Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirokausa nedēļas MVP - melnkalnietis Vučevičs

Eirokausa nedēļas MVP - melnkalnietis Vučevičs
Jānis Strēlnieks spēlē pret "Bayern"
Foto: bc-spartak.ru

Par aizvadītās nedēļas ULEB Eiropas kausa vērtīgāko spēlētāju jeb MVP kļuvis Melnkalnes kluba "Buducnost" spēka uzbrucējs Nikola Vučevičs, kura lieliskais sniegums sekmēja uzvaru pār Beļģijas klubu "Dexia Mons-Haunaut" (85:75).

"Buducnost" otrdienas vakarā mājās spēlē Podgoricā pieveica Beļģijas klubu "Dexia Mons-Haunaut" (85:78), gūstot savu otro uzvaru četrās spēlēs. Pagaidām gan "Buducnost" vēl nav nodrošinājis vietu nākamajā kārtā, bet tas netraucēja Melnkalnes kluba spēka uzbrucējam Nikolam Vučevičam kļūt par aizvadītās nedēļas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. Vučevičs uzvaru sekmēja ar nepilnās 30 minūtēs gūtiem 22 punktiem, kam pievienoja desmit atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, vienu pārtvertu bumbu un piecas izprovocētas piezīmes. Šāds sniegums deva kārtas labāko efektivitāti (+36) no tiem spēlētājiem, kuru komandas guva uzvaras. Jau tuvākajā laikā 21 gadu vecais Vučevičs dosies uz NBA kluba Filadelfijas "76ers" nometni, lai debitētu pasaules spēcīgākajā basketbola līgā.

Nākamais vērtīgākais bija Francijas kluba "Cholet Basket" aizsargs Fabjēns Kozē, kura teicamā spēle (efektivitāte +28) neļāva Rīgas VEF pārvest mājās uzvaru (68:72). Tikpat efektīvi bija arī Deivids Džeksons no Polijas kluba "PGE Turow", Jure Balazičs no slovēņu "Krka", bet +27 šajā rādītājā Lietuvas kluba "Rūdupis" basketbolistam Armīnam Urbutim.

Pēc ceturtās spēļu kārtas vairākas komandas nodrošināja vietu nākamajā kārtā un viena no tādām bija Jāņa Strēlnieka pārstāvēta Sanktpēterburgas "Spartak", kas izbraukumā Vācijā uzvarēja Minhenes "Bayern", gūstot ceturto panākumu četrās spēlēs. Vietu nākamajā kārtā nodrošinājis arī Maskavas apgabala "Khimki", Viļņas "Lietuvos Rytas", BCM "Gravelines" no Francijas un "Krka".

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to Eurocup