Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3026, Did:0, useCase: 3

Ieva Pulvere: "Iespējams, pārāk slinki cīnījāmies zem groza"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ieva Pulvere: "Iespējams, pārāk slinki cīnījāmies zem groza"
Ieva Pulvere. Foto: FIBA

Pēc Eiropas basketbola meistarsacīkšu finālturnīrā sievietēm piedzīvotā zaudējuma (65:73) pret Grieķijas izlasi komentārus medijiem sniedza Latvijas valstsvienības saspēles vadītāja Ieva Pulvere.

"Zinājām, ka būs grūta spēle, bet nenospēlējām ar tādu cīņassparu kā vakar," izteicās Pulvere, kura piebilda, ka cīņasspars tomēr neesot bijis izšķirošais faktors, ja komanda, tostarp viņa pati, metusi ar tik sliktu precizitāti [metienos no spēles šovakar 32,3% (20/62%) - K.J.].

Viena no izlases pieredzējušākajām basketbolistēm norādīja: "Iespējams, pārāk daudz paļāvāmies, ka iekritīs trīspunktu metieni, slinki cīnījāmies zem groza. Daudzi metieni bija brīvi, tomēr neizdevās iespējas izmantot."

Vaicāta par spēju aizmigt pēc vakardien izcīnītā panākuma (67:63) pret favorīti Spāniju, Pulvere teica, ka pēc emocionālām uzvarām ir grūtāk aiziet gulēt un šoreiz tas izdevies ap pulksten 3 naktī. Tomēr aizsardze to neļāva lietot par attaisnojumu šodienas neizdarībām, jo gan spēlētājas, gan komandas personāls bija gatavi un apzinājās to, ka jau nākamajā dienā ir spēle.

Šodien 29 minūšu laikā trīs punktus (0/4 - 2p., 1/6 - 3p.) guvusī basketboliste komentēja saspēles vadītājas pozīcijas izpildīšanu: "Tad, kad kļuva zināms, ka Elīna [Babkina] nespēlēs, atlika vien pieņemt šo lomu. Es jau neteikšu šim uzdevumam "nē." Komandai palīdzēt pārnest bumbu pāri laukuma centram un iedot piespēli mani pilnībā apmierina. Gribētos gan kādu pienesumu dot arī uzbrukumā, lai grozā iekristu kādi brīvie metieni."

"Varbūt spēle sanāca lēnāka tāpēc, ka grieķietes vairāk iemeta un mums nebija iespējas tika bieži savākt atlēkušās bumbas un skriet ātrajos uzbrukumos," teica 32 gadus vecā Pulvere.

Rīt turnīrā būs brīvdiena, savukārt svētdien pulksten 12.15 latvietes Izraēlas galvaspilsētā Telavivā spēkosies pret Melnkalni.

     [+] [-]

, 2023-06-16 21:16, pirms 11 mēnešiem
Tā mest pa grozu 1/10 ir jāprot! Abas ar Šteinbergu galvenās grēcinieces!

  +2 [+] [-]

, 2023-06-16 21:41, pirms 11 mēnešiem
Nu Pulverei vēl tie metieni daudzmaz sagatavoti,bet Šteinbergai tik dragā,vai ir ērts vai nav metiens,nemaz nedomā par bumbas,uzbrukuma vērtību.Liekas,Vētra nevar nolikt viņu vietas,pateikt,ka jāspēlē kā komandai.Zībarts mēģināja,tad šī pateica,ka nespēlēs.Grūti jau ir ar tām sievietēm..

  +1 [+] [-]

, 2023-06-16 23:22, pirms 11 mēnešiem
Esam nodzīvojušies tik tālu, ka Latvijā nav vairs nevienas saspēles vadītājas. Tas ir apzināts atbildīgo amatpersonu lēmums, vai arī elementārs talantu trūkums. Saspēles vadītājas vairs negatavo. Tā, kuras varētu vadīt saspēli, laicīgi atšuj, liek saprast, ka nebūs vajadzīgas. Lūk arī rezultāts- Valmieras atomreaktors ar 0 pienesumu 2 spēlēs

  +1 [+] [-]

