Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas čempione vēl uz diviem gadiem pagarina sadarbību ar Larkinu

Emils Ozerinskis

Eirolīgas čempione vēl uz diviem gadiem pagarina sadarbību ar Larkinu
Šeins Larkins. Foto: Euroleague

Pēdējo divu gadu ULEB Eirolīgas čempionvienība Stambulas "Anadolu Efes" pavēstījusi par jaunas vienošanās panākšanu ar vienu no saviem vadošajiem spēlētājiem Šeinu Larkinu, kurš Turcijas komandā spēlējis jau iepriekšējās četras sezonas.

"Anadolu Efes" rindām Šeins Larkins pievienojās 2018./2019. gada sezonā, pēc tam kad vienu gadu aizsargs bija pavadījis kā nelielas lomas spēlētājs Bostonas "Celtics" komandā. Ar Turcijas komandu Larkins kļuva par vienu no Eiropas basketbola superzvaigznēm, iegūstot arī Turcijas pilsonību un kļūstot par valstsvienības atslēgas spēlētāju.

Pirms trīs sezonām Larkins bija Eirolīgas rezultatīvākais spēlētājs ar vidēji 25,8 punktiem spēlē, bet pagājušajā gadā basketbolists "Anadolu Efes" vienībai Vecā kontinenta spēcīgākajā turnīrā palīdzēja ar 39 spēlēs vidēji gūtiem 18,7 punktiem un 5,3 rezultatīvām piespēlēm.

"Anadolu Efes" panākusi vienošanos ar amerikāņu basketbolistu uz vēl divām sezonām, tomēr līgumā esot iekļauts punkts, kas ļauj viņu izpirkt NBA komandām. Iepriekš baumots, ka Larkinu savās rindās vēlētos redzēt Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards".

2013. gada NBA draftā Larkins tika izvēlēts ar 18. numuru, tomēr viņu draftējusī Atlantas "Hawks" atdeva tiesības uz spēlētāju Dalasas "Mavericks" komandai. Nespējot nostiprināties Dalasā, Larkins atrādīja sevi gan Ņujorkas "Kicks", gan Bruklinas "Nets" vienībām, tomēr vien pēc trīs sezonām basketbolists devās uz Eiropu, aizvadot savu pirmo sezonu Vitorijas "Baskonia" rindās. Pēc tās Larkins uz gadu devās uz Bostonu, bet nu jau iepriekšējās četras sezonas basketbolists pavadījis Turcijas komandā.