Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3026, Did:0, useCase: 3

EČ debitantei Gulbei portāla lietotāji atvēl augstāko atzīmi neveiksmē pret Grieķiju

Emils Ozerinskis

EČ debitantei Gulbei portāla lietotāji atvēl augstāko atzīmi neveiksmē pret Grieķiju
Aleksa Gulbe. Foto: FIBA

Eiropas čempionātā basketbolā sievietēm A apakšgrupas otrajā spēlē Gundara Vētras trenētajai Latvijas izlasei pietrūka spēka otrajā puslaikā pret Grieķijas komandu, piedzīvojot zaudējumu ar 65:73. Portāla Sportacentrs.com lasītāji pēc neveiksmīgās spēles atdeva savu vērtējumu par Latvijas komandas spēlētāju sniegumu laukumā.

Cīņā pret grieķietēm augstākā vidējā atzīme tika Eiropas čempionātu debitantei Aleksai Gulbei. Spēka uzbrucējas pozīcijā spēlējošā Gulbe ieņēma dalītu valstsvienības rezultatīvākās spēlētājas statusu, izceļoties ar 15 punktiem. Viņai arī pietrūka vienas izcīnītas atlēkušās bumbas līdz "double-double" rādītājiem. Portāla lietotāji Gulbei piešķīra vērtējumu 6,9 balles.

Kitija Laksa arī guva 15 punktus, trāpot trīs no sešiem izdarītajiem trejačiem un nekļūdīgi četras reizes uzbrūkot no soda metiena līnijas. Laksa jau turnīra atklāšanas spēlē saskrējās ar ceļgaliem cīņā ar pretspēlētāju, kas arī otrās spēles laikā lika par sevi manīt. Tomēr valstsvienības snaipere bija laukumā līdz cīņas izskaņai, saņemot no portāla lasītājiem otro augstāko vērtējumu - 6,7 ballu atzīmi.

Trešais augstākais vērtējums tika deviņus punktus sakrājušajai Katei Vilkai, kuras sniegums saņēma atzīmi 5,7. Vilka šajā turnīrā bijusi Latvijas spēlētāja, kas vistendenciozāk meklējusi iespējas caurgājienos. Savukārt pie atzīmes 5,4 tika Ieva Pulvere, kura arī otrajā spēlē ienāca laukumā no rezervistu soliņa un pārņēma komandas saspēles vadīšanu, nospēlējot teju 30 minūtes.

Nozīmīgāku lomu sāka uzņemties Paula Strautmane, kura guva trīs punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un veica četras rezultatīvas piespēles, tiekot pie atzīmes 5,2. Strautmane nepiekāpīgi devās cīņā par neitrālajām bumbām, vairākkārt ar pretiniecēm iesaistoties cīņā parterī.

Latvijas spēlētāju atzīmes zaudējumā pret Grieķiju

BasketbolisteVērt.BasketbolisteVērt.
Aleksa Gulbe6.9Anete Šteinberga5.0
Kitija Laksa6.7Aija Jurjāne5.0
Kate Vilka5.7Karlīne Pilābere4.9
Ieva Pulvere5.4Ilze Jākobsone3.8
Paula Strautmane5.2

A grupas trešo spēli Latvijas izlases basketbolistes aizvadīs svētdien pulskten 12:15 pret Melnkalni.

Sportacentrs.com lasītāju atzīmes

pret Spānijupret Grieķiju

     [+] [-]

, 2023-06-17 17:57, pirms 11 mēnešiem
Šajā spēlē atzīmi nevienam neuzdrošinos likt.

     [+] [-]

, 2023-06-17 23:06, pirms 11 mēnešiem
Gulbei būs rīt smagi jākapā kopa ar Jakobsoni ! Tad mums būs varianti ...