Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Strēlnieka konkurents - Eirokausa nedēļas MVP

Strēlnieka konkurents - Eirokausa nedēļas MVP
Patriks Beverlijs
Foto: AFP/Scanpix

Par aizvadītās nedēļas ULEB Eiropas kausa vērtīgāko spēlētāju jeb MVP kļuvis Krievijas kluba Sanktpēterburgas "Spartak" amerikāņu saspēles vadītājs Patriks Beverlijs, kura lieliskais sniegums ļāva gūt uzvaru Melnkalnē pār Podgoricas "Budučnost" - 65:57.

"Spartak" otrdien ar uzvaru Melnkalnē atklāja ULEB Eiropas kausa otro kārtu jeb "Last 16", spējot pieveikt "Budučnost" vienību ar 65:57. Sanktpēterburgas komandas panākumā lielāko lomu nospēlēja saspēles vadītāja Patrika Beverlija sniegums - 36 minūtēs un 24 sekundēs viņam 25 punkti (2p – 7/9, 3p – 2/2, soda metieni – 5/8), trīs atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, kā arī pieci izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas deva kārtas labāko efektivitāti (+27). Savu devumu "Spartak" uzvarā veica arī Jānis Strēlnieks, kura viens no konkurentiem uz spēles laiku ir tieši Beverlijs. Strēlnieks astoņās minūtēs guva trīs punktus, kam pievienoja vienu atlēkušo bumbu.

Nākamais efektīvākais aiz Beverlija aizvadītajā Eiropas kausa kārtā bija Francijas kluba "Asvel Basket" amerikāņu centrs Hiltons Ārmstrongs, kuram efektivitāte +26, bet komandai zaudējums mājās (75:86) pret ukraiņu "Donetsk". Trešais produktīvākais bija "VEF Rīga" centrs Antants Kavaļausks, kurš pēc trīs maču izlaišanas dalīja komandas rezultatīvākā spēlētāja godu ar Sandi Valteru, gūstot 19 punktus, kā arī savācot astoņas atlēkušās bumbas (efektivitāte +25). Ar to bija par maz, jo VEF piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu mājās pret Čehijas klubu "CEZ Nymburk" (81:91).

No individuālajiem rādītājiem aizvadītajā kārtā izceļams Spānijas kluba "Valencia Basket" uzbrucēja Nika Keinera-Medlija iespētais cīņā par atlēkušajām bumbām. Uzvarā izbraukuma spēlē Francijā pār "Gravelines" (69:63) Keiners-Medlijs savāca 14 atlēkušās bumbas. Tieši pret "Valencia Basket", kurā spēlē arī Rihards Kuksiks, nākamajā kārtā izbraukumā būs jātiekas Rīgas VEF.

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup