Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vētra: "Netikām galā ar pretinieču spēli viens pret vienu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vētra: "Netikām galā ar pretinieču spēli viens pret vienu"
Aleksa Gulbe un Marija Fasula 2023. gada 16. jūnijā. Foto: FIBA

"Gulēju diezgan labi – kādas sešas stundas. Grūti iemigt spēlē gūtā adrenalīna dēļ, īpaši pēc tādas cīņas kā pret Spāniju," piektdien, 16. jūnijā, preses konferencē pēc zaudējuma pret Grieķijas basketbolistēm teica Latvijas valstsvienības spēka uzbrucēja Aleksa Gulbe.

Pretinieču līderes Marija Fasula, Artemisa Spanū un Eliana Hristinaki trijatā sameta 55 punktus, tai skaitā 31 punktu otrajā puslaikā. “Trīs zvaigžņu” uzbrukums groza tuvumā nebija tik enerģisks – latvietes realizēja 9 no 28 divpunktu metieniem.

“Vakar pret Spāniju mums pietika enerģijas, lai atspēlētu sākumā iekrātos mīnusus. Šodien – acīmredzot, nē,” teica galvenais treneris Gundars Vētra. “Iespējams, pēc uzvaras pār favorīti radās sajūta, ka piektdienas spēle būs vieglāka. Tas iespaidoja mūsu aizsardzību. Uzbrukumā iespējas bija, taču metām ar zemāku precizitāti.”

Pirmajā ceturtdaļā Aleksa Gulbe un Anete Šteinberga paveica labu darbu pret Fasulu. Turpinājumā daudzpusīgā centra spēlētāja atraisījās un trāpīja metienus no distances. Trešajā ceturtdaļā kolēģei ar metieniem no distances talkā nāca arī spēka uzbrucēja Artemisa Spanū.

“Netikām galā ar pretinieču līderu spēli viens pret vienu. Grieķija savu “līniju” ieturēja līdz galam – mēģināja visu laiku dot bumbu iekšā zem groza (Fasulai). Pretiniecēm atradās arī labas metējas no ārpuses – šoreiz viņas neapturējām,” atzina Vētra.

“Spēles pēdējās 20 sekundēs, kad rezultāta starpība bija astoņi punkti, necentāmies atspēlēties par katru cenu. Iznākums jau bija skaidrs. Pēc uzsistas piezīmes mīnusi var pieaugt līdz divciparu skaitlim, tādēļ necentāmies riskēt,” Vētra komentēja notikumus cīņas izskaņā.

Galvenais treneris apstiprināja, ka Latvijai uzbrukumā dažādu ieroču netrūkst. “Mums ir sadarbības uz daudzām spēlētājām. Anete Šteinberga piektdien spēlēja uz saguruma fona. Brīvdienā atpūtīsies un nākamajā spēlē savas iespējas realizēs.”

Karlīne Pilābere pirmo reizi turnīrā devās laukumā un izmantoja vairākas iespējas uzbrukumā. “Domājām par plašāku rezervistu iesaisti. Situācijā, kad spēles iznākums ir “uz diedziņa”, tas ir nedaudz riskanti. Šķita, ka esam gatavi spēlēt divas dienas pēc kārtas. Vienlaikus rotāciju pajauca Kitijas Laksas nelielais savainojums, pēc tam viņa laukumā nevarēja atgriezties tikpat agresīva.”

Divas spēles mazāk nekā 24 stundu laikā, īpaši pēc vēlās cīņas pirmajā vakarā, nav no vieglākajiem pārbaudījumiem. “Pusvienos naktī paēdām vakariņas. Pēc tam treneri ķērās pie video apstrādes – gulēšanai sanāca četras vai piecas stundas. Tas nav attaisnojums, taču diena bija smaga.”

Pirms spēles pret Melnkalni būs viena diena spēku atjaunošanai. “Viens basketbola treniņš sestdien būs noteikti – vajag izkustēties. Par nodarbības intensitāti un laiku izlemsim pēc apspriedes ar fizioterapeitiem un Ivaru Ikstenu. Jāņem vērā, kā jūtas meiteņu ķermeņi. Tāpat jāveic iestrādes nākamajai spēlei.”

“Zaudēt pēc emocionālās uzvaras pār Spāniju ir sāpīgi,” preses konferencē teica Aleksa Gulbe. “Pēc pārtraukuma iznācām laukumā nepietiekami koncentrējušās. Mums jāiegaumē, ka otrajā puslaikā cīņa sākas no nulles. Nepieciešams šajās divdesmit minūtēs spēlēt ar lielāku enerģiju. Grieķijas garās spēlētājas iejutās spēlē, bet mūsu aizsardzība nenostrādāja tik labi, kā vajadzēja.”

Gulbe piektdien spēlēja pret Mariju Fasulu – kolēģi, ar kuru Salamankas “Avenida” rindās tika nopelnīta vieta Eirolīgas “play-off” un Spānijas finālā. “Kad sākas spēle un izej laukumā, draudzībai uz brīdi tiek pielikts punkts. Četrdesmit minūtes jākļūst par sāncenšiem. Bija lieliski redzēt Marijas panākumus, taču zaudējums nesagādā prieku.”

     [+] [-]

, 2023-06-17 01:45, pirms 11 mēnešiem
Sieviešu basketbolā nav atļauts double team????????

     [+] [-]

, 2023-06-17 07:28, pirms 11 mēnešiem
nu un kāpc tad netikāt galā, n`huj