Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Poņitka Itālijā tomēr nespēlēs un pievienosies Atēnu ''Panathinaikos''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Poņitka Itālijā tomēr nespēlēs un pievienosies Atēnu ''Panathinaikos''
Mateušs Poņitka. Foto: FIBA

Polijas basketbola izlases līderis Mateušs Poņitka sezonu Itālijas A sērijas klubā ''Reggio Emilia'' tomēr neuzsāks, pārceļoties uz Grieķijas grandu Atēnu ''Panathinaikos''.

Kā ziņo ''Eurohoops'' apskatnieks Stavross Barbarusis, ''Panathinaikos'' izpirkusi Poņitkas līgumu no Itālijas komandas ''Reggio Emilia'' un tuvākajā laikā izziņos poli kā komandas jaunāko papildinājumu.

Poņitka pēc nesekmīgām līguma pārrunām ar ''Monaco'', Belgradas ''Partizan'' un Boloņas ''Virtus'' pievienojās A sērijas komandai ''Reggio Emilia'', kuras rindās spēlē arī Latvijas izlases uzbrucējs Artūrs Strautiņš. Noslēgtajā līgumā bija iestrādāta opcija poļa līgumu izpirkt pēc sezonas pirmajiem diviem mēnešiem, tomēr ''Panathinaikos'' izdevies par Poņitkas piesaisti vienoties vēl pirms sezonas sākuma.

Nule kā aizvadītajā ''EuroBasket 2022'' finālturnīrā Poņitka bija Polijas izlases līderis, palīdzot pirmo reizi vairāk nekā 50 gadu laikā sasniegt labāko četrinieku.

Polis karjeras laikā pārstāvējis Gdiņas ''Asseco Procom'', beļģu ''Oostende'', ''Zielona Gora'', turku ''Pinar Karsiyaka'', spāņu ''Tenerife'' un arī ''Lokomotiv Kuban'' un ''Zenit''.

''Panathinaikos'' šajā starpsezonā piedzīvojusi pamatīgu sastāva pārbūvi, Atēnu komandai pievienojoties Marjum Grigonim, Artūram Gudaitim, Derikam Viljamsam, Perisam Lī, Endrjū Endrjūsam, Neitam Voltersam un brāļiem Kalaidzakiem. Tāpat pie komandas stūres stājies serbu speciālists Dejans Radoņičs.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/eurole...