Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3026, Did:0, useCase: 3

Pēc grupu turnīra Šteinberga otrā rezultatīvākā Eiropas čempionātā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pēc grupu turnīra Šteinberga otrā rezultatīvākā Eiropas čempionātā
Anete Šteinberga. Foto: FIBA

LETA. Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētāja Anete Šteinberga Eiropas čempionāta finālturnīrā pēc aizvadītajām apakšgrupu spēlēm ir otra rezultatīvākā.

Latvijas izlases līdere trīs grupas spēlēs vidēji mačā guva 19,3 punktus, šajā rādītājā turnīrā atpaliekot vien no beļģietes Emmas Mesermanes, kura vidēji spēlē tika pie 22,3 punktiem.

Otra rezultatīvākā Latvijas izlases spēlētāja Kitija Laksa ar vidēji gūtiem 15,7 punktiem ieņem dalītu devīto vietu.

Tikmēr Ieva Pulvere ir trešā labākā asistente turnīrā - latvietes rēķinā vidēji mačā 5,7 rezultatīvas piespēles. Līdere ar desmit rezultatīvām piespēlēm mačā ir beļģiete Žulī Alemāna, bet sešas piespēles ik mačā vidēji atdeva Teja Oblaka no Slovēnijas valstsvienības.

Oblakā ar vidēji 35,6 minūtēm ir bijusi visilgāk laukumā, kamēr Steinbergai mačā vidēji 34,4 minūtes, kas bija ceturtais rādītājs turnīrā.

Vēl Šteinberga ar vidēji mačā izcīnītām astoņām atlēkušajām bumbām zem groziem šajā rādītājā turnīrā ieņem dalītu septīto pozīciju, dalītā devītajā pozīcijā ar 7,7 izcīnītām bumbām ir Aleksa Gulbe, bet līdere ar 11,7 bumbām ir Kristīne Anigve no Lielbritānijas.

Grupu turnīra labākā bloķētāja ar vidēji 3,7 blokiem mačā bija Marija Geliha no Vācijas, kamēr latvietes šajā statistikā starp labākajām nav atrodamas. Savukārt līdere pārtvertajās bumbās ar vidēji četrām spēlē ir Mesermane.

Latvijas izlase ar vidēji 63,3 punktiem bija vien 13.rezultatīvākā vienība no 16 komandām, līderēm šajā rādītājā esot beļģietēm - vidēji mačā gūti 88 punkti.

No spēles Latvijas izlase precīzi meta vien 35,2% gadījumu, kas bija otrs sliktākais rādītājs turnīrā aiz Izraēlas (34,1%). Precīzākās līdz šim bijušas beļģietes ar 51,6% realizāciju.

Tālmetienos Latvijas izlasei 28,4% un 12.pozīcija (līderes beļģietes ar 43,1%), tāpat latvietes ir 12.vietā izcīnītajās bumbās zem groziem, bet trešās labākās kļūdu ziņā - 10,7 vidēji spēlē (līderes ar 8,3 kļūdām spānietes.

Jau ziņots, ka Latvijas izlasei Eiropas čempionāts beidzies pēc grupu turnīra mačiem. Latvietes turnīru uzsāka ar uzvaru pār Spānijas izlasi (67:63), bet tad zaudēja Grieķijai (65:73) un Melnkalnei (58:61), nespējot izkļūt no apakšgrupas.

  +3 [+] [-]

, 2023-06-19 15:53, pirms 10 mēnešiem
Nu nevar uzvarēt ar divām pilnvērtīgām spēlētājām un divām pusspēlētājām. Protams, ļoti pietrūka Elīna un Kristīne Vītola.Laikam jau kāds neatrada pareizos vārdus....

     [+] [-]

, 2023-06-19 17:13, pirms 10 mēnešiem
qwyx rakstīja: Nu nevar uzvarēt ar divām pilnvērtīgām spēlētājām un divām pusspēlētājām. Protams, ļoti pietrūka Elīna un Kristīne Vītola.Laikam jau kāds neatrada pareizos vārdus....
Melnkalne mūs ar 1 spēlētāju uzvarēja

     [+] [-]

, 2023-06-19 17:44, pirms 10 mēnešiem
Play-off, iespējams, rezultativitāte kritīsises, tādējādi Šteinberga var kļūt par rezultatīvāko čempionāta spēlētāju. Atkal prieki mūsmājās

     [+] [-]

, 2023-06-19 18:26, pirms 10 mēnešiem
Un kāds 'tolks' no tā?

