Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Miledžs - Eirokausa kārtas labākais bumbu pārtvērējs

Miledžs - Eirokausa kārtas labākais bumbu pārtvērējs
Kērtiss Miledžs apspēlējis Krešimiru Lončaru
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Otrdien ULEB Eiropas kausā tika aizvadīta grupu turnīra noslēdzošā sestā kārta, kurā vienā rādītājā izcēlās arī basketbola kluba "VEF Rīga" spēlētājs Kērtiss Miledžs, pārtverot visvairāk bumbas no visiem. Savukārt par kārtas MVP kļuva Francijas kluba "Cholet Basket" aizsargs Fabjēns Kozē.

Par grupu turnīra pēdējās kārtas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP kļuva Fabjēns Kozē, kura lieliskais sniegums sekmēja Francijas kluba "Cholet Basket" uzvaru savā laukumā pār Grieķijas klubu PAOK (69:66). Kozē guva 27 punktus, atdeva četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra trīs bumbas un savāca divas atlēkušās bumbas. Citā B grupas spēlē Liepājā, kur "VEF Rīga" uzņēma Maskavas apgabala "Khimki", tika sasniegti kārtas labākie rādītāji pārtvertajās bumbās. Pa piecām pārtvertajām bumbām bija pa spēlētājam no VEF un "Khimki" jeb attiecīgi rīdzinieku amerikāņu aizsargam Kērtisam Miledžam un Krievijas kluba horvātu aizsargam Zoranam Planiničam. Uzvaru spēlē ar 79:68 guva Rima Kurtinaiša trenētais "Khimki".

Miledžam spēlē pret "Khimki" arī pagaidām šīs sezonas labākais efektivitātes koeficients VEF komandā Eiropas kausā (+29), kas veidojās no 19 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām, trīs rezultatīvām piespēlēm, piecām pārtvertām bumbām un septiņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem. Pēc pirmās kārtas Miledžs ir bijis lietderīgākais VEF spēlētājs, savācot vidējo efektivitāti +16, kas ir 13. labākais rādītājs turnīrā. Nākamais labākais ir Kortnijs Simss ar nepilniem 14 efektivitātes koeficienta punktiem, kas dod 35. vietu turnīrā.

Eiropas kausu sezona VEF basketbolistiem turpināsies pēc gadu mijas, kad Eiropas kausā sāksies otrā kārta, kur palikušas 16 labākās no 32 komandām. Rīgas klubs atrodas I grupā kopā ar Spānijas klubu "Valencia Basket", Čehijas čempioniem "CEZ Nymburk" un Francijas vienību "Gravelines". Pirmās "Last 16" kārtas spēles paredzētas 17. janvārī.

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to Eurocup

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja