Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Džons Brauns karjeru turpinās Monako, Kuruca ''Baskonia'' pievienojas aizsargs

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Džons Brauns karjeru turpinās Monako, Kuruca ''Baskonia'' pievienojas aizsargs
Džons Brauns. Foto: Claudio Degaspari/Basket Inside

Enerģiskais amerikāņu uzbrucējs Džons Brauns nākamās divas sezonas pārstāvēs ULEB Eirolīgas vienību ''Monaco'', šodien pavēstījis klubs. Artūra Kuruca ''Baskonia'' parakstījusi divu gadu līgumu ar Markusu Hovardu.

30 gadus vecais Brauns pagājušajā sezonā debitēja ULEB Eirolīgā, pārstāvot Kazaņas UNICS. Uzbrucējs no pirmajām spēlēm iemantoja reputāciju kā viens no turnīra enerģiskākajiem, nesavtīgākajiem basketbolistiem abos laukuma galos. Pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā amerikānis okupantu valsts komandu pameta un sezonu noslēdza Itālijā, pārstāvot ''Brescia''.

Džons Brauns profesionāļa karjeru uzsāka Itālijā, no 2016. līdz 2020. gadam spēlējot bankrotējušās Romas ''Virtus'', ''Treviso'' un ''Brindisi'' rindās. Nākamās divas sezonas 203 centimetrus garais basketbolists pārstāvēs pagājušās Eirolīgas sezonas ceturtdaļfinālisti ''Monaco''.

Aizvadītajā sezonā Brauns 25 spēlēs caurmērā atzīmējās ar 10,3 punktiem, 4,8 atlēkušajām bumbām, 1,2 piespēlēm un 2,8 pārtvertām bumbām.

Sašas Džordževiča trenētajai vienībai pēc sezonas beidzās līgumsaistības ar teju visu sastāvu, komplektāciju sākot no nulles. Līdz šim tā bijusi ļoti veiksmīga – bez Brauna komandā turpinās spēlēt Maiks Džeimss, bet no citām vienībām pārvilināti Džordans Loids un Elī Okobo.

Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas ''Baskonia'' pavēstījusi par divu gadu līgumu ar rezultatīvo ASV aizsargu Markusu Hovardu. 23 gadus vecais saspēles vadītājs pagājušajā sezonā aizvadīja 31 maču NBA vienības Denveras ''Nuggets'' rindās.

Basketbola mekā Hovardam vidēji 4,1 punkts, bet sezonas noslēdzošajā mačā 178 centimetrus garais basketbolists iemeta 25 punktus Losandželosas ''Lakers'' grozā.

Hovards karjerā spēlējis tikai otrpus okeānam. Koledžā, pārstāvot ''Marquette'', viņš iemantoja slavu kā viens no labākajiem punktu guvējiem NCAA, tai skaitā gūstot 53 punktus mačā.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-17 18:00, pirms 2 gadiem
Eu, bet Džons Brauns krita kaujas laukā!
https://youtu.be/M_UpjvmwEVI