, 2023-06-16 23:50, pirms 11 mēnešiem
Murlāpsis rakstīja: Esam nodzīvojušies tik tālu, ka Latvijā nav vairs nevienas saspēles vadītājas. Tas ir apzināts atbildīgo amatpersonu lēmums, vai arī elementārs talantu trūkums. Saspēles vadītājas vairs negatavo. Tā, kuras varētu vadīt saspēli, laicīgi atšuj, liek saprast, ka nebūs vajadzīgas. Lūk arī rezultāts- Valmieras atomreaktors ar 0 pienesumu 2 spēlēs
Kas attiecas uz saspēles vadītājām, tad pagaidīsim U20 čempionātu sievietēm. Tur kā reiz būs Latvijas izlase ar izteiktu saspēles vadītāju.

     [+] [-]

, 2023-06-17 10:03, pirms 11 mēnešiem
Ja kokodilumednieks domāja u20 saspēles vadītāju Vīksni,tad Vētra taču viņu jau atšuva. Varēja jau arī Nulli paņemt...pienesums būtu tāds pats. Bet nav pārskatāmā jaunatnes pulciņā saspēlniece. Būs vien jānaturalizē,tāpēc jau droši vien visa vadība uz Israel ir aizbraukusi!

     [+] [-]

, 2023-06-17 11:05, pirms 11 mēnešiem
teorijs rakstīja: Ja kokodilumednieks domāja u20 saspēles vadītāju Vīksni,tad Vētra taču viņu jau atšuva. Varēja jau arī Nulli paņemt...pienesums būtu tāds pats. Bet nav pārskatāmā jaunatnes pulciņā saspēlniece. Būs vien jānaturalizē,tāpēc jau droši vien visa vadība uz Israel ir aizbraukusi!
Jā, domāju Vīksni un U20 izlasi. Lielai izlasei vēl drusku pa zaļu, lai gan nākotnes vārdā varēja arī paņemt līdzi. Nulle iepriekšājā sezonā aktīvi nekur nespēlēja. No ASV augstskolas kā pamuka, tā arī pagaidām ir pamukusi no aktīvā basketbola. Viņu neskaitīsim. Vēl jau arī ir Bulāne. Arī pamuka no ASV, vismaz spēlēja Klaipēdas studentu komandā. Vēl jauna tomēr, nevajadzētu viņu norakstīt izlases kontekstā, viss atkarīgs no viņas pašas. Šovasar Elizabete nekādās izlases nespēlēs, jo, kā ziņoja U20 treneri, viņai jāsakārto veselība.

     [+] [-]

, 2023-06-17 11:16, pirms 11 mēnešiem
Tad jau gadus 3-5 bez saspēlnieces, kamēr Vīkxne pieredzi uzkrāj!

     [+] [-]

, 2023-06-17 11:28, pirms 11 mēnešiem
teorijs rakstīja: Tad jau gadus 3-5 bez saspēlnieces, kamēr Vīkxne pieredzi uzkrāj!
Iespējams. Tomēr domāju, ka Vīksne tiks iesaistīta komandā jau nākamajā atlases ciklā. Meitenei ir potenciāls. Ir cerība, ka viņa varētu diezgan strauji progresēt. RSU komanda bez viņas regulāro sezonu neuzvarētu. Bija arī viņai kritumi, bet kopumā tieši Vīksne to visu saturēja kopā.

     [+] [-]

, 2023-06-17 21:03, pirms 11 mēnešiem
krokodilumednieks rakstīja: Iespējams. Tomēr domāju, ka Vīksne tiks iesaistīta komandā jau nākamajā atlases ciklā. Meitenei ir potenciāls. Ir cerība, ka viņa varētu diezgan strauji progresēt. RSU komanda bez viņas regulāro sezonu neuzvarētu. Bija arī viņai kritumi, bet kopumā tieši Vīksne to visu saturēja kopā.
Bulāne arī bija ĻOTI perspektīva, 16 gados pie Zībarta debitēja izlasē. Tādas lietas baigi bieži nenotiek. Kas tālāk, pats zini... Potenciāls ir, bet tas vēl neko negarantē. Tābrīža trenerim neiepatiksies un viss potenciāls pa dir šanu