāda viņām var būt gatavība, pārliecība vai tonuss, ja pa lielam tiklīdz bumba nonāk pie Šteinbergas, tur arī paliek, tad kkad pa svētkiem iegrūž bumbu rokās, ja izdari ko ne tā, atkal slikti, ka bumba nav atdota Šteinbergai vai Laksai. Laksa arī tikai žarī bez atskatīšanās, piespēle no viņas ir jau nelieli svētki. Tāds ļoti sadrumstalots tikai uz divām spēlētājām bāzēts spēles zīmējums. Skaidrs, ka tādā spēlē nekādu ritmu nenoķersi un daudz komandai nepalīdzēsi. Ko dod tie regulārie Šteinbergas vai Laksas 20 punkti, ja tas pilnībā nobremzē pārējo komandu? Droši vien tāpēc arī dažādi Babkinas, Vītolas un Jurjānes lēmumi. Viņām vienkārši nepatīk komandas gaisotne un dažu labu lielummānija visu uzņemties tikai uz sevi. Un Vētra arī ar to neprata tikt galā un pat veicināja.

     [+] [-]

, 2023-06-19 08:59, pirms 10 mēnešiem
yankeezulu rakstīja: Nu bet, ja tā iekāpj to pārējo spēlētāju kurpēs, kāda viņām var būt gatavība, pārliecība vai tonuss, ja pa lielam tiklīdz bumba nonāk pie Šteinbergas, tur arī paliek, tad kkad pa svētkiem iegrūž bumbu rokās, ja izdari ko ne tā, atkal slikti, ka bumba nav atdota Šteinbergai vai Laksai. Laksa arī tikai žarī bez atskatīšanās, piespēle no viņas ir jau nelieli svētki. Tāds ļoti sadrumstalots tikai uz divām spēlētājām bāzēts spēles zīmējums. Skaidrs, ka tādā spēlē nekādu ritmu nenoķersi un daudz komandai nepalīdzēsi. Ko dod tie regulārie Šteinbergas vai Laksas 20 punkti, ja tas pilnībā nobremzē pārējo komandu?
Pārējai komandai ir ļoti zems potenciāls kaut ko saasināt, radīt situāciju sev vai citai, tāpēc arī tāds pienesums un zīmējums. Laksa ir tipisks roll player, ja ir iespēja, jāmet. Tāds tagad tas basketbols un uzdevumi. Cik Tu redzēji garāmgājienus no Strautmanes vai Pulveres? Pareizi, nevienu, Tas ne jau tāpēc, ka viņām tas ir aizliegts. Vīņām nav tādu skilu, lai tas garāmgājiens ar kaut ko jēgpilnu beigtos, respektīvi pašas punktiem, nopelnītu sodu vai izkārtotu metienu partnerei. Nav mums to situāciju radītāju, es par to jau runāju kādus 3 gadus, un kad Šteinberga beigs spēlēt, vispār paliks tikai Laksa un kapļi

  +4 [+] [-]

, 2023-06-19 09:38, pirms 10 mēnešiem
Murlāpsis rakstīja: Pārējai komandai ir ļoti zems potenciāls kaut ko saasināt, radīt situāciju sev vai citai, tāpēc arī tāds pienesums un zīmējums. Laksa ir tipisks roll player, ja ir iespēja, jāmet. Tāds tagad tas basketbols un uzdevumi. Cik Tu redzēji garāmgājienus no Strautmanes vai Pulveres? Pareizi, nevienu, Tas ne jau tāpēc, ka viņām tas ir aizliegts. Vīņām nav tādu skilu, lai tas garāmgājiens ar kaut ko jēgpilnu beigtos, respektīvi pašas punktiem, nopelnītu sodu vai izkārtotu metienu partnerei. Nav mums to situāciju radītāju, es par to jau runāju kādus 3 gadus, un kad Šteinberga beigs spēlēt, vispār paliks tikai Laksa un kapļi
Cik saprotu, tad tu, ja būti galvenais treneris, organizētu spēli tieši tāpat kā to darīja Vētra, vai ne tā? Es tomēr uzskatu, ka daudzas iespējas palika neizmantotas. Jurjāne Galatasaray komandā nebija nekāda līdere, bet tai pat laikā atminu (pats skatījos) spēli, kur viņa uznāca un īsā laikā guva padsmit punktus. Viņa ir laba metēja, komanda tai brīdī vairākas kombinācijas izspēlēju uz viņu. Kad pretinieces saprata, ka viņa jāsedz, tur atkal kaut ko citu sāka spēlēt. Vilkai arī labs caurgājiens, treneriem vajadzēja vairāk viņu iedrošināt to darīt. Šteinbergai nesanāk, viņa turpina mest, kamēr sāk krist. Kate, dažas reizes pamēģinājusi caurgājienus, atkal sāka izpildīt trenera shēmas un pati neuzņēmās iniciatīvu. Pārāk pasīva viņa izskatījās. Es uzskatu arī, ka bija jāņem līdzi Tomašicka un 3/4-ās, kad spēle sāka buksēt, jālaiž laukumā. Pārbaudes spēlē pret Turciju redzējām, ka viņa droši var spēlēt, bez aizspriedumiem uzbrukt grozam un īsā laikā gūt daudz punktus. Viņa varēja tur izpildīt tādu kā džokera lomu, pārsteigt pretinieku kaut vai uz piecām minūtē, bet iespejams tādas nianses pavērstu visu spēli savādāk. Un kāpēc tika ņemtas līdzi Jasa un Vihmane? Bija jābūt atīvākiem mēģinājumiem pārtvert bumbu, asāk presingot, paātrināt spēli. Šīs abas mazās tur lieti noderētu. Tā kā redzu daudzas lietas, ko varēja darīt savādāk, tāpēc viss notikušais primāri ir treneru atbildība un nekas cits.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-19 13:10, pirms 10 mēnešiem
Ļoti reti šeit ko komentēju, bet Vētra, lūdzu atkāpies! Tādus lēmumus kā Tu pieņēmi čempionāta laikā, ar tiem pat LJBL 2.austrumu divīzijā nav ko darīt. Kāpēc Jākobsone,kura ir izteikts playmaker, spēlē tikai mazliet, pie tam, kad viņa ir laukumā, spēle normāli sokas. Tā vietā laist Pulveri laukumā,ar viņu kā saspēles vadītāju veidot uzbrukumu 20 sekundes un beigās gūt grozu tikai labi ja katrā ceturtajā uzbrukumā,vai vēl labāk, pazaudēt bumbu. Trenerim ir jāspēlē ar labākajām,nevis nelaizt laukumā tikai tāpēc,ka pret vienu vai otru ir antipātijas. Tāpat spēle uz Laksu! Kur kaut viena kombinācija? Visu laiku bezjēdzīga skriešana no aizsegiem un labākajā gadījumā metiens pāri slēdzējai. Ja Tu zini, ka viņa ir izcila snaipere, vai tad nevarēja sagatvot entās kombinācijas uz viņu? Sviests kaut kāds šajā čempionātā. Ja mēs skaisti zaudētu tās spēles,teiksim, kad pretiniekiem krīt viss iekšā pēc kārtas,tad būtu cita runa. Bet zaudēt šādi var tikai sudigakais treneris, kāds šaj komandai varētu būt

     [+] [-]

, 2023-06-19 14:53, pirms 10 mēnešiem
krokodilumednieks rakstīja: Cik saprotu, tad tu, ja būti galvenais treneris, organizētu spēli tieši tāpat kā to darīja Vētra, vai ne tā? Es tomēr uzskatu, ka daudzas iespējas palika neizmantotas. Jurjāne Galatasaray komandā nebija nekāda līdere, bet tai pat laikā atminu (pats skatījos) spēli, kur viņa uznāca un īsā laikā guva padsmit punktus. Viņa ir laba metēja, komanda tai brīdī vairākas kombinācijas izspēlēju uz viņu. Kad pretinieces saprata, ka viņa jāsedz, tur atkal kaut ko citu sāka spēlēt. Vilkai arī labs caurgājiens, treneriem vajadzēja vairāk viņu iedrošināt to darīt. Šteinbergai nesanāk, viņa turpina mest, kamēr sāk krist. Kate, dažas reizes pamēģinājusi caurgājienus, atkal sāka izpildīt trenera shēmas un pati neuzņēmās iniciatīvu. Pārāk pasīva viņa izskatījās. Es uzskatu arī, ka bija jāņem līdzi Tomašicka un 3/4-ās, kad spēle sāka buksēt, jālaiž laukumā. Pārbaudes spēlē pret Turciju redzējām, ka viņa droši var spēlēt, bez aizspriedumiem uzbrukt grozam un īsā laikā gūt daudz punktus. Viņa varēja tur izpildīt tādu kā džokera lomu, pārsteigt pretinieku kaut vai uz piecām minūtē, bet iespejams tādas nianses pavērstu visu spēli savādāk. Un kāpēc tika ņemtas līdzi Jasa un Vihmane? Bija jābūt atīvākiem mēģinājumiem pārtvert bumbu, asāk presingot, paātrināt spēli. Šīs abas mazās tur lieti noderētu. Tā kā redzu daudzas lietas, ko varēja darīt savādāk, tāpēc viss notikušais primāri ir treneru atbildība un nekas cits.
Neesmu treneris, tāpēc neatļaušos komentēt, kādu taktiku vajadzēja pielietot. Redzu tikai to materiālu, ar kādu treneriem ir jāstrādā. Materiāls bēdīgs, tas arī viss

     [+] [-]

, 2023-06-19 15:06, pirms 10 mēnešiem
jēga bija vadāt kā turistus veselas 5 basketbolistes! Tag zirgam bija skaidrs, ka uzbrukumā LV ir tikai 2 opcijas - Šteinberga vai Laksa. Tās abas tika nosegtas (GRE, MNE.. ESP , protams, dziļi pofig tādas šteinbergas un laksas, tādēļ nekrampēja īpaši)) citu opciju uzbrukumā nebija! Negaidīju, ka Vētra novadīs turnīru TIK vāji, un nebūs paredzējis uzbrukuma opciju Nr.3 , Nr.4 un Nr.5 ... ar tik nabadzīgu uzbrukuma arsenālu esam tur, kur jābūt! Pie tam, redzot, ka tuvojas līderu karjeras noriets, netika iespēlētas jaunās, kuras, kā bullēnus, vadāja līdzi pa tukšo, kas nozīmē, ka turnīrs ir ar dubilt- mīnuss zīmi: ne vecās spēja ievilkt LV play-off, ne jaunās iespēlētas.

     [+] [-]

, 2023-06-19 15:20, pirms 10 mēnešiem
Komandai bija pietiekošs potenciāls lai būtu grupā vismaz otrā!Diemžēl Vētra ar savu korpusu basketbolistu valodā runājot bija tukša vieta un visos mačos parādīja,ka ar pag.gadsimta spēles izpratni un dotajiem uzdevumiem spēlētājām nevar vadīt pat komandu republikas mačos!

     [+] [-]

, 2023-06-19 15:59, pirms 10 mēnešiem
Ko tos trenerus noliekat? Protams,ir viņu kļūdas,bet tāpēc jau nevajag cūciski noriet. Daudz bija vainīgas pašas spēlētājas,kad neuzdrošinās mest un nepieņem pareizos lēmumus konkrētās situācijās. Kad tu esi pilnīgi brīvs tev ir jāmet,ir,ir nav,nav,bet tad vēl dodās iekšā,galā rezultātā noņemta bumba un pretinieks gūst punktus. Par Jurjānes neizmantošanu,viss jāuzņemas treneriem.

     [+] [-]

, 2023-06-19 21:56, pirms 10 mēnešiem
Vetrov,tev ceļš pakaļ krievu kara kuģim...neviens nav aizmirsis ,ka tu nodevi Latviju..ja ar tādu sastāvu tu neko nevari izdarīt, tad tu esi nekāds treneris,un cilvēks tu esi nekāds. Tu esi svešķermenis Latvijas valstij..

     [+] [-]

, 2023-06-19 22:08, pirms 10 mēnešiem
Nevar komanda spēlēt uz vienu puszvaigzni,ceribā ka viņai šodien būs tā diena kad kritīs. Un ja treneris nevar neko mainīt, teiksim nosēdināt uz soļa to puszvaigzni, tad viņš nav treneris. Un vetrovs nav treneris. Spēlētāja met 3 no 15 un turpina spēlēt, un komanda spēlē uz viņu. Ak jā, puszvaigzne var apvainoties un nespēlēt...vai bez viņas mēs būtu sliktākā vietā???