Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Telavivas "Maccabi" līderis Vilbekins pievienojas Stambulas "Fenerbahce"

Agris Suveizda

Telavivas "Maccabi" līderis Vilbekins pievienojas Stambulas "Fenerbahce"
Skotijs Vilbekins. Foto: imago images/kolbert-press/Scanpix

Turcijas čempionvienība basketbolā Stambulas "Fenerbahce" pavēstījusi par trīs gadu līguma parakstīšanu ar amerikāņu rezultatīvo aizsargu Skotiju Vilbekinu.

29 gadus vecais Vilbekins iepriekšējā ULEB Eirolīgas sezonā bija ceturtais rezultatīvākais spēlētājs, 35 mačos un vidēji 29,0 minūtēs izceļoties ar 15,4 punktiem, 4,1 rezultatīvu piespēli, 2,1 atlēkušo bumbu, 1,5 pārtvertām bumbām un 2,0 kļūdām. Telavivas "Maccabi" viņš pārstāvēja kopš 2018. gada, bet pirms tam šaipus okeānam spēlēja arī Ankaras "Turk Telekom", Atēnu AEK un Stambulas "Darussafaka".

Vakar "Fenerbahce" pavēstīja, ka amerikāņu aizsargs Pjerija Henrijs nolēmis izmantot līgumā paredzēto punktu vienpersoniski pamest komandu. Šis punkts attiecas tikai uz piedāvājumiem no Nacionālās basketbola asociācijas – Eiropā pirmtiesības uz Henriju joprojām pieder Stambulas klubam. 29 gadus vecais spēlētājs iepriekšējā Eirolīgas sezonā vidēji 28,7 minūtēs sakrāja 7,9 punktus, 4,2 rezultatīvas piespēles, 3,4 atlēkušās bumbas, 1,8 pārtvertas bumbas un 2,4 kļūdas.

"Fenerbahce" iepriekš šķīrās arī no čehu centra Jana Veselija, bet komandai bez Vilbekina pievienojušies divi garā gala spēlētāji – amerikānis Džonatans Motlijs no Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban" un Samels Gejiks no "Turk Telekom". Tikmēr Vilbekina bijušais klubs Telavivas "Maccabi" aizsardzības līniju papildinājis ar Minhenes "Bayern" rezultatīvāko spēlētāju Deranu Hiliardu, kurš Eirolīgā vidēji 24,3 minūtēs tika pie 13,7 punktiem, 3,0 atlēkušajām bumbām, 1,8 piespēlēm, 1,1 pārtvertas bumbas un 1,6 kļūdām.

Izmantotie resursi:
https://www.fenerbahce.org/news/bas...
https://twitter.com/MaccabitlvBC/st...