Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Avots: Eiropā vislabāk apmaksātais uzbrucējs Mirotičs vasarā pametīs Barsu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Avots: Eiropā vislabāk apmaksātais uzbrucējs Mirotičs vasarā pametīs Barsu
Nikola Mirotičs pret Joanu Makundū. Foto: EPA/Scanpix

Eiropas basketbola aizkulišu pārzinātāji ''Home of Glory'' savā ''Twitter'' kontā ziņo, ka vislabāk ārpus NBA apmaksātākais basketbolists Nikola Mirotičs starpsezonā pametīs Spānijas grandu ''Barcelona''.

''Barcelona'' sporta klubs piedzīvo grūtus laikus. Problēmas iepriekš skārušas futbola nodaļu, bet nu budžeta samazinājumu piedzīvos arī basketbola nodaļa. Šajā sezonā Šarūna Jasikēviča vadītās ''Barcelona'' budžets lēšams ap 36 miljoniem eiro. Sagaidāms, ka nākamajā sezonā tas tiks samazināts par 20-25%, tam tādējādi esot 27 līdz 29 miljonu eiro robežās.

Tāpat iepriekš Eiropas basketbola vadošais medijs ''Basketnews'' vēstīja, ka budžeta samazinājuma dēļ Katalonijas kluba līderis Nikola Mirotičs nostādīts izvēles priekšā – pieņemt par 50% mazāku algu vai doties uz citu komandu.

Kopš atgriešanās Eiropā 2019. gadā Mirotičs bijis Eiropas vislabāk apmaksātais basketbolists, pēc nodokļu nomaksas saņemot ap pieciem miljoniem eiro sezonā. Uzbrucējam ir spēkā esošs līgums ar ''Barcelona'' līdz 2025. Gadam.

''Home of Glory'' arī vēstī, ka Barselonas kluba galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs varētu būt gatavs pieņemt algas samazinājumu un palikt klubā, ja lietuvietim šāds piedāvājums tiks izteikts.

''Barcelona'' basketbolisti ULEB Eirolīgas Final Four noslēdza ceturtajā pozīcijā, bet šobrīd ACB līgas izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla sērijā ir vadībā ar 1-0 pret ''Valencia''.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/thehomeofglory/...

     [+] [-]

, 2023-05-31 10:29, pirms 11 mēnešiem
Vismaz Barselonas sastāvā viņš nav tās naudas vērts.

     [+] [-]

, 2023-05-31 14:18, pirms 11 mēnešiem
Domāju, nevienā komandā viņš nebūtu 5M sezonā vērts... patiesībā, Eiropā vispār neviens basketbolists nebūtu tik vērtīgs, lai atpelnītu šādu ciparu. Eiropā dominējošais sporta veids ir futbols, kur vadošie klubi var maksāt mega algas un ieguldīto atpelnīt(tiešā vai netiešā veidā). Basketbolā šādi cipari nav adekvāti, jo nav tāds pieprasījums, nav tāda auditorija, nav tādi sponsoru līgumi un TV translāciju maksas utt.