Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Bronzas vīru skaitļi: portāla lasītāju novērtējumi vēsturiskajā čempionātā

Emils Ozerinskis

Bronzas vīru skaitļi: portāla lasītāju novērtējumi vēsturiskajā čempionātā
Rodrigo Ābols ar bronzas godalgu. Foto: IIHF

Ir pienākušas beigas 2023. gada maijam, kas latviešu tautas atmiņās paliks neaizmirstams šīs dienas piedzīvojušajiem cilvēkiem uz visu atlikušo dzīvi. Tieši deviņus mēnešus pēc staba krišanas Uzvaras parkā, Latvijas hokeja izlase izcīnīja izšķirošo uzvaru pasaules čempionāta grupu turnīrā pār Šveici, kas ieveda latviešus izslēgšanas cīņās un pēcāk ļāva ar gavilēm tikt sagaidītiem mājās ar izcīnītajām bronzas medaļām. Visa čempionāta gaitā portāla Sportacentrs.com lasītāji deva savus vērtējumus par izlases hokejistu sniegumu un šodien ir diena, kad ir laiks izvilkt galējo statistiku.

Vislielākā portāla lietotāju aktivitāte pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfināla spēlē, kurā Latvijas hokejisti sensacionāli uzveica zviedrus un nopelnīja vietu medaļu cīņās. Par dažām balsīm mazāk tika saņemts turnīra atklāšanas spēlē, kurā latvieši ar 0:6 kapitulēja kanādiešiem. Interesanti, ka tieši pret tobrīd topošajiem pasaules čempioniem kanādiešiem pusfinālā tika saņemts vismazākais vērtējumu skaits, kas nedaudz iepalika no graujošākās "Trīs zvaigžņu" uzvaras pār kazahiem.

Portāla Sportacentrs.com lasītāju balsojumu rezultāti

pret Kanādupret Slovākijupret Čehijupret Norvēģijupret Slovēniju
pret Kazahstānupret Šveicipret Zviedrijupret Kanādupret ASV

Šīs dienas apkopojošajā rakstā tiks publicēta vidējais vērtējums no hokejistu saņemtajiem vidējajiem vērtējumiem čempionāts spēļu gaitā. Jāpatur prātā apstāklis, ka pēc pirmajām divām neveiksmēm līdzjutēju termometrs bija nolaidies pie samērā vēsiem vērtējumiem, bet čempionāta gaitā rādītājs strauji uzkāpa, hokejistiem tiekot pie karstām atzīmēm. Tādēļ hokejistiem, kuri neaizvadīja visas čempionāta spēles, var būtiski atšķirties kopējā tendence, izceļoties atsevišķiem "izlecējiem".

Sākam ar pozīciju, kurā čempionāta gaitā visi jautājumi tika noņemti. Nepilnas trīs nedēļas pēc čempionāta starta šāviena daži jau, iespējams, ir aizmirsuši, ka turnīru Latvijas izlase sāka ar Ivaru Punnenovu savā cietoksnī. Čempionāta sākums izvērtās vārtsargam neveiksmīgs, strauji ielaižot divas ripas. Izlases vārtsargu treneris Artūrs Irbe lēma par agru vārtsargu maiņu, dodot vietu cietoksnī Artūram Šilovam, kurš nekavējoties aizvēra tematu par pirmā vārtsarga pozīciju. Punnenovs ar piecu minūšu laikā sakrāto 3,3 ballu vērtējumu palika zemākās atzīmes īpašnieks visā čempionātā. Atlikušo turnīru Kristers Gudļevskis noraudzījās no rezervistu soļiņa, pie vērtējuma netiekot, bet Artūrs Šilovs aizvadīja fenomenālu turnīru, saņemot vidējo atzīmi 8,9 balles un visa turnīra vērtīgākā spēlētāja titulu.

Šilovs tika pie visa turnīra augstākā vienas spēles vērtējuma - 9,9 balles ceturtdaļfināla triumfā pār Zviedriju.

Vārtsargu vidējais vērtējums

SpēlētājsSp.Vid.v.
Artūrs Šilovs108.9
Ivars Punnenovs13.3
Kristers Gudļevskis-n.a.

Čempionāta noslēguma varonis - bronzas nūjas īpašnieks Kristiāns Rubīns piedalījās turnīra noslēdzošajās četrās Latvijas komandas spēlēs. Viņa divi vārti 3. vietas spēlē pret ASV deva atzīmi 9,9 balles (ņemot vērā noapaļoto otro skaitli aiz komata nedaudz zemāk par Šilova zviedru spēli). Raženā aizsarga vidējā atzīme četrās čempionāta sasniedza 8,9 balles, kas pēc noapaļošanas ir līdzvērtīgs rādītājs Šilova iespētājam, taču jāatzīmē, ka vārtsarga atzīme bija par 0,07 augstāka.

No aizsargiem, kuri aizvadīja pilnu čempionātu, vidējais augstākais vērtējums tika pirmās maiņas uzbrūkošajam aizsargam Uvim Balinskim, kurš līdzjutēju vērtējumā tika pie 7,7 ballu atzīmes čempionāta gaitā. Viņa maiņas kolēģis Kristaps Zīle, kurš nežēloja savu ķermeni - ķerot ripas pat ar seju, čempionāta gaitā tika pie atzīmes 7,5 balles. Tādu pašu vērtējumu saņēma arī Kārlis Čukste, kurš spēlēja ļoti lielu lomu mazākumos, palīdzot Latvijas izturēt pretinieku skaitliskos pārsvarus.

Aizsargu vidējais vērtējums

SpēlētājsSp.Vid.v.
Kristiāns Rubīns48.9
Uvis Balinskis107.7
Kristaps Zīle107.5
Kārlis Čukste107.5
Jānis Jaks107.3
Arvils Bergmanis17.2
Oskars Cibuļskis107.2
Ralfs Freibergs107.1
Roberts Mamčics55.6

Starp uzbrukuma grupas spēlētājiem par visaugstāk novērtēto kļuva pirmās maiņas centrs Rodrigo Ābols, kurš savu augstāko atzīmi saņēma uzvarā pār Šveici (9,5), tikpat augstu vērtējumu nopelnot arī bronzas panākumā pār amerikāņiem. Ābolam čempionāta vidējais vērtējums sasniedza 8,1 balli.

Otrajā vietā starp uzbrucējiem ierindojās pārsteigums - Georgs Golovkovs. Viņa čempionāta vidējā atzīme - apaļš astotnieks, gan izveidojās divās spēlēs, kurās visiem spēlētājiem bija ļoti augsti vērtējumi, bet paša Golovkova atzīmes bija starp autobusa aizmugurē sēdošajām. Tā kā divas spēles aizvadījušais hokejists nepiedalījās cīņās, kurās bija samērā pieticīgi kopējie vērtējumu, tad viņam nebija atzīmju, kas izlīdzinātu ciparus ar pārējiem izlases hokejistiem atbilstoši objektīvajam sniegumam.

Augstu tika novērtēts otrās maiņas centrs Oskars Batņa, kurš izcēlās ar pagarinājuma vārtiem vēsturiski pirmajā uzvarā pār Čehiju, kā arī nepiekāpīgi nocīnījās vārtu priekšā pret Zviedriju. Batņas čempionāta vidējais vērtējums aizsniedzās līdz 7,8 ballēm.

Uzreiz aiz Batņas sekoja čempionāta gaitā pirmo uzbrukuma trio izveidojušie Rūdolfs Balcers un Kaspars Daugaviņš. Balceram ilgu laiku nenāca gaidītais vārtu guvums, tomēr turnīra izšķirošajā fāzē liepājnieks nodemonstrēja savu augsto meistarību. Tāpat izlases kapteinis Daugaviņš bija visspilgtākais atslēgas momentos, panākot izlīdzinošos vārtus pret Šveici, kas ieveda play-off'ā un izdarot bronzas piespēli Rubīna vārtos. Balcera un Daugaviņa atzīmes sasniedza 7,7 ballu rādītāju.

Par turnīra atklājumu kļuva jaunais uzbrucējs Dans Ločmelis. Čempionāta ievads uzbrucējam bija gauss un Harijs Vītoliņš nosēdināja jauno spēlētāju rezervē. Tomēr pēc Andra Džeriņa traumas Ločmelim bija jāuzņemās svarīga loma, ko jaunais hokejists vienreizēji attaisnoja, gūstot vārtus pret hokeja lielvalstīm Zviedriju un Kanādu. Ločmelim atzīme 7,6.

Uzbrucēju vidējais vērtējums

SpēlētājsSp.Vid.v.
Rodrigo Ābols108.1
Georgs Golovkovs28.0
Oskars Batņa107.8
Rūdolfs Balcers107.7
Kaspars Daugaviņš107.7
Dans Ločmelis77.6
Mārtiņš Dzierkals107.6
Rihards Bukarts107.5
Renārs Krastenbergs77.5
Miks Indrašis106.9
Toms Andersons106.9
Roberts Bukarts106.9
Ronalds Ķēniņš76.9
Deniss Smirnovs96.8
Andris Džeriņš66.2

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

  +1 [+] [-]

, 2023-05-31 14:10, pirms 11 mēnešiem
Autor, Ronalds Ķēniņš, nevis Rolands Ķēniņš

  -1 [+] [-]

, 2023-05-31 14:13, pirms 11 mēnešiem
Prieks par visiem! No manis čaļiem un Barvedim- katram apaļš 10 nieks.

  -1 [+] [-]

, 2023-05-31 14:16, pirms 11 mēnešiem
aklavista rakstīja: Autor, Ronalds Ķēniņš, nevis Rolands Ķēniņš
Neesi piekasīgs, autors visticamāk nesmādē arī Smiltēna autogrāfu!

  +1 [+] [-]

, 2023-05-31 14:46, pirms 11 mēnešiem
Tik daudz gramatisku kļūdu! Cik klases autors ir beidzis? Ronlads! Vienreiz taču pārlasiet ko paši rakstāt.

     [+] [-]

, 2023-05-31 16:44, pirms 11 mēnešiem
Cilvēki drēbi saprot - Širminators labākais!

  +2 [+] [-]

, 2023-05-31 17:05, pirms 11 mēnešiem
Joprojām Ķeniņam vārds?!?!
Ronlads Ķēniņš

     [+] [-]

, 2023-05-31 17:58, pirms 11 mēnešiem
Personīgi es biju gaidījis nedaudz vairāk no Roberta Bukarta. Komandā viņš ir vārtu guvējs un es gaidīju turpinājumu izlasē. Kas pietrūka?
Pozitīvi pārsteidza Rihards Bukarts un "čehu" aizsardzība.
Saprotu kāpēc pārējiem statistika klubos ir tāda kā ir.

     [+] [-]

, 2023-05-31 18:12, pirms 11 mēnešiem
pernambucan0 rakstīja: Prieks par visiem! No manis čaļiem un Barvedim- katram apaļš 10 nieks.
Es apsveicu Tevi, viņam ticēji no pirmās dienas. Es nē, es daļēju sāku ticēt pēc uzvaras paŗ čehiem un tā pavisam noticēju kad spēlē pret Šveici (jau sākumā) redzēju tos ārprātīgos bloķētos metienus

     [+] [-]

, 2023-05-31 18:46, pirms 11 mēnešiem
Uzbrucējiem objektīvs vērtējums ,bet aizsargiem apšaubāms,jo nolikt Mamčicu zem Bergmaņa ir jāmāk.

  +2 [+] [-]

, 2023-05-31 19:59, pirms 11 mēnešiem
huy rakstīja: Es apsveicu Tevi, viņam ticēji no pirmās dienas. Es nē, es daļēju sāku ticēt pēc uzvaras paŗ čehiem un tā pavisam noticēju kad spēlē pret Šveici (jau sākumā) redzēju tos ārprātīgos bloķētos metienus
Kam gan vēl ticēt ja ne pašmāju čaļiem. Bobim neticēju jau no pirmās dienas...

     [+] [-]

, 2023-05-31 22:33, pirms 11 mēnešiem
Nu Mamčica un Punenova vērtējumus varēja arī nepublicēt..