     [+] [-]

, 2023-06-19 18:28, pirms 10 mēnešiem
Kurbis rakstīja: Un kāds 'tolks' no tā?
nekāda

     [+] [-]

, 2023-06-19 18:39, pirms 10 mēnešiem
Uz nakam EC vel bus vina?

     [+] [-]

, 2023-06-19 18:47, pirms 10 mēnešiem
Šitāda iespēja bija pacīnīties par medaļām..... reāli pateicīgs zars līdz zelta medaļām...... un šitā visu noliet....
Vētra, Zībarts, Zvirgzdiņš...... kungi paldies, bet nevēlos jūs vairāk tuvumā izlasei redzēt...

     [+] [-]

, 2023-06-19 19:16, pirms 10 mēnešiem
Kādas nahren medaļas, ja viena pretinieču spēlētāja pēdējā spēlē izpederēja pa pilnu programmu....

gunnars rakstīja: Šitāda iespēja bija pacīnīties par medaļām..... reāli pateicīgs zars līdz zelta medaļām...... un šitā visu noliet....
Vētra, Zībarts, Zvirgzdiņš...... kungi paldies, bet nevēlos jūs vairāk tuvumā izlasei redzēt...

     [+] [-]

, 2023-06-19 20:12, pirms 10 mēnešiem
Toties Čehijas jaunā maiņa izslēdza Grieķiju...turpinam priecāties kā sasitām spānietes!

     [+] [-]

, 2023-06-19 20:20, pirms 10 mēnešiem
Tas ir no sērijas ja būtu..... pirmās grupā...... zars tik pateicīgs, ka būtu jāuztraucas tikai finālā...

Bujumbura rakstīja: Kādas nahren medaļas, ja viena pretinieču spēlētāja pēdējā spēlē izpederēja pa pilnu programmu....

  +1 [+] [-]

, 2023-06-19 20:57, pirms 10 mēnešiem
gunnars rakstīja: Šitāda iespēja bija pacīnīties par medaļām..... reāli pateicīgs zars līdz zelta medaļām...... un šitā visu noliet....
Vētra, Zībarts, Zvirgzdiņš...... kungi paldies, bet nevēlos jūs vairāk tuvumā izlasei redzēt...
Nekādas iespējas pacīnīties par medaļām. Cilvēki, beidziet sapņot. Šai komandai nav tāda potenciāla

     [+] [-]

, 2023-06-19 21:01, pirms 10 mēnešiem
Veiksme un ticība saviem spēkiem pietrūka..... Tagad Spānija ir tur kur bija jāatpūšas mums

Murlāpsis rakstīja: Nekādas iespējas pacīnīties par medaļām. Cilvēki, beidziet sapņot. Šai komandai nav tāda potenciāla

     [+] [-]

, 2023-06-19 23:33, pirms 10 mēnešiem
Murlāpsis rakstīja: Nekādas iespējas pacīnīties par medaļām. Cilvēki, beidziet sapņot. Šai komandai nav tāda potenciāla
Pa lielam jau hokejistiem arī nebija potenciāla, bet medaļas viņi izcīnīja. Apņēmība, ticība saviem spēkiem, komandas saliedētība panāca savu. Arī basī iepriekšējos čempionātos taču ir gadījušās situācijas, kad līdz medaļām tiek kāda no komandām, kurai pirms turnīra bija atvēlēta otrā plāna loma. Visas iespējas. Šādi turnīri ir īsi, dažkārt viena otra veiksmīga spēle visu var sagriezt kājām gaisā.

     [+] [-]

, 2023-06-20 05:32, pirms 10 mēnešiem
krokodilumednieks rakstīja: Pa lielam jau hokejistiem arī nebija potenciāla, bet medaļas viņi izcīnīja. Apņēmība, ticība saviem spēkiem, komandas saliedētība panāca savu. Arī basī iepriekšējos čempionātos taču ir gadījušās situācijas, kad līdz medaļām tiek kāda no komandām, kurai pirms turnīra bija atvēlēta otrā plāna loma. Visas iespējas. Šādi turnīri ir īsi, dažkārt viena otra veiksmīga spēle visu var sagriezt kājām gaisā.
Ja neesi pamanījis, runa ir par ''nedaudz'' atšķirīgiem sporta veidiem. Basketā nav vārtusarga, kurš ir puskomanda, un, veiksmīgi spēlējot, spēj iedvesmot pārējos lielām lietām...

     [+] [-]

, 2023-06-20 08:13, pirms 10 mēnešiem
Murlāpsis rakstīja: Ja neesi pamanījis, runa ir par ''nedaudz'' atšķirīgiem sporta veidiem. Basketā nav vārtusarga, kurš ir puskomanda, un, veiksmīgi spēlējot, spēj iedvesmot pārējos lielām lietām...
Toties basketbolā iespējama dzelžaina aizsardzība, kas spēj "nožņaugt" pretinieku līderus. Bet, ja nav iespējams izkārtot labu metienu pozīciju, tad bumbas lido grozam garām (ja vispār tiek līdz metienam). Tas pat veču basī dažkārt tā mēdz būt, vēl jo izteiktāk tas ir sieviešu basī. Cik punktus Zandalasinī iemeta vakar pret Melnkalni? Protokolā rakstīts, ka 6p. Te tev arī atbilde. Bet laukumā viņa bija 30min. Trijās apkašgrupas spēlēs sameta 54p. kopā.

     [+] [-]

, 2023-06-20 12:47, pirms 10 mēnešiem
krokodilumednieks rakstīja: Toties basketbolā iespējama dzelžaina aizsardzība, kas spēj "nožņaugt" pretinieku līderus. Bet, ja nav iespējams izkārtot labu metienu pozīciju, tad bumbas lido grozam garām (ja vispār tiek līdz metienam). Tas pat veču basī dažkārt tā mēdz būt, vēl jo izteiktāk tas ir sieviešu basī. Cik punktus Zandalasinī iemeta vakar pret Melnkalni? Protokolā rakstīts, ka 6p. Te tev arī atbilde. Bet laukumā viņa bija 30min. Trijās apkašgrupas spēlēs sameta 54p. kopā.
Mums ar aizsardzibu parsvara viss ir kartiba. Musu problema ir uzbrukuma potenciala neesamiba. Mes maz ielaizam, bet vel mazak iemetam, jo mums nav talantigu, labi sagatavotu speletaju. Spriest par Zandalasini sniegumu pec 1 speles, nav isti korekti. Cik punktus guva, piemeram, Pulvere pa 3 spelem pie loti liela speles laika? Tas, manuprat, ir ''nedaudz'' objektivaks raditajs par meistaribas esamibu vai neesamibu

     [+] [-]

, 2023-06-20 13:42, pirms 10 mēnešiem
Murlāpsis rakstīja: Mums ar aizsardzibu parsvara viss ir kartiba. Musu problema ir uzbrukuma potenciala neesamiba. Mes maz ielaizam, bet vel mazak iemetam, jo mums nav talantigu, labi sagatavotu speletaju. Spriest par Zandalasini sniegumu pec 1 speles, nav isti korekti. Cik punktus guva, piemeram, Pulvere pa 3 spelem pie loti liela speles laika? Tas, manuprat, ir ''nedaudz'' objektivaks raditajs par meistaribas esamibu vai neesamibu
Kāpēc nav korekti? Zandalasini U20 čempī 2016. gadā bija neapšaubāma zvaigzne, Šteinberga un Laksa tajā vecumā pat pusi nespēja rādīt no tā, ko viņa toreiz demonstrēja. Visi gaidīja, ka viņa tā turpinās arī pieaugušo līmenī, bet tomēr tā gluži nav noticies. Tomēr viņa ir ļoti laba spēlētāja, neapšaubāmi viena no Itālijas izlases līderēm. Pret Melnkalni metienu precizitāte 25%, 4 reboundi, 2 piespēles, 4 piezīmes, -14. Daudz par maz. Labi krita viņai tikai pret izraēlietēm (33p. un 75% precizitāte); tai pat laikā pret čehietēm 11p., 8 piespēles, 3 pārtv. b., 5 reboundi, piezīmes 0, +8; pret beļģietēm - 11p., 3 piesp., 3 pārtv. bumbas, 7 reboundi, 3 piezīmes, -7. Labi Beļģija ir Beļģija, bet ļoti labi var redzēt, ka melnkalnietes vēl mazāk ļāva viņai izvērsties.
Labi salīdzināsim ar Pulveri, kas a priori nav Zandalasīni līmeņa spēlētāja un nekad nav bijusi. Viņai pret Melnkalni 31 min., 3p. (16,7% preciz), reboundi 4, piespēles 7, pārtv, bumbas 2, pat 1 bloks, arī 3 piezīmes un 3 kļūdas, +3. Ja šādi skatamies, tad Ievas statistika pat izskatās labāk. Vispār Ieva ar 5,7 piespēlēm vid. spēlē joprojām ir trešā vietā turnīrā. Tad jāprasa, ko dara īstās saspēles vadītājas citās komandās? Esmu vairākas komandas redzējis, man jāteic, ka spilgtu saspēles vadītāju tikpat kā nav. Nu laikam jau tādas ir tendences. Pats basketbols mainās.