Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Petrāvičs pievienojas Kurtinaiša Himkiem

Petrāvičs pievienojas Kurtinaiša Himkiem
Marijons Petrāvičs
Foto: basketnews.lt

Krievijas basketbola klubs Maskavas apgabala "Khimki" panācis vienošanos ar Lietuvas izlases centru Marijonu Petrāviču, kurš veselības problēmu dēļ šosezon vēl nav devies laukumā. Pirms sezonas bijušo "Ventspils" kluba basketbolistu savā sastāvā cerēja iegūt arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".

Petrāvičs pēc vairāku mēnešu pauzes beidzot atveseļojies un gatavs doties laukumā. Tāda iespēja būs sava tautieša Rima Kurtinaiša trenētajā Maskavas apgabala "Khimki" komandā, kurā Petrāvičs turpinās savu karjeru.

31 gadu vecais lietuviešu centrs pirms sezonas bija vienojies ar Turcijas klubu Stambulas "Besiktas", taču veselības problēmu dēļ darījums tika atcelts. Jūlijā līgumu Petrāvičam piedāvāja arī Latvijas klubs "VEF Rīga", no kā viņš atteicās.

Iepriekšējo sezonu Petrāvičs pavadīja Milānas "Armani Jeans" no Itālijas, bet pirms tam no 2006. līdz 2009. gadam spēlēja Viļņas "Lietuvos Rytas", kur nokļuva pēc lieliski aizvadītas sezonas Ventspilī. Pagājušajā vasarā Petrāvičs trešo reizi pārstāvēja Lietuvas izlasi. Vispirms savas valstsvienības kreklu viņš uzvilkta, esot Ramūna Butauta trenētajā 2008. gada Olimpisko spēļu komandā, kam sekoja dalība 2009. gada Eiropas čempionātā.

Uz 2010. gada pasaules čempionātu Turcijā, kad Lietuva ierindojās trešajā vietā, izlases galvenais treneris Ķēstutis Kemzura neiekļāva Petrāviču sastāvā. Trešā vasara ar Lietuvas izlasi bija pagājušajā Eiropas čempionātā, kurš Petrāvičam beidzās jau pēc grupu turnīru, kad 208 cm garo spēlētāju piemeklēja problēmas ar plaušām (tajās tika atklātas mikroembolijas).

Tikai tagad Petrāvičs ir izveseļojies un palīdzēs "Khimki" komandai sasniegt tās augstos uzdevumus. Viens no tiem ir uzvara ULEB Eiropas kausā ("Khimki" rīkos finālsacensības) un interesanti, ka Petrāvičs vienu reizi jau ir ieguvis šo trofeju. Tas notika 2009. gadā, kad finālspēlē Petrāviča "Lietuvos Rytas" pārspēja nevienu citu kā Maskavas apgabala "Khimki". Petrāvičs toreiz tika atzīts par finālu MVP.

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to Eurocup
lrytas.lt / Naujienos

  +1 [+] [-]

, 2012-01-16 23:01, pirms 12 gadiem
Ja viņi nepaņems ULEBu, tas būs kautkas. Tāds sastāvs.

  +4 [+] [-]

, 2012-01-16 23:16, pirms 12 gadiem
Badr Hari rakstīja: Ja viņi nepaņems ULEBu, tas būs kautkas. Tāds sastāvs.
nujaa tads ,sastavs vnk labs. Bet nu sporta visadi iet !

  +4 [+] [-]

, 2012-01-16 23:19, pirms 12 gadiem
Sastāvs jau labs. Gan jau arī final four vajadzētu tikt,bet final four viss var notikt,jo tur tikai viena spēle,kas ižšķir tālāk tikšanu.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-16 23:52, pirms 12 gadiem
Jā pirms 5 gadiem viņš bija Ventspilī ne pirmā zvaigzne. Būtu forši ja latvijā būtu vēlreiz tāds klubs

  +3 [+] [-]

, 2012-01-17 00:57, pirms 12 gadiem
fakucis rakstīja: Jā pirms 5 gadiem viņš bija Ventspilī ne pirmā zvaigzne. Būtu forši ja latvijā būtu vēlreiz tāds klubs
Es lieliski atceros,kā mūsu speci(Valdis) viņu kritizēja.Veiksmi Marijonas!

  +3 [+] [-]

, 2012-01-17 01:05, pirms 12 gadiem
Badr Hari rakstīja: Ja viņi nepaņems ULEBu, tas būs kautkas. Tāds sastāvs.
Varbūt atmiņā vēl ir palicis ULEB fināls pirms 3 gadiem?
Toreiz Khimki spēlēja pret Rytas un arī bija pārliecinošu favorītu lomā. Tagad pameklē, kura no komandām pirms 2 gadiem spēlēja Eirolīgā, pateicoties uzvarai ULEB kausā

     [+] [-]

, 2012-01-17 01:54, pirms 12 gadiem
Run Usein, Run !! rakstīja: Varbūt atmiņā vēl ir palicis ULEB fināls pirms 3 gadiem?
Toreiz Khimki spēlēja pret Rytas un arī bija pārliecinošu favorītu lomā. Tagad pameklē, kura no komandām pirms 2 gadiem spēlēja Eirolīgā, pateicoties uzvarai ULEB kausā
Nekas, tagad ar Rytu atkal jāspēlē...